![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Linux si sunet 5.1
Am Slackware 10.2 cu Kernel 2.6.14.1 compilat recent. Placa de sunet este Soundstorm + ALC658 onboard pe Abit AN7 si folosesc iesirile analogice. In Windows evident ca merg toate cum trebuie, In Linux in schimb nu - nu pot face filmele si mp3-urile sa se auda pe toate boxele (da, stiu teoria cum ca mp3-urile sunt stereo, adica 2 canale, si ca celelalte canale ar fi fabricate!). Pe boxele din fata se aude normal - folosesc modulul intel8x0 care teoretic suporta si Soundstorm-ul de pe nForce2. Am incercat si cu driveirii de la nVidia de pe site (aceia fiind pe OSS, in loc de ALSA cum se poarta mai nou), si nici in control panel-ul lor nu aveam optiunea sa activez LFE (canalul de subwooofer). Dandu-ma pe Google am inteles ca se face o smecherie pe ALSA cu un fisier .asoundrc sau /etc/asound.conf. Am gasit destule exemple, le-am incercat pe toate si nici unul nu a mers. Acum eu banuiesc ca nu stiu sa folosec acele exemple pe care le-am gasit, Eu am pus .asound in directorul userului; in XMMS la Properties -> Output plugin am selectat ALSA, apoi, la Configure -> Audio device am lasat pe default, iar la Mixer device am scris diversele nume pe care le gaseam in exemple. Dupa asta totul ar fi trebuit sa fie ok, insa chiar si dupa un restart de X nu avea nici un efect. Tot ce am reusit pana acum sa fac cu acel fisier .asoundrc a fost sa se auda mai multe filme si melodii in acelasi timp - nu tocmai necesar din punctul meu de vedere. Daca aveti idee cam ce trebuie sa fac postati aici. PS: se ofera recompensa o bere celui care reuseste sa ma rezolve
__________________ show version | include ([0-9]*)(_\1)+ | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Nu e pe mute, am verificat. Fac totusi progrese: am reusit sa fac sa se auda pe 5 boxe, dar pe subwoofer tot nu scoate nimic ![]() ### --- CUT HERE --- ### ctl.!default { type hw card 0 } pcm.nforce { type dmix ipc_key 1234 slave { rate 44100 pcm "hw:0,0" channels 6 period_time 0 period_size 1024 buffer_time 0 buffer_size 4096 } } pcm.!default { type plug slave.pcm "nforce" } pcm.duplicate { type plug slave.pcm "nforce" slave.channels 6 # Front-left ttable.0.0 1 # Front-right ttable.1.1 1 # Center ttable.0.2 0.25 ttable.1.2 0.25 # Rear-right ttable.1.4 0.5 # Rear-left ttable.0.5 0.5 } ctl.duplicate { type hw card 0 } ### --- CUT HERE --- ### Aveti idee ce trebuie sa mai adaug ca sa se auda si LFE?
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Am reusit pana la urma sa gasesc o setare pentru ALSA astfel incat sa se auda in toate boxele + subwoofer, dar per total se aude super prost, plus ca n-am un master volume. pcm.two2six { type route slave.pcm "hw:0,0" slave.channels 6 ttable.0.0 1 ttable.1.1 1 ttable.0.2 1 ttable.1.3 1 ttable.0.4 0.5 ttable.1.4 0.5 ttable.0.5 0.5 ttable.1.5 0.5 }
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |