![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2005 Location: inn | Dezactivare swap
Daca memoria RAM "cantareste" 2 GB se merita sa dezactivezi swap-ul?
__________________ Core 2 Duo Q8200|Scythe Ninja|GA-EP45-DS3| 2x2048 MB KINGSTON 8500@5-5-5-15|HIS IceQ 4670|aVerTV Hybrid Super 007|Antec SLK 3000B|SIRTEC 500W PSU|LG W2242S | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2004 Location: in fata calculatorului |
unele programe nu functioneaza fara swap oricat ram ai ... oricum cu 2 gb de ram in aplicatii / jocuri obisnuite nu prea ai nevoie de swap ... pune 256 de mb la swap sa fie ... oricum de dezactivat nu e recomandat
__________________ | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 |
O explicaţie simplistă: swap-ul e un loc pe HDD (uneori e un fişier, uneori e o partiţie) unde se pun bucăţi folosite de memorie care nu au mai fost folosite de mult, sau care s-au deteriorat şamd. Bucăţile respective e foarte probabil să nu mai fie necesare, dar nu 100%, aşa că nu pot fi aruncate. Aşa că sînt puse în swap. Alt motiv pentru swap este să suplinească lipsa de RAM, dar în ziua de azi e puţin probabil şi nerecomandabil să ajungi la asta. Memorie "murdară" şi "învechită" va exista întotdeauna, prin urmare swap-ul e oricînd necesar, chiar dacă foarte mic. De ce se mai foloseşte swap-ul pt. asta? Pt. că RAM-ul e mult mai eficient, şi vrei să fie folosit la maximum posibil. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Daca nu ai programe care sa-ti umple ram-ul astfel incat sa ai nevoie de swap poti sa-l dezactivezi linistit si vei observa un spor semnificativ de performanta. De exemplu eu rulez pe Windows Server 2003 2 masini virtuale si un Visual Studio .Net 2003 cu swap-ul dezactivat pe configuratia din semnatura (da, sunt masochist la faza asta ). Deci se poate, dar mai mult nu tine.
__________________ a.k.a. windmaster... Antec SX 1040BII system enclosure; Intel Pentium III 550E @ 645MHz; MSI 6163 BXMaster; 1.0GB SDRAM PC133; Quantum Fireball CX13.0A+Western Digital Caviar WD800JB+Western Digital Caviar WD400JB; Plextor PX-W4824A+Plextor PX-716A+Toshiba DVD-Rom SD-M1612; Genius SP-G16+Tesla Sound System on Sound Blaster Live! Player 1024; Philips Brilliance 107P20 on Gigabyte Ati Radeon 7000E 32MB DDR; Microsoft Wireless Laser Desktop 6000. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Feb 2002 |
Pt. day by day usage, dezactivarea swap-ului nu e recomandata. Chiar si pe 2GB RAM o sa primesti din cand in cand OUT OF MEMORY, sau NOT ENOUGH VIRTUAL MEMORY. Depinde pt. ce anume ai nevoie. Pt. editare Photoshop, it's a must. Nu stiu cum face dar pe 2GB urla dupa swap... Pt. jocuri, la fel, it's a must (depinde si ce placa video ai, daca ai prea putina memorie pe placa video texturile se "desfac" undeva in RAM inainte sa ajunga la placa video), de exp. NFSMW m-a lasat masca, desi mai erau 600MB Free Memory tot imi zicea sa maresc swap-ul (In concluzie, chiar si la 2GB, pune macar 512MB, sau 256MB, fix (pui si limita de jos si cea de sus identica). Daca ai mai multe hdd-uri, pune swap-ul ala undeva pe un alt hard decat cel al windows-ului, eventual daca poti sa-l pui la inceputul diskului... nu castigi mult, dar ... | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
nu recomand dezactivarea swap-ului, pentru ca am incercat shi eu acest lucru, chiar am facut shi ramdisk pentru mutarea swap-ului in ram, shi tot am avut probleme... am 1 GB ram shi swap-ul il tzin tot de 1 GB. altfel, exista mici scaderi de performantza...
__________________ Black... All Black... | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 |
Nu e acelaşi lucru. Poţi zice că RAM=CD şi swap=Daemon. Dar se încerca o a 2-a şmecherie, şi anume punerea de swap înapoi în RAM. Ceea ce neagă toată logica existenţei swap-ului şi în general e complet aiurea. E ca şi cum ai face un CD virtual cu Daemon de pe CD în loc de pe HDD. Dacă tot foloseşti CD/RAM ce rost mai are să treci prin Daemon/swap? Şi Daemon şi swap au rostul lor. Dacă nu vrei să le foloseşti, ok, dar dacă vrei au o anumită logică. Foloseşti swap ca să compensezi pentru anumite neajunsuri ale RAM-ului şi să-l faci mai eficient. Ideea de bază e să scoţi anumite chestii din RAM. Dacă faci ramdisk practic le bagi înapoi în RAM şi ai negat tot folosul. | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
...cum sau cu ce program pot face asta, daca-mi puteti oferi cateva solutii? ideea este sa nu mai folosesc swap pe hdd, ci sa creez o partitie din memoria fizica (de aprox. 1GB~2GB) si sa-l pun acolo. se poate face asa ceva?
__________________ Intel E6600@3.5@1.3|DFI LP P35 UT T2R|TR Ultra120+Nexus Real Silent|8GB Teamgroup Team Elite 6400C5|Gigabyte 8800GT +AcceleroS1|1xWD740ADFD+ 6xWD640GB|Plextor PX-760A & Pioneer DVR-111DBK & Samsung 223Q|Lian-Li PC-K7B|Antec NeoHE 430W|Logitech G15 & MS Intellimouse Explorer 3|Dell 2407WFPA04|Logitech X-530|WinXPx64SP2 | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Quote:
Daca ai deja 2GB de ram fizic e SUFICIENT zic eu. cel putin pt mine. DAR totusi unele programe nu pot functiona fara swap. deci doar pt programele astea ai nevoie de swap. si el se afla pe hdd. si hdd`ul e slow. de ce sa nu fac in asa fel incat sa pacalesc windows`ul sau programele astea, mutand swap`ul pe o alta partitie facuta din ram fizic? eu cred ca ideal ar fi 2gb ram fizic si inca 1gb~2gb un hdd ram in care sa pui swap`ul. si cred ca sporul de performanta ar fi substantial.
__________________ Intel E6600@3.5@1.3|DFI LP P35 UT T2R|TR Ultra120+Nexus Real Silent|8GB Teamgroup Team Elite 6400C5|Gigabyte 8800GT +AcceleroS1|1xWD740ADFD+ 6xWD640GB|Plextor PX-760A & Pioneer DVR-111DBK & Samsung 223Q|Lian-Li PC-K7B|Antec NeoHE 430W|Logitech G15 & MS Intellimouse Explorer 3|Dell 2407WFPA04|Logitech X-530|WinXPx64SP2 | |||
|
| | #18 (permalink) | ||
|
la 1 GB de RAM nu am reushit sa fac un ramdisk mai mare de 128 mB fara sa am erori pe win xp sp2... la 2 GB presupun ca vei reushi sa faci un RAM disk de 256... daca vrei programemul, cauta-l pe google, se numeshte AR Ramdisk
__________________ Black... All Black... | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
dAP..... Eu ma ocupam cu asa ceva ![]() Am 1 sau 2 threaduri cu aceasta tema ..... Cauta pe software cu ram drive orice post facut de Oby One
__________________ A Jedi's strength flows from the force | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |