![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 | help la Flash!
Am nevoie de ajutor un pic... am invatzat chestiile de baza ale Flashului by myself, dar imi e greu sa pricep diverse chestii.. daca ma puteti ajuta, va foarte multumesc. Deci, incep prin a intreba de ce naiba se pune stopul ala la inceputul filmelor care urmeaza a fi loadate in main (sau nu neaparat acolo)... pt ca din cate am inteles treaba asta opreste playheadul la primul frame. Daca ar mai fi ceva in plus acolo in script... niste conditii ceva... as intelege: se opreste, verifica diverse si continua treaba. Dar nu, am stop pe primul frame si de-abia peste nu stiu cate alte framuri mai apar si alte scripturi... nu ma prind. Si ar mai fi o treaba legata de LoadMovieNum... am inteles cum sta treaba cu levelurile... numai ca in momentul in care eu vreau sa loadez un film care e doar pe o parte din pagina mea, ce e in jurul lui dispare (respectiv backgroundul filmului principal)... iar background transparent in flash... Cam astea ar fi marile mele nelamuriri...
__________________ | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
bebbyi: #1. stop-ul se pune pentru a face preloaderul, adica animatzia care itzi arata ca se incarca filmul. varianta cea mai simpla e ca in primul frame al filmului sa verifici daca ultimul frame s-a incarcat. daca el nu s-a incarcat, se continua cu animatzia DE LOADING, care o faci in 2-3-4-5 frame-uri, in orice caz, micutza. in ultimul frame al animatziei de loading pui un gotoAndPlay(1) ca sa te trimita la primul frame, pentru a sari la filmuletzul propriu zis daca a terminat de incarcat, in caz contrar, sa mai redea o data animatzia de loading. daca vrei sa fii "sjmeker" potzi sa o faci cu un camp de text care sa fie definit ca bytesLoaded() / bytesTotal() (impartziere), in felul asta sa aratzi procentajul incarcarii flashului. #2. Pentru LoadMovieNum() itzi trebuie o instantza de tipul MovieClip in care sa faci acest load movie. in caz contrar, se va considera stage-ul ca fiind movie clip.
__________________ Black... All Black... | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |