Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 02-02-2007, 10:48   #1 (permalink)
Registered User

poiu's Avatar

utilitar vorbire?

în windows este utilitarul acela în care scrii ceva şi cuvintele sunt "spuse" de computer.
mă interesează dacă a apărut acest tip de program pentru limba română, eventual cu posibilitatea de transformare în fişiere audio (mp3). astfel mi-ar fi mult mai uşor să-mi învăţ cursurile, şi aş mai menaja un pic ochii. pentru un astfel de program cred că aş fi în stare să plătesc. ( desigur că depinde şi de preţ).

on topic-ul este cel mai rar și căutat animal.

poiu is offline    Reply With Quote
Old 02-02-2007, 10:58   #2 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Dar ai auzit vreodata cum suna un text in engleza rostit de computer? Eu am testat faza in Acrobat Reader si dupa vreo 30 de secunde de ras isteric l-am inchis. Pronuntia lasa mult de dorit si mai mult pierzi timpul incercand sa intelegi cuvintele, in loc de sensul lor.

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 02-02-2007, 11:04   #3 (permalink)
Registered User

poiu's Avatar

este adevărat că nu e cea mai clară pronunţie. eu totuşi sper să găsesc ceva petru limba română. o a doua variantă este să-mi înregistrez singur cursurile, poate le "vând" apoi.
dar întâi vreau să văd dacă găsesc utilitarul ăsta, apoi trec la căutarea unui soft cât mai simplu şi util pentru înregistrări, dar mai aştept câteva zile, poate cade ceva.

Old 02-02-2007, 11:37   #4 (permalink)
Registered User

rowger's Avatar

Quote:
Originally Posted by poiu View Post
utilitar vorbire?.

Tehnologia se numeste Speech synthesis, iar programele - TTS (text to spech). Existau inca din vreamea DOS-ului, iar acum si Windows are inclus un modul. Rezultate bune se obtin cu softuri mai noi, profesionale. Am lucrat cu Cepstral, NeoSPeech. Exista module intregi de marimea unui CD pt o anume voce (barbat, femeie, accent american sau britanic, germana, franceza, spaniola, italiana).
Pt limba romana cele mai bune rezulate se obtin cu italiana si spaniola.
Bineinteles ca aceste softuri nu sunt free si costa foarte mult. Dar te descurci tu.

Atasat sunt niste sample-uri obtinute cu Cepstral, cu un modul de italiana.
De asemnea atasez si un film facut pt jocul "TheMovies" in care speech-ul este realizat in engleza (calitatea video este foarte slaba).
Attached Files
File Type: zip Movie Sounds.zip (134.7 KB, 8 views)
File Type: zip Betrayl on Mars.zip (864.9 KB, 7 views)

rowger is offline    Reply With Quote
Old 02-02-2007, 12:27   #5 (permalink)
Dip
Registered User

cu Dragon Naturally Speaking tu vorbesti la microfon si programul iti reda cuvintele scris si vorbit.daca ai un microfon bun merge ok,totul e sa vorbesti cursiv(nu perfect),ptr. ca e facut sa transpuna mai bine dupa fraze sau propozitii decat dupa cuvinte vorbite ca dupa dictionar.pacat ca nu-l poti folosi in chaturi/forumuri

Voice Reader-ul de la Linguatec are cea mai buna redare vocala din cate am folosit pana acum si e singurul program de genul asta pe care il folosesc destul de des.pacat ca ptr. limba romana nu exista asa ceva

Dip is offline    Reply With Quote
Old 02-02-2007, 13:08   #6 (permalink)
Registered User

poiu's Avatar

să înţeleg că nu există încă pentru limba română.
şi rowger mulţumesc pentru iluminare.

Old 03-02-2007, 09:01   #7 (permalink)
Registered User

Aurelain's Avatar

@rowger:

La Betrayl on Mars mi-a placut pronuntia unor cuvinte. Am facut o comparatie cu NeoSpeech pe fraza "I am not allowed to reveal such information" (vedeti atasamente). Imi place cum suna in Betrayl (e Cepstral folosit?), dar se incheaga mai bine in NeoSpeech.
Attached Files
File Type: zip Iamnotallowedtoreveal.zip (75.0 KB, 6 views)

Aurelain is offline    Send Message via Google Talk to Aurelain Reply With Quote
Old 03-02-2007, 09:56   #8 (permalink)
Registered User

rowger's Avatar

Uitasem de AT&T Natural Voices! Astea sunt cele mai bune. Cred ca a trecut un an de zile de cand le-am facut. Nu mai am nici un soft similar instalat, dar am gasit dvd-ul pe care am salvat vocile. Respectiva voce a fost facuta cu modulul "AT&T Natural Voices 1.4.Audrey.16k", si suna mai bine pt ca are accent britanic. Echivalentul lui Kate din NeoSpeech ar fi AT&T Natural Voices 1.4.Crystal.16k.

rowger is offline    Reply With Quote
Old 03-02-2007, 10:51   #9 (permalink)
Registered User

Aurelain's Avatar

Mersi pentru informatiile utile

Aurelain is offline    Send Message via Google Talk to Aurelain Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules