![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Corel Draw, jpg, compresie
Import in Corel sa spunem 10 jpg-uri cu marime totala de 15 MB. Salvez cdr-ul si marimea lui este de 150MB, cu alte cuvinte imaginile nu mai sunt comprimate. Am cotrobait peste tot dar nu am reusit sa salvez cdr-ul cu imaginile comprimate. Ceva ideei ?
__________________ Bla...Bla...Bla... Last edited by bogrado; 01-09-2006 at 11:51.. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Pai de acord cu tine...jpg-urile sunt compresate...dar cand salvez cdr-ul marimea lui imi indica faptul ca imaginile sunt necompresate. Poate nu m-am exprimat destul de clar: eu vreau ca, corel-ul sa imi salveze jpg-ul exact asa cum e. Problema este ca il salveaza necomprimat.
__________________ Bla...Bla...Bla... | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Solutia cea mai simpla e ca atunci cand importi JPEG-urile in Corel, sa folosesti optiunea "Link Bitmap Externally". In felul acesta, Corel-ul nu va mai include imaginile originale necompresate in fisierul .CDR, ci doar niste thumbnail-uri relativ mici plus link-urile catre JPEG-urile originale. Dezavantajul e ca trebuie sa ai grija sa muti documentele impreuna sau sa folosesti optiunea "Prepare for Service Bureau", ca sa-ti faca Collect automat intr-un director nou cu toate fisierele linkate. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
nu prea ai ce face vezi eventual la Save acolo da Advanced si la File optimization sa ai bifate cele 2 optiuni cu compresia (vers. corel 9 dar banuiesc ca si la celelalte sunt tot asa) si la mine bag 2 .jpg in total 1.5mb si face cdr 6.5mb si 11.5mb daca nu e bifata compresia interesanta ideea lui Amyd eventual daca stie cineva alte solutii sa le precizeze
__________________ I couldn't repair your brakes, so I made your horn louder. MSI K9N | DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+| Asus GeForce 9800 GT 512MB / 256 bit | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N | Logitech EX100 | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
m-am jucat si eu un pic cu ce ai zis Amyd am Importat 2 imagini ca si link am dat save, am sters imaginile, am redeschis fisierul si imaginile erau acolo, se pot edita si ocupa 2.5 fisierul cdr fata de 6.5 ca si in cazul unui Import obisnuit totusi am crezut, ca daca sterg imaginile nu va mai deschide fisierul .cdr in fine ocupa cu aproape 2/3 mai putin
__________________ I couldn't repair your brakes, so I made your horn louder. MSI K9N | DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+| Asus GeForce 9800 GT 512MB / 256 bit | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N | Logitech EX100 | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |