![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Problema cu spatiu pe C:
am o problema de cateva luni, insa mi-a fost lene pana acum sa ma interesez. spatiu pe C: este de 0 kb din 3GB daca intru in partitia respectiva, selectez tot, mouse dreapta, properties, folosit este defapt 1,59GB daca stie cineva care este solutia sa scap de chestia asta sacaitoare ?! | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Cum ai verificat ca ai 0kb din 3GB spatiu pe C? Daca C-ul tau este partitia de sistem nu poti avea 0kb pentru ca sistemul de operare nu ar mai merge. Ca sa vezi(implicit ca sa le poti selecta) toate fisierele inclusiv cele ascunse si cele de sistem trebuie sa intri in Folder options->View, aici bifezi "show hidden files and folders" si debifezi "Hide protected operating system files (Recomended)". Daca ai de exemplu hibernarea activata o sa ai pe partitia sistem un fisier hiberfil.sys parca, de marimea capacitatii memoriei RAM instalate(daca ai 512 MB RAM atunci hiberfil.sys va avea si el marimea de 512MB). Daca mai adaugi si fisierul de swap-pagefile.sys pe care win-ul il face default cam cat 1.5*RAM-ul instalat... Ambele fisiere le poti vedea daca faci setarile de mai sus in Folder options
| |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
bifeaza sa vezi si fisierele hidden si de sistem, cel mai probabil ai pagefile.sys si fisierul de hibernate care iti ocupa restul spatiului. dezactiveaza hibernate. da si un chkdsk pe c: just in case. ps: merge sistemul si cu 0K liberi pe partitia primara.
__________________ I was God once. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Quote:
Revenind la problema select all+click drapta = zero barat. Ca sa afli exact ce spatiu ai ocupat pe hard dai properties pe hard/partitie, care va calcula inclusiv fisierele sistem sau hidden. In cazul in care intradevar lipseste foarte mult spatiu recomand un chkdisk, stergerea fisierelor temporare, stergerea directoarelor temp, stergerea *.chk etc. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
multumesc pentru informatii, e adevarata partea cu hyberfil.sys, insa, problema mea cred k este legata de un virus sau ceva pentru ca ori de cate ori sterg ceva de pe C:, in cateva minute, sau la primul restart, spatiu devine din nou 0 KB ah, si inca ceva, cum pot dezactiva hibernarea ? | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
start>control panel> display> screen saver > hibernate
__________________ It's good to be bad. Simplicity comes easy.Complexity comes easier. Thou shall not be missed, but forever thy soul be living in mine's! | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Cu sau fara hybernate, treaba cu 0 Kb este o aberatzie. Parerea mea e ca-i un virus sau (mai putzin probabil) un bug de XP. Sa instalezi acum alt antivirus e inutil, orice virus cat de cat destept va corupe executabilele lui inca de la instalare. O scanare ca lumea se face asa: 1. scoti hardul cu pricina 2. pui temporar alt hard pe care instalezi XP curat si antivirusul (iti recomand NOD32, mie mi se pare cel mai bun) - un hard de 4 Gb e suficient pt treaba asta 3. pui hardul "cu probleme" ca slave si butezi de pe cel temporar, scanezi tot si te lamuresti. Daca nu te pricepi suficient sa curetzi manual de pe hard fisierele inutile instaleaza un System Mecanic, e un utilitar care "vaneaza" si rade temporare si alte fisiere inutile. Face si multe alte kestii si daca vrei iti explica pe larg fiecare optiune pe care o ofera... Oricum partitia ta de boot este prea mica! XP-ul se instaleaza in 3Gb, dar cand mai pui si soft pe sistem se umple iute... Eu consider ca 4Gb este minimum acceptabil pentru partitia de XP boot, iar optim cam 10.
__________________ tel: 0722859607 YM: vladimir898909 Last edited by Dr_V; 25-03-2007 at 00:29.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
sry de posting succesiv, dar acu mi-a dat prin cap sa-i fac omului un printscreen despre cum se umbla la Hybernate
__________________ tel: 0722859607 YM: vladimir898909 | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |