![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Cum scap de Windows XP?
Am urmatoarea nelamurire: cum fac sa uninstall un Windows XP pro cu sp2, ca sa pot formata hardul? Cind aveam XP upgradat peste win 98, exista la add/remove optiunea de Win XP uninstall, reveneam in 98 si intram in ms-dos mode, de unde formatam Dar acum am XP instalat direct, pe formatare NTFS, si nu mai exista optiunea Win XP uninstall, iar daca incerc sa dau format din cursorul ms dos integrat in windows nu se poate. Trebuie sa ajung cumva sa dezinstalez windows-ul. Mentionez ca ideea de a instala alt windows peste el nu ma satisface, pt ca datele din vechiul windows imi ramin la documents and settings, eu vreau stergere totala si luare de la zero. Multumesc
__________________ The Builder hath granted thee the fruits of thy labor, which is naught. | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
blana, lasa ca esti tu destept, si te-ai nascut cu invatat. Daca tu nu ai configuratia lui.. asta e treaba ta. Inloc sa te dai interesant mai bine ii explicai... comentariile aiurea nu prea ajuta la nimic. Parerea mea.
__________________ Nu le-as numi hobbyuri, mai degraba vici... | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2001 Location: .... prin Capitala |
Cloudrest : PigBrother are dreptate. Boot-ezi si instalezi linistit XP-ul. Dupa pasul "Inspectare Hardware" (2-3 minute) ai sa ajungi la "Setup". Dupa alegerea partitiei de instalare ai obtiunea sa formatezi acea partitie : ntfs / fat / no changes. Instaleaza fara grija ... ai sa ajungi cu siguranta la formatare de partitie numai ca dureaza cateva minute pana ajunge la acel pas. | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
Eu cred ca topicul asta e la misto, de-abia ma abtin sa nu rad
__________________ The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Quote:
ps: cunosc fete care stiu sa faca treaba asta si au pc de cativa ani :P | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Si eu cunosc fete care se descurca, dar nu prea ai inteles ce anume nu stiu eu. Si nu esti singurul, asa ca voi fi mai explicit de data asta: 1. Instalez singur Windows XP (am facut-o de zeci de ori) 2. Stiu ca in setup apare optiunea de a inlocui versiunea deja existenta de Win, stergind-o deci pe cea veche 3. Ce nu stiu este de ce, dupa ce am inlocuit versiunea veche, si a aparut bara aia cu X% formatting C, deci teoretic s-a formatat hardul, pe urma cind intru in noul Windows gasesc mereu la Documents and settings vechile fisiere de pe hard, dinainte de formatare?? Eu credeam ca o formatare sterge complet un hard disk. Asta voiam sa stiu, daca exista o metoda mai radicala de formatare. @blana regret sa combat o investigatie asa de bine argumentata precum a ta, dar nu am afirmat nicaieri ca as fi instalat 98 si XP deodata pe actuala configuratie. Acesta este al 4-lea pc pe care-l am, respectiv primul pe care-l asamblez singur. In schimb, discul cu XP il am de doi-trei ani si l-am folosit, cu mai mult sau mai putin succes, pe toate sistemele avute. Nu vad de ce ar fi asa greu de crezut ca unul -sa zicem, eu- sa se priceapa mai bine la hardware decit la software. Eu pc-ul il folosesc exclusiv la jocuri. Si pentru a nu-ti ramine dator, as putea si eu sa presupun ca tu inca mai tii configuratia aia din semnatura tocmai pentru ca esti expert in software si ai calculat cu maximum de pragmatism minimul necesar pentru a rula programele de care ai nevoie?? Toate bune
__________________ The Builder hath granted thee the fruits of thy labor, which is naught. | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
O optiune ar fi ca data viitoare sa nu dai Quick Format, ci d'ala normal. Sau daca vrei sa fii mai al draq, stergi partitia de Windows si o refaci. Evident, totul din setup.
__________________ Nashpa... "In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams) | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Quote:
si gasesti fisierele pe vechea partitie (C) unde ai avut instalat vechiul windows sau poate esti suparat ca Documents and settings are mereu aceeasi componenta: administrator, all users, user, etc
__________________ Don't hate me because I am beautiful... and smart... and women want me | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
| | #16 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2006 |
Omul a facut referinta la optiunea de a sterge windows-ul vechi iar in locul lui va fi instalat cel nou. Asta inseamna ca la instalare, doar folderul Windows este sters, insa documents and settings raman neatinse. Data viitoare, alege Quick format NTFS fara nici un dubiu. Nu te mai aventura pe solutii aiurea. | ||
|
| | #18 (permalink) | ||
| Quote:
Mda l-am înţeles pe om de abia acum, într-adevăr păstrează unele informaţii. Nu îmi mai amintesc dacă dădusem doar "quick format". De aceea când reinstalez şterg partiţia veche şi o recreez, e mai sigur. Poţi folosi doar setupul de winxp, numai că vei şterge pentru siguranţă partiţia pe care vrei să instalezi. Apeşi D şi vezi ce mai apare. Vei vedea UNPARTINIONED SPACE. Apeşi C ca să creezi o nouă partiţie şi o formatezi full NTFS de preferat. NU e explicat fiecare pas, dar sunt sigur că îţi vei da seama uşor de ce e acolo. Desigur şi soluţia cu boot hyren e bună, dar prefer s-o utilizez în situaţii care o necesită într-adevăr
__________________ Toate cele bune! E8400↕Ninja B+↕DFI LP DK P35-T2RS↕2x2GB + 2x1GB Mushkin XP2-6400↕Zotac GTX260AMP2↕RAID0 2xSeagate ES.2 500GB + 7200.10 320GB CM HAF 932↕Enermax Modu82+ 525W↕Philips 170C↕Asus Xonar D2X↕Klipsch Promedia GMX A-2.1 FOLDING@HOME | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Daca tot suntem la capitolul "Uninstall Windows" arunc si eu intrebarea mea: daca asi avea instalat un Windows XP Retail original cu cheie, cum ii dau uninstall in asa fel incat sa-mi recuperez cheia pentru o alta instalare? Parca exista un utilitar de schimbat key-ul, de-acolo se face si retragerea cheii de la microsoft? Ca daca fac un format la sistem in ramane cheia activata si nu mai pot sa instalez din nou windows-ul original..
__________________ "Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." - Jürgen Habermas Galerie Foto | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Va multumesc,baieti. Acuma am priceput si eu(pricep greu, dar uit repede ) ca de fapt nu formatam hardul, ci doar inlocuiam windowsul. Promit sa nu va mai deranjez cu amatorisme, data viitoare o sa intreb ceva mai greu, de genul cum scap de beep-ul de la bootare.
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |