![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2006 | editarea de DVDuri (.vob)
am observat ca majoritatea edtoarelor video (Premiere, VideoStudio, etc.) nu editeaza .vob, si, deci, acestea trebuie covertite in avi sau mpg (rippuite). Care este cel mai bun dvd ripper, si care sunt cele mai bune setari pentru a pastra calitatea dvd-ului (indiferent de marimea pe care o va ocupa pe hard)?
| ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2005 Location: Bucuresti |
Adobe Premier nu recunoaste extensia .vob . In unele cazuri se poate modifica extensia .vob in .mpg, dar nu vei avea sunet in cazul in care track-urile audio sunt in formatul Dolby AC3... Fisierele .vob sunt niste pachete/containere care contin track-urile video/audio si subtitrarile. Iti trebuie un editor care sa deschida pachetele .vob si sa iti extraga ce ai nevoie. Din cate stiu, un program bun si gratuit este VobEDIT: http://www.wintotal.de/softw/index.php?rb=1015&id=2194 Iti poti selecta ce stream-uri vrei sa extragi... in mod normal dupa extragere vei avea un fisier video cu extensia .m2v (care de fapt este un MPEG-2 fara stream audio) si un fisier audio la care extensia poate sa difere de la DVD la DVD (in functie de extensie, Premierul te poate lasa sau nu sa il importi) Alta alternativa este sa folosesti VirtualDubMod pentru a nu pierde calitatea video... aici poti salva partea video in format decompresat, dar ai grija pentru ca va ocupa enorm de mult spatiu pe HDD. VDM-ul vede si restul track-urilor dintr-un .vob (audio/subtitrari...) si te lasa sa le exporti in formatul orginal ori (in cazul track-urilor audio), in alte formate. Cand voi ajunge acasa voi face niste teste cu Media Studio Pro si fisierele .vob... nu am incercat sa import acest format pana acum.
__________________ YM: l_ice_2005_l | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |