Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-03-2007, 14:24   #1 (permalink)
Registered User

FieryLoki's Avatar

Question Intrebare COREL DRAW

Salut. Sunt incepator in ceea ce priveste COREL DRAW si as dori sa fiu lamurit in urmatoarea problema:
Am un fisier salvat in Corel Draw 11 de pe alt calculator. Pe al meu am Corel Draw x3 (13). Vreau sa il modific pe calculatorul meu (Corel X3) si apoi sa il pot folosi pe celalalt cu versiunea Corel Draw 11.
Se poate face acest lucru? Sau il pot salva sub forma de fisier compatibil cu versiunea 11? (Ceva asemanator cu Office 2007 sau 2003 care pot salva fisiere compatibile pentru versiuni mai vechi de Office)
Multumesc.

FieryLoki is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2007, 14:43   #2 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

da, ai acolo in fereastra de dialog de la save versiunea de corel pentru care vrei sa salvezi fisierul. daca nu e acolo, incearca la export.
vezi ca daca folosesti efecte specifice corel 13 si salvezi pentru versiunea 11 o sa ai niste probleme - efectele vor fi rasterizate cel mai probabil.

Strangelove is online now    Reply With Quote
Old 22-03-2007, 14:43   #3 (permalink)
BAM
Nick anterior: EroarE

BAM's Avatar

se poate... dupa ce'l editezi dai save as si in dreapta ai un drop down list in cale iti poti alege versiunea programului.

le: sincron

BAM is offline    Reply With Quote
Old 22-03-2007, 14:52   #4 (permalink)
Registered User

FieryLoki's Avatar

Multumesc mult pentru ajutor. Va salut!

Old 31-03-2007, 11:15   #5 (permalink)
Registered User

FieryLoki's Avatar

Avand in vedere ca sunt incepator in ceea ce priveste COREL DRAW si pentru a veni totusi cu ceva ajutor si pentru ceilalti care sunt in aceeasi situatie ca si mine, m-am gandit sa transform threadul asta intr-unul destinat intrebarilor legate de acest program. Asta bineinteles in cazul in care nu contravin cu vreo regula a forumului (probleme de memorie?). Astfel as dori sa continui cu o alta nedumerire de-a mea:
Am de realizat o harta si localitatile de exemplu au aceeasi culoare.Cum pot sa inlocuiesc aceasta culoare cu o alta la toate odata fara sa modific la fiecare in parte?

Old 03-04-2007, 07:49   #6 (permalink)
Registered User

axterix's Avatar

selectezi tot ce vrei sa schimbi apoi aplici modificarea (fie manual Click+Shift pt. multiselect fie Edit-Select All-)
sau
din start daca ai optiunea sa desenezi pe layere - Object Manager in Corel 10- (de ex. orase pe layer orase) si astfel selectezi ca si activ doar layerul orase si aplici modificarea la obiectele de pe acest layer
eventual
folosesti Copy Properties From...
sau
daca ai desenat cu Clone modifici doar originalul iar restul (Clonele) se modifica dupa original
totul depinde cum este desenata harta
Asus GeForce 9800 GT 512MB / 256 bit | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N | Logitech EX100

axterix is offline    Reply With Quote
Old 05-04-2007, 15:18   #7 (permalink)
Registered User

FieryLoki's Avatar

Smile

@axterix : sa stii ca mi-ai fost de ajutor sa pot descoperi layer-ele; deci sa vad in continuare ce se poate face...

Old 14-04-2007, 01:52   #8 (permalink)
Registered User

tzek1's Avatar

salutare,
nu vreau sa mai deschid un alt topic de corel, asa ca intreb aici.

am un text care as vrea sa curga pe mai multe pagini in corel draw.
adica:
ca in word: daca textul depaseste limitele paginei 1 sa se continue automat pe pagina2, samd.
frumos ar fi sa si respecte aceleasi caracteristici pe celelalte pagini: distanta fata de margini, etc.
se poate asa ceva?
thxs

tzek1 is offline    Reply With Quote
Old 14-04-2007, 16:29   #9 (permalink)
Registered User

O sa ai probleme la jonglarea cu fisierul in diverse versiuni. Am patit-o.

In plus X3 are o chestie ciudata, in loc ca cercurile sa mi le salveze ca si curbe, el mi le salveaza ca diverse alte "multilatere" octogoane si altele, cand salvez in format .plt (aka. pentru plotter)

Pentru mine, X3 sucks big time.

who_me is offline    Reply With Quote
Old 14-04-2007, 21:17   #10 (permalink)
Registered User

duKeZZ's Avatar

@tzek1:
faci un nou document, desenezi un cadru de text, pe care il copii pe cate pagini vrei tu. Apoi te duci la cel de pe prima pagina si pe latura de jos, pe mijloc daca dai cu mouse-ul acolo ai sa vezi un triunghi cu baza in jos. Apesi pe el si iti apare un nou icon, apoi te duci cu icon-ul ala pe pagina urmatoare si dai click. Si repeti operatia de cate ori ai nevoie. Apoi iei textul cu paste, si ar trebui sa se lungeasca pe toate paginile pe care ai facut cadrul de text.

Sper sa intelegi ce am spus, nu prea ma pricep la explicat

duKeZZ is online now    Reply With Quote
Old 14-04-2007, 21:22   #11 (permalink)
Registered User

axterix's Avatar

Quote:
Originally Posted by duKeZZ View Post
@tzek1:
faci un nou document, desenezi un cadru de text, pe care il copii pe cate pagini vrei tu. Apoi te duci la cel de pe prima pagina si pe latura de jos, pe mijloc daca dai cu mouse-ul acolo ai sa vezi un triunghi cu baza in jos. Apesi pe el si iti apare un nou icon, apoi te duci cu icon-ul ala pe pagina urmatoare si dai click. Si repeti operatia de cate ori ai nevoie. Apoi iei textul cu paste, si ar trebui sa se lungeasca pe toate paginile pe care ai facut cadrul de text.

Sper sa intelegi ce am spus, nu prea ma pricep la explicat
nu stiam de faza asta
luni la servici o incerc
bine ca invata omul
mersi
Asus GeForce 9800 GT 512MB / 256 bit | Asus DVD-RW | WD 250GB | Kingmax 2x1024 MB DDR2-800 | Thermaltake Soprano Black | Creative Audigy SE 7.1 24BIT | Hercules XPS 2100 | Samsung 920N | Logitech EX100

Old 14-04-2007, 23:18   #12 (permalink)
Registered User

tzek1's Avatar

@dukeZZ.
merge, multumesc mult.
stiam sa linkuiesc 2 campuri de text, dar numai pe aceeasi pagina. nu m-am gandit niciodata sa dau pagina si sa fac click. deh....

mersi de ajutor.

edit:
ptr cei care o sa citeasca si poate au nevoi de informatie candva:
se pot linkui nu numai campuri de text aflate pe pagini diferite (cum am aflat si eu mai sus), ci si campuri (containere) de text aflate pe aceeasi pagina. procedeul este acelasi descris de dukeZZ - click pe icoana de jos de la containerul 1, dupa aia click pe containerul 2, etc.

tzek1 is offline    Reply With Quote
Old 15-04-2007, 17:40   #13 (permalink)
Registered User

cove_adrian's Avatar

buna!
Ti-as indica sa folosesti un alt tip de soft-specializat pt asa ceva (din cate observ lucrezi cu harti, deci ai nevoie si de coordonate). Incearca in GIS. Iti pot recomanda cu placere Autodesk Map 3d sau ArcGIS. Aci le poti categorisi si clasifica, bineinteles realizand si o baza de date "in spate".

cove_adrian is offline    Reply With Quote
Old 16-04-2007, 09:09   #14 (permalink)
Registered User

axterix's Avatar

sau e bun si Quark Express

Old 16-04-2007, 21:17   #15 (permalink)
Registered User

duKeZZ's Avatar

La ce? Pentru lucrul cu text? Cred ca e cel mai indicat. Are formatarile mult mai la indemana.
Alte tips & tricks pt corel? I want to know more

Old 16-04-2007, 21:25   #16 (permalink)
Nick anterior: Keeper_Gismo

gismo's Avatar

Location: In temnita intunecata creata cu truda si sudoare de loialii mei supusi
pentru a centra un obiect la un dreptunghi, se selecteaza mai intai obiectul si dupa aia dreptunghiul. dupa aia, se apasa "c" pentru centru, "t" pt top, "b" pt bottom si tot asa.

All hail the layers !

gismo is offline    Reply With Quote
Old 23-04-2007, 15:07   #17 (permalink)
Registered User

duKeZZ's Avatar

cine are cateva brush-uri ce imita o pata de vopsea? un splash ceva.. stiti voi.. ca o pata de vopsea aruncata pe perete si incepe sa curga..

Old 23-04-2007, 15:37   #18 (permalink)
Registered User

axterix's Avatar

incearca sa cauti dupa Corel Draw Cliparts
in cliparts gasesti tot ce vor muschii tai

Old 02-05-2007, 12:18   #19 (permalink)
Registered User

FieryLoki's Avatar

Ok am revenit cu o alta nelamurire: Am o foto harta de municipiu in format .Jpeg (pe care o pot transforma in .bmp bineinteles). O pot importa in Corel Draw astfel incat sa pot sa fac modificari pe ea ca pe o harta obisnuita? Sau macar sa o am cumva ca element de referinta (un soi de sablon, layer inferior? nu aruncati cu pietre in mine la cata cunoastere am...)?

A si iertati-mi nesimtirea, axterix multumesc mult pentru ajutorul dat la problema precedenta.

Old 02-05-2007, 12:32   #20 (permalink)
Registered User

axterix's Avatar

din cate stiu eu nu poti sa faci modificari in harta (format de imagine jpg. sau .bmp)
eventual dai import la imagine si desenezi peste ea strazile -harta de oras ai zis- apoi stergi imaginea si iti ramane ce ai desenat
daca exista o alta posibilitate sunt nerabdator sa o invat si eu

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules