![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2003 | problema mailuri spania
Salut am si eu o problema. Am mai multe mailuri de la prieteni de ai mei din spania unde apar diferente intre caractere. Exemplu : 5, 2º, 1ª . Cum pot sa recuperez aceste date? Este de la mine de la calculator ca nu am windows`ul in spaniola sau de ce?
| ||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2003 |
Mª José UIte cam asa apare... 7º A...o-u ala mic apare in foarte multe locuri....uitea din head`ul mailului: Content-type: text/plain; format=flowed; charset=iso-8859-1 Content-transfer-encoding: 8BIT Content-Length: 307 iso-8859-1 asta il si eu selectat la encoding la firefox`ul meu..Cum as putea sa recuperez din aceste date..Am vreo 3 mailuri cu daste date care imi trebuiesc... | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 |
Ia dă din Firefox View/Content encoding/Unicode şi să vezi în ce se transformă prima linie din postul tău anterior: Mª José. Adică oamenii scriu în Unicode. Explicaţia mi-am adus-o aminte cînd văzui că e vorba de Yahoo, care nu ştie decît un singur set de caractere, şi anume US-ASCII. Am şi verificat: mi-am trimis pe Yahoo un mail Unicode şi a ajuns ca bălării. "Soluţia" e să faci ce-am zis mai sus: forţezi din Firefox charsetul paginii la Unicode temporar, măcar le citeşti liniştit... | ||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Oct 2001 |
O fi vreo prescurtare specifică din spaniolă, nu mă pricep... Sau nu-i exclus să fie şi ei (sau programul lor de mail) meseriaşi: zici că la UTF au apărut nişte chestii, dar în headere aveau ISO-8859-1, aşa că eu nu ştiu ce să mai cred.
| ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |