![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Il arunc pe geam sau mai am o solutie Am un calculator pe care am incercat sa instalez windows95, windows98 si in timpul instalarii se blochează nu imi permite sa fac nici un pas mai departe. Cand am incercat sa instalez windows XP, dupa prima restartare ramane in pauza totala Urmatoarea mea incercare a fost aceea de a instala linuxul. Am testat vre-o patru variante: Mandrake 8.0, Danubian, Ubuntu, knopix.. si nu cred ca e nevoie sa mai incerc si altul ptr. ca toate imi dau aceeasi eroare: "Checking `hlt` instruction ..." - si de aici pauza totala - cred ca un expert in linux isi da seama de ce este vorba Am un calculator cu urmatoarea configuratie: Intel Pentium IIIEB, 866MHz (6.5x133) Matherboard OEM: IBM Corporation Chipset: Intel 82815/EP/P Solano Host-Hub Southbridge 82801BA LPC RAM 256 MB SDRAM Am testat vreo 4 Hard Disk-uri, am lasat numai placa video integrata apoi am mai incercat cu vreo 2 placi: PCI si AGP, am facut tot felul de combinatii dar nu am reusit nimic ptr. ca ajung mereu la acelasi rezultat. Ce imi ramane de facut? (in afara faptului ca trebuie aruncat) | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Uite aici pe unii cu aceeaşi problemă: Checking for 'hlt' instruction Hangs
__________________ Out there I am a simple geologist, but in here, I am | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
Incearca sa instalezi un win cu ACPI disabled din bios. Sau pe linux incearca sa dai kernelului parametrul: acpi=off eventual si: apm=off
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Am schimbat si memoria RAM, am scos toate placile PCI, ramanand doar cu componentele sale integrate, dar acelasi rezultat. Am facut multe combinatii dar nimic. Am incercat sa gasesc un upgrade de BIOS dar nu mi dau seama ce placa de baza am ptr. ca toate programele cum ar fi: AIDA32 ...... (acelea luate de pe hiren`s boot) nu recunosc o identificare a placii de baza singurul nr. care este scris pe placa de baza este 06P2525 dar despre BIOS am gasit urmatoarele informatii: BIOS Model Nr 6830KAG BIOS Sr Nr 556322N IBM BIOS Version PIKT32A si pe el am vazut ca scrie: P/N 38L 3687 IBM (c) 2000 REV 31 Am sa incerc aceste variante pe care mi le-ati dat mai sus si apoi am sa revin! (si daca poate cineva sa mute acest topic pe hard... il rog frumos)! | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Am patit si eu la fel. Culmea era ca nu mergea cu nici o versiune de sistem de operare (se bloca dupa primul restart in timp ce vedeam logoul de WinXP). Singurul care a mers instalat a fost WinXP Corporate Edition (era un CD de XP modificat sa fie cu SP2) - se instala mai ciudat, dar a mers.
| |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
singura posibilitate pe care mi-o permite BIOS-ul este: IRQ di BIOS dell`ACPI la care eu pot alege doar: IRQ9, IRQ10, IRQ11 Modo atessa ACPI la care eu pot alege doar: S1, S3 Am doar aceste doua optiuni pe care nu le pot dezactiva total, ci doar sa aleg intre ele ce combinatie ar trebui sa fac? Iar ptr. Cata.. nu pot vedea decat un singur lucru despre BIOS: ca este de la IBM fara nici un nr. doar faptul ca dateaza din 02/03/01 | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
atunci incearca cu un linux fortat fara acpi Cum spuneam, adauga la bootare acpi=off apm=off la parametrii de kernel
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Sigur nu e nimic, evident. Vestea buna e ca nu trebuie sa fii chiar expert ca sa scrii chestiile alea doua la bootare. Care nu vor rezolva problema, probabil | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |