![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Sep 2007 | Parola BIOS pierduta
Urmatoarea problema : Am un prieten care si-a uitat parola de BIOS, si nu mai poate intra in BIOS El avea 1st boot device HDD si dupaia floppy si cd-rom, si acum vrea sa-si reinstaleze Windowsul. Cum poate sa schimbe ordinea de boot a.i. sa-i booteze de pe cd ? (stiu ca sunt anumite programe de recovery al BIOS pass, insa sunt inutile daca nu pot boota de pe cd/floppy, si ah, calcu lui este in garantie si maica-sa nu vrea sa-l desfaca si sa scoata bateria de la BIOS). Sugestii ? BIOS-ul este AMI, vers. P2.70. | ||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Unele BIOS-uri au o parola ce merge indiferent de ce parola pui tu. Ce model de placa de baza este? PS: Incearca si un update de bios, de obicei la update se reseteaza bios-ul (sau iti da optiunea sa ii dai reset). PPS: http://www.tech-faq.com/reset-bios-password.shtml Last edited by Apekiller; 14-01-2008 at 21:31.. | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
da, sunt niste parole generice sau master (nu mai tin minte denumirea), cam pt fiecare BIOS in parte (in functie de fabricant). Poti incerca cu astea: http://www.computerhope.com/issues/ch000451.htm | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
si ar mai fi asta: Deschizi MSDOS-ul (bagi "cmd" in "run") si apoi scrii asta: debug (dai enter) o 70 2e (dai enter) o 71 ff (dai enter) q (dai enter) Sa nu gresesti, o = o nu O sau 0 Pe vremuri chestia asta reseta bios-ul(mai precis ii "invalida" checksum-ul facindu-l sa creada ca e corupt)...nu stiu daca mai functioneaza pe sistemele noi dar nu pierzi nimic incercind, nu?
__________________ Nimãnui nu-i pasã de semnãtura ta Nick anterior : Nimãnui nu-i pasã de nick-ul tãu anterior | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
|
Lol. Parola in bios la computer sigilat. New levels of stupidity. Sa zica sarumina ca nu a facut o duma din astea pe un laptop ca o lua in mina. Protectiile desktopurilor nici macar nu se apropie de ferocitatea celor de la laptop. Si totusi cel mai usor ar fi sa poate intra in computer | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |