![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Problema Autocad! Transformare/convert SPLINE in POLYLINE!
Salutare! Vin cu o problema spinoasa. Am avut un fisier de tip *.cdr(extensie pt Corel Draw) pe care doresc sa-l editez in Autocad. A lucrat cineva la o plansa...in Corel (pe layere), si eu tre sa lucrez la ea in Autocad. Bun, am exportat cdr-ul in dxf in Autocad si bineinteles cand deschid dxf-ul in Autocad am un singur layer (normal, ca nu stie el de layerele din Corel). Asta nu este o problema, momentan. Mi-a exportat toate elementele de pe plansa din Corel....insa toate sunt de tip SPLINE (dau un ctrl+1..properties). Mi-e imi trebuie sa le transform/convertesc in POLYLINE sau ceva de genul...un artificiu... Am incercat diferite variante...le-am facut BLOCK (am selectat unele elementele...qselect dupa culoare), insa in block tot spline sunt....Am incercat cu match properties..tot asa.... Need help! Pls...astept orice varianta de rezolvare....PLs! P.S. Imi trebuie elementele din dxf sa fie toate de tip linie (nu conteaza ca e inchisa sau deschisa), pt ca apoi din Autodesk Map 3D, sa le export ca shapefile-uri...si sa pot lucra cu ele....mai departe....in ArcMap.
__________________ Nu am voie cu semnatura mai mare de patru randuri. La a doua abatere voi fi banat. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
pai, din cate stiu eu, polilinia nu poate fi formata decat din linii drepte sau arce perfecte de cerc iar tu vrei sa convertesti curbe bezier cu raza variabila in arce de cerc cu raza constanta sper ca explicatia de mai sus sa te faca sa realizezi ca nu se poate face o conversie exacta. din cate stiu nici nu exista o modalitate de-a converti nici macar aproximativ splineurile in polilinii. recunosc ca nu stiu ce face map3d si nici arcmap, dar daca vrei o trecere in spre grafica 3D in sensul modelarii conventionale pe baza de meshe triunghiulare, iti sugerez sa incerci cumva sa le transformi curbele bezier din corel in segmente de linii. Nu stiu insa cum se poate face nici asta. Dar altfel nu vad cum ai putea sa duci curbele bezier din corel in 3D ca nu isi gasesc corespondent decat poate in nurbs. later edit: daca incerci sa faci curbe de nivel derivate din splines, as incerca sa fac fiecare zona dintre 2 curbe de nivel o regiune cu boundary (3 sa fie contur inchis), apoi extrude cu pasul cu care il ai tu, apoi import 3d model in sketchup si folosit sandbox tool ca sa faci teren pe baza curbelor de nivel.
__________________ Ecchi nano wo ikenai to omoimasu ! (being ecchi is bad ) .... hehehe da de ce oare nu pot sa ma abtzin :P Last edited by tzur; 01-11-2006 at 22:06.. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Ca sa nu deschid un nou thread pun intrebarea aici. Am niste desene trimise de un colaborator. Unele subansamble sunt sub forma de block. Daca vreau sa explodez blocul ca sa iau un surub de acolo sa il folosesc in alta parte, pac, ramane numai piesa de baza iar toate accesoriile dispar. Layerul nu e inghetat, cu becul stins sau mai stiu eu ce. Ce dracu se intampla? De ce dispar bucati din subansablu cand il explodez? Iar partea cea mai cacacioasa e ca daca vreau sa masor ceva pe blocul respectiv, autocad nu stie sa faca snap points pe colturi, mijloace de segment, intersectii, etc. E ca si cum piesa nu ar fi acolo. Adica eu o vad dar autocad nu o vede. Ce dracu se intampla? Eu credeam ca stiu autocad. CUM a facut individul manevrele respective?
__________________ Nu poti forta un om sa te placa; nu esti bine venit, pleaca.. (Parazitii 2007) Last edited by Dragon Warrior; 09-02-2007 at 12:17.. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Nu am nici o ancora roz in desenul atasat, doar niste chestii cyan. Asta ma face sa cred ca obiectul respectiv este o referinta externa (xref). Ar trebui sa gasesti xref-ul in acelasi director cu desenul de baza, si daca il deschizi ii poti face ce vrei. M-am lovit si eu odata de o chestie de genul asta.
__________________ Bla...Bla...Bla... | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Adica nu vezi ancora aia roz asa cum se vede in poza? Nu am nici un xref in directorul cu desenul. Si am setat sa vad fisierele ascunse si cele de sistem. P.S. Acum observ ca odata cu deschiderea desenului imi apare un fisier dwl (pe langa ala bak) care dispare odata cu inchiderea desenului. Cred ca e chestia aia noua de drawing recovery similara cu recuperarea fisierelor tip office la inchidere neasteptata.
__________________ Nu poti forta un om sa te placa; nu esti bine venit, pleaca.. (Parazitii 2007) | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Nope. No external refference. WTF? In afara de faptul ca dispare la explode, nu pot pune cote si nu poate fi vazuta de altii in lipsa oricarei referinte externe, ce dracu mai urmeaza?
__________________ Nu poti forta un om sa te placa; nu esti bine venit, pleaca.. (Parazitii 2007) | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
AHA. Uite ce apare in command line cand selectez magaria: _xref Someone give me a gun (cu dinamita am incercat si nu merge )Dar de unde isi ia referinta? Proiectul a venit pe email, dat jos, mutat pe alt computer, deschis. Nu am nici o baza de blocuri pe computer, nimic.
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Ma declar invins pe campul de lupta. Daca are cineva chef sa isi rupa capul cu magaria e invitatul meu. Trebuie ca la deschiderea desenului sa selectati "Show proxy graphics" sau "show proxy bounding box" altfel nu se vede ancora de care vorbesc.
|
| | #15 (permalink) | ||
| Quote:
Acu serios vorbind, magaria e totusi un bloc.Se numeste "Bracket 4 side view". (insert/block). Motivul pentru care nu se poate exlpoda ma depaseste.Probabil ca a fost importat dintr-o baza de date intr-o forma doar de vizualizare...nu stiu... Daca se inceraca editarea referintelor pentru bloc apare chesti asta : ** AcDbZombieEntity objects cannot be edited in place. ** At least one object must be selected to edit a reference **
__________________ Bla...Bla...Bla... | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Actually orice referinţă externă, când e creată, are un câmp xedit care poate fi 1 sau 0. Dacă e 0, nu poţi face nimic cu referinţa propriu-zisă, doar s-o vizualizezi. Acu' bănuiesc că o soluţie ar fi ca Dragon Warrior să îl întrebe pe autorul planşei de unde îşi ia aceasta xref-ul, schimbat în el xedit pe 1, şi gata.
__________________ d*L*b | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
Raspuns de la colaborator: Only a short answer to - something wrong with our drawings - we are using a application named ATHENA - this is a program running with ACAD. The objects produced with ATHENA can not be changed with ACAD without ATHENA - but we try to send you a small program that should allow you to work easier with the ATHENA elements. Misterul a fost rezolvat. Dracu se gandea la varianta asta...
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Era pusa, vezi postul #6: Problema Autocad! Transformare/convert SPLINE in POLYLINE!
__________________ „Trance Energy.. a small step for man, a huge leap for mankind...” | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |