Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 12-02-2006, 23:24   #1 (permalink)
Registered User

Hard de 200g cu o singura partitie - bine/rau ?

Se intampla ceva rau in timp daca am o singura partitie pe hardul de 200? Hardu e doar pt storage.

NRvant is offline    Reply With Quote
Old 12-02-2006, 23:45   #2 (permalink)
Registered User

se intampla ceva rau daca se busheste partitia aia ... dar e cam improbabil ... daca e numai pt storage nu e nici o problema ...

darcu is offline    Send Message via Google Talk to darcu Reply With Quote
Old 13-02-2006, 00:04   #3 (permalink)
Pure Black

allblack's Avatar

eu, unul, orice hdd il prefer intr-o singura partitzie, asta daca nu cumva e singurul hdd de pe sistem. e mult mai ushor de administrat in cazul unei eventuale trozneli, nu shi in cazul "bolii" numite partition magic, singura metoda in care se poate strica o partitzie. se exclud virushii shi problemele hardware.

allblack is offline    Send Message via Google Talk to allblack Reply With Quote
Old 13-02-2006, 07:32   #4 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Pentru storage nu e problema, am un HDD de 200GB special pentru asa ceva si tot o singura partitie i-am facut

djlyon is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2006, 10:21   #5 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Timpul de acces la date pe un hard de 200 GB cu o singură partiţie ar putea deveni de 3 ori mai mare decât timpul de acces pe un hard de 200 GB cu 3 partiţii. Gandiţi-vă şi la asta.

Comanche is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2006, 16:59   #6 (permalink)
Registered User

razvi's Avatar

Sa ne gindim mai mult sau mai putin ?

razvi is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2006, 23:12   #7 (permalink)
Registered User

Raptor's Avatar

Quote:
Originally Posted by Mascatu
Timpul de acces la date pe un hard de 200 GB cu o singură partiţie ar putea deveni de 3 ori mai mare decât timpul de acces pe un hard de 200 GB cu 3 partiţii. Gandiţi-vă şi la asta.
Detaliaza te rog.

Raptor is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2006, 23:15   #8 (permalink)
Banned

depinde...

mic&gras is offline    Reply With Quote
Old 13-02-2006, 23:37   #9 (permalink)
Banned

Fuzzy's Avatar

pui si scoti fisiere pe el, iar in timp se fragmenteaza mult mai nasol.

Fuzzy is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2006, 00:01   #10 (permalink)
Fyl

Fyl's Avatar

si daca vrei sa muti multe date dintr-o partitie in alta cit dureaza comparativ cu mutatul dintr-un director in altul ?

unul din hard-urile mele e de 300G, o singura partitie pe care dau defrag din cind in cind (pina si ala din Windows e mai rapid pe partitii mari decit Speed Disk-ul din Norton, cu toate ca eu nu folosesc nici unul din ele)

Fyl is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2006, 00:02   #11 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

Quote:
Originally Posted by kata
depinde...
ba nu!

daca HDD il comparam cu Bucurestiul pe care-l impartim in 6 (cate sectoare sunt atatea partitii)
eu iti dau o scrisoare sa o duci pe Intrarea Preputzului (i know, I made that up) tu vei cauta de nebun prin tot orasul.
daca iti zic sa o duci pe Intrarea Preputzului sector 2 atunci vei cauta mai putin!
logic, nu?
insist pe seek time!

Quote:
Originally Posted by Fyl
(pina si ala din Windows e mai rapid pe partitii mari decit Speed Disk-ul din Norton, cu toate ca eu nu folosesc nici unul din ele)
ce sa inteleg de aici, Domnule Catavencu?
ca defragmentarea e sublima, dar lipseste cu desavarsire?

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2006, 09:03   #12 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Fuzzy şi Mystyk au prins ideea foarte bine. Restu' luaţi aminte la ei.

Quote:
Originally Posted by razvi
Sa ne gindim mai mult sau mai putin ?
Depinde de fiecare. Tu... probabil că mult Oricum ai report post pentru postul ăsta deosebit de folositor pentru forum.

Sunt eu singurul care remarcă băgătorii în seamă, care n-au nimic de spus decât glumiţe de 2 lei?

Old 14-02-2006, 09:22   #13 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Poate voi va ganditi ca pe hard disk o cautare se face la fel cum cauta un taximetrist un local de cartier.

1 partitie ftw.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2006, 10:47   #14 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

Quote:
Originally Posted by Ivan
Poate voi va ganditi ca pe hard disk o cautare se face la fel cum cauta un taximetrist un local de cartier.

1 partitie ftw.
suprafata mai mare = drum lung = timpi mari sa ajungi de colo-colo.

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2006, 11:31   #15 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

pentru storage sunt de parere ca o partitie e cea mai buna solutie. nu te intereseaza seek time-ul, ca nu bootezi de pe el. ca sa nu mai vorbim ca timpul de cautare se masoara in (putine) milisecunde. analogia cu taximetristii e hilara, parca sta maxtoru' cu harta in mana doua ore cautand pr0n_minore.avi.

sa fim seriosi. mi se pare mult mai frustrant sa te trezesti ca vrei sa stochezi 6GB de date si ai 6 partitii, fiecare cu cate 1GB liber. si, cum bine a amintit cineva mai sus, copierea de pe o partitie pe alta se face cu mutare efectiva de date, pe cand mutarea pe aceeasi partitie se face prin rescrierea MFT. pun pariu ca se salveaza mai mult timp decat se pierde cu seek-ul

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2006, 11:34   #16 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Quote:
Originally Posted by MYSTIK
suprafata mai mare = drum lung = timpi mari sa ajungi de colo-colo.
Vrei sa spui ca daca imparti discul in partitii subit apar mai multe capete de citire? Presupunand (pentru simplificare) ca ai un singur cap de citire si o singura fata a unui singur platan, suprafata pe care se va misca capul este aceeasi, indiferent de numarul de partitii. Ca sa se duca la blocul numarul x va face exact aceeasi miscare, indiferent de numarul de partitii. Singurul lucru care se modifica este informatia din tabela de alocare (sa ma corecteze cineva daca gresesc).

In ce priveste fragmentarea, aia este. Oricum am senzatia ca daca ai trecut de dinozaurul numit FAT32 fragmentarea nu mai este o problema atat de mare, si in plus am banuiala ca o partitie de 200GB tinuta pentru stocare nu va stoca fisiere txt de 1k ci fisiere avi de 700MB si fisiere iso de 4GB

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2006, 11:49   #17 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

Dacă e doar pentru Storage şi nu e accesat des efectele vor fi minime, true. Dar dacă îl umple cu vreo 100 gigi şi dup-aia decide să pună şi sistemul de operare pe-acolo... se lasă cu timpi mari

Partiţionarea are şi ea avantajele şi dezavantajele ei (ca orice lucru pe lumea asta). Unul dintre avantaje este timpul mai mic de acces la date. Unul dintre dezavantaje este cel menţionat (oarecum exagerat) de Boniez, şi anume atunci când ai un fişier mare şi constaţi că spaţiu ar fi, dar e distribuit pe mai multe partiţii.

Old 14-02-2006, 12:14   #18 (permalink)
Registered User

razvi's Avatar

Bati cimpii, practica contrazice ce crezi tu.

razvi is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2006, 13:12   #19 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

De cand a aparut NTFS am avut o singura partitie. Nu am avut insatisfactii de pe urma acestui fapt.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 14-02-2006, 13:41   #20 (permalink)
Bean Bachine

Comanche's Avatar

lol PigBrother... depinde de cât e partiţia aia. Dacă e de 10 giga... e ok. Dar la spaţii mari (200 giga FFS) timpul ăla de acces se vede. Asta e chestie testată de mine - acelaşi hard de 80 giga... nepartiţionat şi partiţionat. Partiţionat se mişca mai bine (nu cu mult, dar aveam un progrămel care îmi măsura diverşi parametri în ceea ce priveşte timpul de acces la date, dacă îl găsesc vi-l dau). Diferenţa ar fi că aveam şi sistemul de operare pe el, dar despre asta am vorbit în postul anterior.

Alte avantaje ale partiţionării găsiţi aici: http://www.talug.org/events/20040124...x600/img2.html sau folosind Google.

V-am salutat.

Şi a propos de băgătorii în seamă de tipul razvi... am găsit o metodă simplă şi eficientă pentru asemenea indivizi: This message is hidden because razvi is on your ignore list.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules