![]() |
| | #3 (permalink) | ||
|
eu, unul, orice hdd il prefer intr-o singura partitzie, asta daca nu cumva e singurul hdd de pe sistem. e mult mai ushor de administrat in cazul unei eventuale trozneli, nu shi in cazul "bolii" numite partition magic, singura metoda in care se poate strica o partitzie. se exclud virushii shi problemele hardware.
__________________ Black... All Black... | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ show version | include ([0-9]*)(_\1)+ | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
si daca vrei sa muti multe date dintr-o partitie in alta cit dureaza comparativ cu mutatul dintr-un director in altul ? ![]() unul din hard-urile mele e de 300G, o singura partitie pe care dau defrag din cind in cind (pina si ala din Windows e mai rapid pe partitii mari decit Speed Disk-ul din Norton, cu toate ca eu nu folosesc nici unul din ele) | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Quote:
daca HDD il comparam cu Bucurestiul pe care-l impartim in 6 (cate sectoare sunt atatea partitii) eu iti dau o scrisoare sa o duci pe Intrarea Preputzului (i know, I made that up) tu vei cauta de nebun prin tot orasul.daca iti zic sa o duci pe Intrarea Preputzului sector 2 atunci vei cauta mai putin! logic, nu? ![]() insist pe seek time! Quote:
ca defragmentarea e sublima, dar lipseste cu desavarsire?
__________________ OVERWATCH: Alert, anticitizen one detected. Vance Subprime engaged. Expunge. Mandate removal of active signiture imprint. Cauterize and expunge. | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Fuzzy şi Mystyk au prins ideea foarte bine. Restu' luaţi aminte la ei. Quote:
Oricum ai report post pentru postul ăsta deosebit de folositor pentru forum.Sunt eu singurul care remarcă băgătorii în seamă, care n-au nimic de spus decât glumiţe de 2 lei?
__________________ d*L*b | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ OVERWATCH: Alert, anticitizen one detected. Vance Subprime engaged. Expunge. Mandate removal of active signiture imprint. Cauterize and expunge. | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
pentru storage sunt de parere ca o partitie e cea mai buna solutie. nu te intereseaza seek time-ul, ca nu bootezi de pe el. ca sa nu mai vorbim ca timpul de cautare se masoara in (putine) milisecunde. analogia cu taximetristii e hilara, parca sta maxtoru' cu harta in mana doua ore cautand pr0n_minore.avi. sa fim seriosi. mi se pare mult mai frustrant sa te trezesti ca vrei sa stochezi 6GB de date si ai 6 partitii, fiecare cu cate 1GB liber. si, cum bine a amintit cineva mai sus, copierea de pe o partitie pe alta se face cu mutare efectiva de date, pe cand mutarea pe aceeasi partitie se face prin rescrierea MFT. pun pariu ca se salveaza mai mult timp decat se pierde cu seek-ul
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Quote:
In ce priveste fragmentarea, aia este. Oricum am senzatia ca daca ai trecut de dinozaurul numit FAT32 fragmentarea nu mai este o problema atat de mare, si in plus am banuiala ca o partitie de 200GB tinuta pentru stocare nu va stoca fisiere txt de 1k ci fisiere avi de 700MB si fisiere iso de 4GB | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Dacă e doar pentru Storage şi nu e accesat des efectele vor fi minime, true. Dar dacă îl umple cu vreo 100 gigi şi dup-aia decide să pună şi sistemul de operare pe-acolo... se lasă cu timpi mari ![]() Partiţionarea are şi ea avantajele şi dezavantajele ei (ca orice lucru pe lumea asta). Unul dintre avantaje este timpul mai mic de acces la date. Unul dintre dezavantaje este cel menţionat (oarecum exagerat) de Boniez, şi anume atunci când ai un fişier mare şi constaţi că spaţiu ar fi, dar e distribuit pe mai multe partiţii.
|
| | #20 (permalink) | ||
|
lol PigBrother... depinde de cât e partiţia aia. Dacă e de 10 giga... e ok. Dar la spaţii mari (200 giga FFS) timpul ăla de acces se vede. Asta e chestie testată de mine - acelaşi hard de 80 giga... nepartiţionat şi partiţionat. Partiţionat se mişca mai bine (nu cu mult, dar aveam un progrămel care îmi măsura diverşi parametri în ceea ce priveşte timpul de acces la date, dacă îl găsesc vi-l dau). Diferenţa ar fi că aveam şi sistemul de operare pe el, dar despre asta am vorbit în postul anterior. Alte avantaje ale partiţionării găsiţi aici: http://www.talug.org/events/20040124...x600/img2.html sau folosind Google. V-am salutat. Şi a propos de băgătorii în seamă de tipul razvi... am găsit o metodă simplă şi eficientă pentru asemenea indivizi: This message is hidden because razvi is on your ignore list.
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |