![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Linux/Gentoo n00b requires help
Dupa ce mi-am prins urechile cu un Gentoo 2005.1 am instalat tot, am compilat kernel-ul cu mare atentie sa includ tot ce imi trebuie, insa m-am impiedicat la urmatorul reboot, folosind kernel-ul nou compilat - primesc urmatoarele mesaje consecutiv: VFS: Cannot open root device "sda3" or unknown-block(0,0) Please append a correct "root" boot option Kernel panic - not syncing: VFS: unable to mount root fs on unknown-block(0,0) Ca HDD am un Seagate S-ATA pe controller SiI 3112A pentru care am activat support in kernel. Partitiile sunt in felul urmator: 1. NTFS - Windows 2. NTFS - date 3. Ext3 - Linux 4. Swap Toate partitiile sunt primare. Controller-ul S-ATA si HDD-ul sunt vazute de kernel dupa bootare. Am incercat si cu grub si cu lilo, cu ambele primesc acelasi mesaj. Ca parametru la kernel dau "root=/dev/sda3" (fara ghilimele), iar /dev/sda3 a mers perfect pe parcurusul instalarii. Any ideas?
__________________ show version | include ([0-9]*)(_\1)+ | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Sunt aproape sigur ca am inclus ext3 in kernel. Acum ma duc sa verific. <edit> ok, aveam suport pentru ext3, dar se pare ca fara suport pentru HDD-uri SCSI nu a vrut. problem solved.
__________________ show version | include ([0-9]*)(_\1)+ Last edited by Raptor; 07-11-2005 at 08:37.. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
ok, acum alta problema: daca activez suport pentru framebuffer in kernel dupa urmatorul reboot imaginea este afisata aiurea in sensul ca scrisul incepe de la jumatea ecranului, se duce pana in dreapta de tot, dupa care continua din stanga de tot. framebuffer support am activat prin vesafb si nvidiafb, ambele avand efect similar, doar ca folosind nvidiafb imaginea palpaie periodic. any ideas?
__________________ show version | include ([0-9]*)(_\1)+ | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |