![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Care este "startup"-ul Linux-ului?
vreau sa rulez un script in linux de configurare a placii de retea, cu ifconfig si dhcpcd, sa seteze automat inainte sa intre pe desktop, toate configurarile retelei care vreau eu, cum ar fi ip,gateway,netmask, setarile le stiu dar ,ceea ce nu stiu este ,cum sa fac sa ruleze toate astea la startup fara sa le mai modific eu cand intru in shell! later edit: un exemplu ar fi ifconfig eth0 down ip 194.88.202.21 ifconfig eth0 up ma rog asta e un exemplu sa intelegeti ce vreau sa spun! help Last edited by Pharaoh_KiLLaH; 25-03-2007 at 14:38.. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 2005 Location: Bucuresti/Berceni |
In Slackware cel mai bine folosesti 'netconfig'. Le pune el unde trebuie (setarile de retea). Altfel ai in folderul in /etc/rc.d/ fisierele rc.inet1 si inet1.conf . Ele se ocupa de ce vrei tu. Totul e ca fisierul rc.inet1 sa fie executabil pt a fi rulat la boot (chmod +x /etc/rc.d/rc.inet1). El este chemat din fisierul principal care ruleaza la boot, rc.M doar in cazul in care este executabil.
| ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
si unde adaug "parametrii" aia ai mei cu ifconfig si dhcpcd, in ce fisier, unde? -------------------- Editare ulterioară -------------------- Quote:
mi a mers din prima, am pus aclo frumusel comenzile, si am dat un reboot si voila' apropos te pricepi bn in linux ce comenzi mai stii Last edited by Pharaoh_KiLLaH; 26-03-2007 at 02:39.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Faraoane, linuxu asta are si el programe si fisiere de configurare, daca-l tratezi ca pe DOS, o sa iasa rapid o mare varza. In functie de distributia ta, poate vrei sa te uiti la: * /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0 in RedHat, Fedora si derivatele; * /etc/network/interfaces in Debian, Ubuntu si derivatele; * /etc/rc.d/rc.inet1 in Slackware * samd. Mai mult decat atat, fiecare din aceste vajnice distributii vine cu programe de configurare "clicka-clicka" cu nume de genul netconfig, gasibile de obicei in meniul de start, pe la settings/system pe acolo. Si chiar mai mult decat atat (de-a dreptul obscen, nu?) la instalare te cam intreaba de toate aceste setari pe care ti le trece zana cea buna in fisierele care trebuie. Eu zic ca mai bine dai mai multe detalii, ca sa poata lumea sa-ti dea sfaturi mai eficiente (de la o vreme ai sa te prinzi ca de cele mai multe ori daca detaliezi suficient, te prinzi singur de raspuns). Evident, sfatul asta se poate aplica si la alte chestii, nu doar la Linux.
__________________ Just your regular bofh. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
perfect, multumesc tuturor care ati postat aici :*
| |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |