![]() |
| | #3 (permalink) | ||
|
Click dreapta pe desktop - new - shortcut -> in linia de comanda scri: SHUTDOWN -s -t xxxx unde xxxx = intervalul de timp pana la shutdown, exprimat in secunde! De exemplu, daca vrei sa ti se inchida pisiul dupa 2 ore, comanda ar fi in felul urmator: SHUTDOWN -s -t 7200 Give it a try! Eu asa imi programez pisiul sa se opreasca dupa ce termina noaptea de downloadat! :
__________________ I am not discriminating anybody! I hate everybody equally! Eee...vulpea cand nu ajunge la struguri, zice ca sunt acri! | E8400 | Ninja Plus & Crossbow & NoiseBlocker XLP | Abit IP35 | 2 x 2Gb A-Data Vitesta EE PC8500 | HIS HD4870 1Gb | Creative Audigy SE | Seagate ST3500320AS | Samsung SH-S223B/BEBE | Mushkin EP-500AP 500W | Spire JetBlack | Horizon 2206SW | | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2007 Location: Timisoara | Cum fac sa... -post 1544 Try this | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Quote:
1) daca ai pus un numar rezonabil de secunde (adica daca timpul iti permite) poti opri operatiunea de Shutdown cu comanda shutdown -a (Start/Run/shutdown -a/iar apoi OK) 2) alta varianta este sa folosesti Scheduled Task...daca tot exista in Windows, de ce trebuie sa instalezi zeci de mii de software care defapt fac acelasi lucru? Adauga o sarcina noua (Click pe add scheduled task), apoi localizezi shutdown.exe (sau copiezi C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe in cimpul Open) si urmezi pasii pina la final. Dupa ce ai terminat mergi iar in Scheduled Task si dai dublu click pe actiunea care tocmai ai creat-o (daca nu i-ai schimbat numele, ea se cheama shutdown). In cimpul Run dupa C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe adaugi -s -t 120 -c "Gata, sunt obosit...merg la culcare :-)) Btw, lanseaza 'shutdown.exe -a' pentru anulare" astfel ca intreg randul va arata C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -s -t 120 -c "Gata, sunt obosit...merg la culcare :-)) Btw, lanseaza 'shutdown.exe -a' pentru anulare" Nu uita sa apesi Apply pentru a salva schimbarile!!! Programeaza-l sa se stinga peste un 1-2 minute si urmareste sa vezi ce se intampla...La ora aleasa de tine pe ecran iti va apare mesajul Gata, sunt obosit...merg la culcare :-)) Btw, lanseaza 'shutdown.exe -a' pentru anulare in timp ce un cronometru va arata in ordine inversa timpul ramas pina la shutdown. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |