![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| w2k > wxp ?
E o problema combinata hw/sw, da' sta mai bine aici. Am un mosh de P3 1.13 GHz cu MB i815E, cu care-mi fac treaba fara greturi. Din lipsa de spatiu, mi-am mai luat un HDD Seagate de 250 GB. L-am partitionat si formatat NTFS pe un sistem nou, care l-a vazut fara probleme. L-am instalat pe "al meu", si BIOS-ul mi-l vede ca de 137 GB. No problem. WXP care era instalat a refuzat sa il vada pana nu am pus ultimul Intel Application Accelerator. Linux l-a vazut fara nici o greata din prima. (sic!) M-am hotarat sa il fac HD primar. L-am pus in pozitie si am dat sa instalez WXP pe el. Vezi sa nu. Sistemul imi boota de pe CD, imi aparea textul alb pe negru Setup is now blabla & shit, si atat. Puteam sa-l las o noapte asa, tot degeaba. Aveam nevoie urgenta de un sistem cu wingoz la momentul respectiv, si m-am decis sa incerc marea cu degetul. Am dat sa instalez W2K. Care a mers instalat. Brici. Adevarat, dupa instalare, primul lucru a fost sa pun IAA din nou, ca sa poata fi vazute partitiile in toata splendoarea. Explicati-mi si mie ca io nunteleg. Si eventual cum s-ar putea sa fac sa pun un XP pe masina respectiva, pe hardul respectiv. Nu de alta, dar m-am obisnuit cu el
__________________ The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching. Assyrian Stone Tablet, 2800 BC | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
137 GB sunt vazuti de BIOS. Wingz nu are nici o treaba cu asta. De ce W2K merge instalat si WXP (care era SP2) nu? Ca instalarea cu un WXPSP2 nu se facea. Si culmea, CD original.
__________________ The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching. Assyrian Stone Tablet, 2800 BC | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Quote:
@ixtl - nu stiu daca are vreo legatura, dar am incercat si eu acum doua saptamani sa instalez w2k sau xp pe un ecleron cu i850fp parca, facut din bucati, cu o antichitate de placa video pe pci, (nu ca ar fi fost pe pci, dar fusese pe un intel s - ceva pentium 1). Acum trebuie sa mentionez ca primary IDE channel era bulit si nu vedea nici o unitate sau hhd in bios. Daca puneam pe secondary IDE chanel vedea hdd in bios (hdd de 40 GB) si ma apucam frumos de instalat, pana la un moment dat cand se bloca la sfarsitul etapei de installing devices. Acum am facut si eu conexiunea intre chipseturi si blocat, sper ca nu te superi daca pun si eu o intrebare mai departe pe threadul tau: ce ar putea fi? | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
@ixtl Încercă să WinXPSP2 fără alte componente adiţionale (alte plăci de reţea, tv tuner şamd). Verifică cablurile să fie ok şi bine înfipte (încerci şi fără hdd-ul mic instalat, eventual schimbi hdd de 250 de pe primary master pe secondary). Desigur înainte de toate astea dă-i un CLEAR CMOS şi lasă-l fără strop de curent 5-10 min. Şi ... succes !!! ![]() @zorobabel Nu poţi rula un live Cd? Un Knoppix ar fi tocmai bun să vezi unde se poticneşte sistemul.
__________________ Toate cele bune! E8400↕Ninja B+↕DFI LP DK P35-T2RS↕2x2GB + 2x1GB Mushkin XP2-6400↕Zotac GTX260AMP2↕RAID0 2xSeagate ES.2 500GB + 7200.10 320GB CM HAF 932↕Enermax Modu82+ 525W↕Philips 170C↕Asus Xonar D2X↕Klipsch Promedia GMX A-2.1 FOLDING@HOME | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |