Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 01-06-2007, 14:26   #1 (permalink)
Registered User

Wink Heloo

Am o intrebare.Ce progam i-mi trebuie pentru a putea sa i-mi progamez calculatoru sa se inchida singur?mersi

vladutzBv is offline    Reply With Quote
Old 01-06-2007, 14:32   #2 (permalink)
tech-born

jeehard's Avatar

Uite mai jos un program.
P.S.:"imi" se scrie legat!
Attached Files
File Type: rar Shut_Down_PC_Gold_v1.3.rar (296.8 KB, 65 views)

jeehard is offline    Reply With Quote
Old 01-06-2007, 14:36   #3 (permalink)
Flawlessul

High Octane's Avatar

Click dreapta pe desktop - new - shortcut -> in linia de comanda scri: SHUTDOWN -s -t xxxx unde xxxx = intervalul de timp pana la shutdown, exprimat in secunde!
De exemplu, daca vrei sa ti se inchida pisiul dupa 2 ore, comanda ar fi in felul urmator: SHUTDOWN -s -t 7200
Give it a try! Eu asa imi programez pisiul sa se opreasca dupa ce termina noaptea de downloadat! :
| E8400 | Ninja Plus & Crossbow & NoiseBlocker XLP | Abit IP35 | 2 x 2Gb A-Data Vitesta EE PC8500 | HIS HD4870 1Gb | Creative Audigy SE | Seagate ST3500320AS | Samsung SH-S223B/BEBE | Mushkin EP-500AP 500W | Spire JetBlack | Horizon 2206SW |

High Octane is offline    Reply With Quote
Old 01-06-2007, 19:27   #4 (permalink)
Registered User

dansysro's Avatar

asta

sau asta

sau asta

vezi care se potriveste la necesitatile tale.

Chestia cu linia de comanda are neajunsul ca trebuie sa o faci zilnic
daca am inteles bine

dansysro is offline    Reply With Quote
Old 01-06-2007, 19:53   #5 (permalink)
Registered User

Cum fac sa... -post 1544
Try this

Bianor is offline    Reply With Quote
Old 01-06-2007, 22:11   #6 (permalink)
Registered User

donjugulator's Avatar

Quote:
Originally Posted by High Octane View Post
Click dreapta pe desktop - new - shortcut -> in linia de comanda scri: SHUTDOWN -s -t xxxx unde xxxx = intervalul de timp pana la shutdown, exprimat in secunde!
De exemplu, daca vrei sa ti se inchida pisiul dupa 2 ore, comanda ar fi in felul urmator: SHUTDOWN -s -t 7200
Give it a try! Eu asa imi programez pisiul sa se opreasca dupa ce termina noaptea de downloadat! :
Cred ca este cea mai fiabila solutie. In plus,

1) daca ai pus un numar rezonabil de secunde (adica daca timpul iti permite) poti opri operatiunea de Shutdown cu comanda shutdown -a (Start/Run/shutdown -a/iar apoi OK)

2) alta varianta este sa folosesti Scheduled Task...daca tot exista in Windows, de ce trebuie sa instalezi zeci de mii de software care defapt fac acelasi lucru?

Adauga o sarcina noua (Click pe add scheduled task), apoi localizezi shutdown.exe (sau copiezi C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe in cimpul Open) si urmezi pasii pina la final.

Dupa ce ai terminat mergi iar in Scheduled Task si dai dublu click pe actiunea care tocmai ai creat-o (daca nu i-ai schimbat numele, ea se cheama shutdown). In cimpul Run dupa C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe adaugi -s -t 120 -c "Gata, sunt obosit...merg la culcare :-)) Btw, lanseaza 'shutdown.exe -a' pentru anulare" astfel ca intreg randul va arata C:\WINDOWS\system32\shutdown.exe -s -t 120 -c "Gata, sunt obosit...merg la culcare :-)) Btw, lanseaza 'shutdown.exe -a' pentru anulare"
Nu uita sa apesi Apply pentru a salva schimbarile!!!

Programeaza-l sa se stinga peste un 1-2 minute si urmareste sa vezi ce se intampla...La ora aleasa de tine pe ecran iti va apare mesajul Gata, sunt obosit...merg la culcare :-)) Btw, lanseaza 'shutdown.exe -a' pentru anulare in timp ce un cronometru va arata in ordine inversa timpul ramas pina la shutdown.

donjugulator is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules