![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| partitionare hdd
am si eu cateva intrebari si vreau sa aud niste pareri din partea celor mai experimentati. Am 2 hdd unul de 160GB cu buffer de 8MB si unul de 80GB cu buffer de 2MB. intrebare: cam cat ar trebui sa setez clusterele la partitii tinand cont de: partitia C: face parte din hdd de 160GB si are 20GB; partitia D: tot hdd-ul de 80GB, partitia E: 132GB (dar ar trebui sa aibe cam 135, am citit ca trebuie inst sp2 ca sa fie vazuta de win cum trebuie dar eu am win cu sp2 deja...) intreb asta deoarece am testat cu un program vitezele ce citire si scriere pe hdd si pe partitia C: am obtinut rezultate mai bune decat pe E: acestea 2 facand parte din acelasi hdd si cred ca din aceasta cauza cand uploadez pe torrenti cu bitcometul si ating viteze mai mare de 1-2MB incepe sa lucreze hdd foarte mult si se incetineste sistemul. Rog sa posteze doar persoanele care se pricep | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Mane. S-a mai discutat problema in vreo citeva rinduri. Baga search. Regula miinii drepte spune asa: cluster mic pe partitie mica cu multe fisiere mici, cluster mare pe partitie mare cu putine fisiere mici (multe fisiere mari). Problema cu incetinitul sistemului nu are nici o legatura cu partitiile si cu cresterea vitezei periferice a hardului. Eu scriu DVD-uri la 8x ceea ce inseamna un transfer critic sustinut de mai mult 10 mega... un exemplu stupid. Pe ATA33 aveam 35megi transfer sustinut ffs. Problema ta nu tine de harduri/partitii/controller ata. Cel mai probabil programul pe care il folosesti ia prea mult CPU cind lucreaza cu multe conexiuni TCP si scrie chunks pe hard. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |