![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2003 | Suse 10.1 antivirus , drivere si pl. de sunet
Salut Vreau sa instalez miine Suse 10.1 si as avea niste intrebari 1.Am nevoie de antivirus si firewall ? Eu stiam ca in Linux nu prea ai nevoie de asa ceva , dar un prieten m-a contrazis ! Daca e nevoie , va rog spuneti-mi si cele mai bune 2.Distributia respectiva recunoaste o placa de baza Nforce 2 ? Ma intereseaza mai ales sa recunoasca placa de retea ! 3.recunoaste o placa de sunet Audigy Se (0570) ? Daca nu , de unde iau un driver ca sa mearga placa ? 4.Stiti un program asemanator lui Yahoo Messanger ? Multumesc anticipat !
__________________ | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
1. n-ai nevoie de antivirus ( decat daca vrei sa fi absolut sigur, si sa ti protejezi prietenii cu windows ). Firewall are deja si e bine configurat by default. 2 si 3 in principiu da. Oricum, suse o sa instaleze niste drivere generice. 4. sunt multe messenger pentru linux. poate cel mai folosit este gaim. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Viitor inginer chitarist Join Date: Jan 2000 Location: Amsterdam, Olanda |
1)Antivirus (uneori util) : http://free-av.com/antivirus/allinonen.html firewall - incearca firestarter/shorewall sau orice alt frontend pentru iptables 2)Da ar trebui sa detecteze placa de retea si sa nu ai probleme. 3)Raspuns iarasi afirmativ 4)Gaim, Kopete si chiar clientul oferit de yahoo (Desi e vechi de cand lumea si pamantul inca functioneaza si pare-mi-se ca rpm-ul ala merge si pe suse) Enjoy | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
depinde de conexiune. Placa de retea, in principiu, o detecteaza si instaleaza driverele. Daca ai ip fix, trebuie sa configurezi un pic conexiunea... dar e la fel de usor ca si in win. Daca ai dhcp trebuie sa bifezi in networking ca ai dhcp si ar trebui sa fie suficient.
| |||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2003 |
Asta se rezolva Ceea ce nu inteleg e de ce nu merge downloadul driverului pt placa de baza http://www.nvidia.com/object/linux_nforce_1.0-0310.html Imi apare o pagina cu ceva de genul : #! /bin/sh skip=806 CRCsum=3570663805 MD5=3145b3c78e81c68a0d393cfc34803bc9 label="NVIDIA nForce drivers for Linux-x86 1.0-0310" major_version=1 minor_version=0 patch_version=0310 pkg_version=1 script=./nforce-installer targetdir=NFORCE-Linux-x86-1.0-0310-pkg1 scriptargs="" keep=n add_this_kernel= TMPROOT=${TMPDIR:=/tmp} TARGET_OS="Linux" TARGET_ARCH="x86" .... bla bla bla Ma gandeam sa-l pun pe un CD si sa-l folosesc in caz ca nu-mi vede automat placa de retea cand instalez miine linuxul ... asa ca o masura de prevedere
__________________ Last edited by milica; 09-07-2006 at 18:17.. | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Vrei sa renunti complet la win? Daca nu, o sa ai ambele sisteme instalate ( win si suse ). Si daca ai nevoie de ceva poti sa intri in win si sa le iei. Eu zic ca nu are rost sa te apuci sa cauti drivere sau alte chestii de genul asta. Instalarea merge in general fara probleme, iar Suse , din cate stiu, recunoate cel mai bine componentele.
| |||
|
| | #9 (permalink) | ||
Ok , nu mai caut drivere momentan ![]() Asa ca idee ... de ce nu a mers downloadul driverelor de pe situl nvidia ? PS: da , vreau sa renunt la nea Bill . Nu joc jocuri asa ca nu am motive sa mai stau pe Windows . Apoi , mai si costa softul lui nea Bill
__________________ | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
la mine downloadul driverelor a mers imediat. Insa eu n-am avut nevoie de ele cand am instalat Linuxul ( am instalat free Mandriva, Suse 10.1 si Ubuntu 6.06 ). Toate cele 3 distributii , au detectat componentele si au instalat automat drivere. p.s. o sa ai nevoie de 2 partitii pentru Linux, una pentru sistem si fisiere ( cel putin 5 GB si o partitie de swap de ~ 1 GB ) | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
Cu partitiile m-am informat Oricum , mai fac una de 40 GB pentru MP3/filme Mai am o partitie NTFS . Aia momentan ramine cum este acuma . Dupa ce instalez Suse am sa trec ceea ce am de pe NTFS pe partitia de 40 GB pe care o sa o fac . Apoi ma gandesc sa sterg partitia NTFS si sa o formatez ext2 (parca asa ) . Exista in Linux un program gen partition magic ?
__________________ | ||
|
| | #12 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ show version | include ([0-9]*)(_\1)+ | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
A mers foarte bine . A vazut si placa de retea si placa de sunet . Acuma am 2 intrebari : 1. Cum naiba pot sa schimb refreshul ? Stau in 1024/768 cu 136 Hz . Pot sa pun doar 137 sau 138 Hz . Eu vreau sa pun 100 hz ca nu are rost sa belesc monitorul 2. cum naiba pot sa vad partitia NTFS ? Apropos , ceva de genul Total Commander exista in Linux ?
__________________ Last edited by milica; 10-07-2006 at 18:35.. | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
1. este un mister si pentru mine .... cred ca e o indicare gresita totusi ( si la mine erau 136 , 137, 138 ). Nu parea sa fie totusi refresh-ul respectiv.2. Din cate imi aduc aminte , Suse a vazut imediat partitiile de winodws si le-a montat corect. Nu stiu ce setari ai facut tu. Daca nu le-a montat din prima trebuie sa scrii in consola : sudo mkdir /media/windows sudo cp /etc/fstab /etc/fstab_backup sudo gedit /etc/fstab o sa se deschida un fisier si daca adaugi la sfarsitul fisierul ,linia asta : /dev/hda1 /media/windows ntfs nls=utf8,umask=0222 0 0 unde hda1 este partitia pe care vrei sa o montezi. Exista un total commander pentru linux , ii spune krusader. Tine de KDE , dar eu il folosesc in GNOME ( Ubuntu) Last edited by bogdanar; 10-07-2006 at 19:29.. | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Uite un mic tutorial util. Eu l-am folosit cu succes .. si apoi am trecut la Ubuntu =))))
| |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |