![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Tutoriale Autocad
Mi-a traznit prin minte sa invat Autocad. Corect poate ar fi "sa reinvat", intrucat in facultate am studiat vreun semestru obiectul cu pricina. Intrucat de atunci au trecut aproximativ 9 ani (cred ca am studiat Autocad 11 or smth, in linie de comanda) revin la formularea "sa invat" ![]() Primul lucru care mi-a trecut prin cap a fost sa folosesc gugalu. Am gasit gramezi de tutoriale, si free si pe bani grei, si aici incepe dilema mea. Exista vreun forumist care are expertiza necesara pentru a recomanda un anume tutorial? Sau o anume carte? Imi amintesc ca metoda pe care o foloseau dom'profesorii la scoala era grozava, mi se parea ridicol de usor de inteles. Ei aveau niste materiale de la Autodesk, daca nu ma-nsel, si am banuiala ca nu sunt tocmai free pe net, dar ceva asemanator ca structura mi-ar bucura tare mult neuronii si timpul liber. Anyone? Thanks. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Revin cu o mica intrebare tehnica. Care este cea mai "civilizata" metoda de a desena un disc (un cerc plin)? O gogoasa fara gaura e enervanta din cauza punctelor unde intelege ea sa faca snap. Daca incerc sa o lipesc (tangenta) de doua drepte devine jenant. Iarasi, un cerc cu hasura plina nu imi place. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
In 3 proiectii. vedere din fata, de sus si din lateral. ![]() Sau izometrica
__________________ It's good to be bad. Simplicity comes easy.Complexity comes easier. Thou shall not be missed, but forever thy soul be living in mine's! | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
cred ca se refera la un tor ( torus in engl )
__________________ It's good to be bad. Simplicity comes easy.Complexity comes easier. Thou shall not be missed, but forever thy soul be living in mine's! | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Un disc cam asa s-ar desena dpdv al desenului tehnic. Vederea de sus este un cerc, iar cele doua sectiuni sunt niste dreptunghiuri hasurate. In cazul in care in locul sectiunilor se vrea doar o vedere, nu se mai hasureaza.
__________________ Bla...Bla...Bla... Last edited by bogrado; 31-07-2007 at 22:41.. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Ivan, autocad are un cd ce vine cu el (ma refer la versiunea 2000 cu care lucrez la firma) cd numit Autocad Learning Assistance ce ofera tutoriale scrise + asa numite video tutoriale, adica vezi cum se realizeaza desenul + auzi si explicatiile - de departe cel mai usor, comod si eficient mod de invatare a programului eventual la partea de 2D te pot ajuta cu tips&hints, la 3D nu prea, ca realizez desene tehnice doar in 2D
__________________ I couldn't repair your brakes, so I made your horn louder. MSI K9N | DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+| Asus GeForce 9800 GT 512MB / 256 bit | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N | Logitech EX100 Last edited by axterix; 22-09-2006 at 22:25.. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Ma refer la partea 2D. Discul va fi de fapt un "cerc plin", spre exemplu un donut cu raza interioara zero (si am explicat de ce nu-mi place solutia asta). Scuze pentru exprimarea "neinginereasca". Pun si doua poze care vor exemplifica mai limpede ce nu-mi place: Gogoasa face snap pe arcul de la jumate intre circumferinta interioara si cea exterioara, de unde imposibilitatea (mea) de a duce o tangenta la ea. Un pic de zoom si se vede ca "tangenta" dusa cu mana e tangenta doar in visele mele | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
nu am acasa Autocad, dar daca vrei sa duci o tangenta vezi optiunea snap to tangent eventual in cazul in care "gogoasa" e desenata ca un cerc hasurat exista in toolbar Snap o iconita gen Cerc cu 4 puncte (sus, jos, stg. si dr. cercului) cu asta poti sa faci snap la orice dreapta, sau axa, astfel incat cercul sa fie tangent
__________________ I couldn't repair your brakes, so I made your horn louder. MSI K9N | DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+| Asus GeForce 9800 GT 512MB / 256 bit | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N | Logitech EX100 Last edited by axterix; 22-09-2006 at 23:22.. | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
cum ai desenat gogoasa? nu o poti prinde cu optiunea descrisa mai sus (iconita din Snap toolbar)? din pacate nu am instalat acasa Autocad si nu pot sa iti spun denumirea sau printscreen uite aici e iconita de care vb, sub Paste http://www.ssga.ru/metodich/autocad/Ch2.pic/2.10.gif
__________________ I couldn't repair your brakes, so I made your horn louder. MSI K9N | DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+| Asus GeForce 9800 GT 512MB / 256 bit | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N | Logitech EX100 | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Cu Donut, diametru interior zero. Nu poti face snap decat la cele 4 puncte de la jumatea distantei intre circumferinta interioara si cea exterioara, sau la centru. Oricum, sunt dispus sa renunt la gogoasa, as vrea doar sa aflu o modalitate de a desena un "cerc plin" ca obiect de sine statator care sa stie sa faca snap la tangenta si la centru. | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
eu il desenez ca un Cerc si la hasurari exesta un Tab in care se afla un fel de Fill - Solid, negru, care iti umple elementul selectat, nu trebuie sa pui hasurari de tip X la care sa le scazi scara daca gasesc pe net o imagine o postez ![]() ceva de genu asta http://www.pixtur.de/img/tut_acad/img04_createHatch.gif
__________________ I couldn't repair your brakes, so I made your horn louder. MSI K9N | DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5200+| Asus GeForce 9800 GT 512MB / 256 bit | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N | Logitech EX100 | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
s-ar putea sa fie si alta metoda, repet eu lucrez in Acad 2000, deci nu sunt la curent cu versiunile mai noi oricum bafta si noapte buna!
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Mi se pare putin cam "peste mana". Una la mana, sunt cam multe miscari de facut pentru un amarat de cerc, si apoi cand il mai manipulez un pic o sa trebuiasca sa fiu atent ca nu cumva sa selectez doar hasura sau doar cercul. Sigur ca o sa ma multumesc si cu asta, dar ca neofit in ACAD sunt oarecum mirat ca nu exista o "scula" capabila sa faca din prima un obiect care in mspaint se deseneaza in 3 secunde. Oricum, nu abandonez problema. In caz ca mai are cineva vreo idee este binevenit sa o prezinte. Eu trec la problema a doua ![]() Cum se poate alinia un text relativ la un obiect? Exemplu practic: Am un cerc si o cifra in cerc. Cum se procedeaza pentru a centra (orizontal si vertical) cifra in interiorul cercului? In poza din stanga caracterul este vizibil descentrat, in cea din dreapta este asezat cu mana cat mai spre mijloc. Exista o modalitate de a aseza optul ala cu precizie in mijloc? Thx. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |