Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 08-11-2007, 17:17   #1 (permalink)
Nick anterior: Sha

Unhappy Probleme disk management

Here it goes

Am instalat win XP, pe un HDD cu 3 partitii (C:-20GB, D:-40GB si E:-240GB), la instalare am ales partitia de 20GB. (C)
Dupa instalare constat ca partitia de 20GB se numeste (D: ), cea de 40 (E: ) si cea de 240 (C: )

Chestia ciudata este ca partitia de boot cu win. este (D: ), dar fisierele de sistem ca ntdlr...etc se afla pe partitia (C: )

Am mers la disk management sa redenumesc partitia C: dar nu ma lasa ca e partitie de sistem...( la partitiile de sistem si boot nu poti modifica drive letter)

Ideea este ca as vrea sa redenumesc partitia de 240 fara sa o formatez, dar nu pot pt ca e partitie de system...
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DM.JPG
Views:	20
Size:	34.2 KB
ID:	276509  

vtaca is offline    Reply With Quote
Old 08-11-2007, 19:10   #2 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Nu se poate schimba litera hardului pe care e pus XP-ul. Nici nu te obosi sa incerci, crede-ma ca sintem o mie care s-au incapatzinat sa incerce.
Data viitoare cind instalezi sistemul instaleaza pe hardul nepartitionat (si singur in computer), faci partitia pe care pui xp-ul si lasi restul spatiului nepartitionat. Dupa aia din XP ai oricum mai mult control cind partitionezi restul hardului.

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 08-11-2007, 20:00   #3 (permalink)
Nick anterior: Sha

Nici nu ma gandeam sa schimb litera partitiei pe care e pus XP-ul, eu incercam sa schimb literapartitiei pe care si-a pus NTDLR...printr-un fenomen pe care nu il pot intelege

I.E. XP e instalat pe o partitie, dar totusi so-ul vede ca partitie de sistem alta...si are acolo ntdlr...

vtaca is offline    Reply With Quote
Old 08-11-2007, 23:19   #4 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Well...e destul de strange ce ai tu acolo. Daca imi aduc aminte cit de cit "codul culorilor de cuc" afisate in managementul din XP, primele doua partitii ale tale sint logice si nu pot sustine sistemul care trebuie sa stea pe o partie primara (aka ultima in cazul tau). Fisierele de boot trebuie sa fie in prima partitie indiferent de ce tip e aceasta.

Johnny is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules