![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Profil de culoare
Salutare, Se dau datele problemei, un monitor Samsung LCD si greseala utilizatorului, adica a mea, de a instala asa zisele drivere. Bun, problema este ca acum imi ia ca profil de culoare, profilul monitorului. Singura solutie de a scapa de el este sa scap de fisierul respectiv ce contine profilul de culoare. Pot sa dau remove hardware la monitor, sterg fisierul, apoi la primul restart urla ca a gasit new hardware si ca vrea sa bag cd-ul de la Samsung. Stiti vreo solutie sa scap de saracia aia de driver? Sau ma rog, de profilul de culoare? Va multumesc.
__________________ Canon EOS 40D + grip + Canon 24-105mm f/4 L IS USM + 18-55 din kit + blitz-uri & stuff. | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Nu poti sa tweakuiesti profilul respectiv ca sa ti se potriveasca? Cu Adobe Gamma sau Monitor Calibration Wizard?
__________________ The Earth is degenerating these days. Bribery and corruption abound. Children no longer mind their parents, every man wants to write a book, and it is evident that the end of the world is fast approaching. Assyrian Stone Tablet, 2800 BC | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Nu, nu, vreau sa am in color profile, liber, sa nu fie nimic, altfel in anumite conditii imi afecteaza culorile. Exemplu, in Photoshop, se vede imaginea ok, cand dau save for web, chiar in fereastra aia imaginea apare mai saturata. asmvax: il scot de acolo, dar daca dau restart, face ce spuneam mai sus, apare new hardware found si vrea cd-ul de la Samsung sa-si ia driverele
__________________ Canon EOS 40D + grip + Canon 24-105mm f/4 L IS USM + 18-55 din kit + blitz-uri & stuff. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Nu e de la profil duday, e de la color managementu PS. In PS intri in view/proof setup si selectezi "monitor rgb". Dupa acelea cind esti pe poza la care lucrezi ii dai Ctrl+Y (sau selectezi proof colors tot din view) si ai sa vezi pe ecran exact culorile care o sa-ti iasa la "save for web". Asta sau setezi din color management din properties ca toate pozele folosesc monitor rgb... dar eu recomand prima varianta. | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
asmvax: Voi incerca mai pe seara ceea ce ai zis. Johnny, da, ai dreptate cu setarile in PS, nu mai vede nici o diferenta daca setez pe Windows RGB, deocamdata il las asa, dar treaba e ca eu mai folosesc si alte programe pentru imagine, si sa fiu atent si acolo ce se intampla. Va multumesc mult de tot. PS: Johnny, retrag ce am zis, la save for web tot asa face indiferent ce as bifa pe acolo. Iar documentul si working space-ul sunt sRGB.
|
| | #9 (permalink) | ||
| Ba de la aia e numai ca... Windows RGB nu e deloc acelasi lucru cu Monitor RGB si de aia se vede o diferenta consistenta. Vezi ce setari ai in edit/color settings. Eu la RGB working space folosesc fie srgb fie adobe1998 iar toata cioaca cu proof colors e acelasi lucru cu a seta acolo "monitor rgb - samsung - natural color pro icm" de care tu te chinui sa scapi. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Gata, cu PS-ul am rezolvat-o. Va multumesc mult. Problema care de fapt ma doare acum este ca monitorul are culorile prea saturate. Este un 971P de la Samsung. Are softul ala al lui o tona de setari, numai saturatie nu. Trebuie sa gasesc o metoda pentru a desatura putin imaginea ca la fotografii ma omoara. Dar probabil trebuie sa postez in alt loc.
|
| | #11 (permalink) | ||
|
S-a mai discutat calibrarea monitoarelor LCD. Ideea e sa umbli la luminositate incercind sa pastrezi contrastul cit mai aproape de 100%. Nu vei putea sa-l tii la 100% dar undeva pe acolo ar trebui sa fie ok. Eu am luminositate 50 si contrast 70 si nu e nimic suprasaturat. Toate astea cu tot garbage-ul Magic<your_crap_here> pe off sau custom.
| |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |