Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 09-01-2001, 15:48   #1 (permalink)
senior intruder

Question

Care stiti cum dreaq se controleza mai nou transparenta unui bitmap in F5 (alpha stuff) ?!

10x

Magnum is offline    Reply With Quote
Old 09-01-2001, 16:22   #2 (permalink)
senior intruder

Thumbs up

k, am rezolvat, no more help needed...

Anyway, e cam ciudat organizat versiunea asta, iti ia ceva timp pana te obisnuiesti....

Old 09-01-2001, 20:27   #3 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Question

presupun ca l-ai facut simbol...
e varza versiunea- motorul de culoare e varza, lucrul cu (!) culoarea in general e absolut infect, selectia e varza, sistemul de anchor e varza (e d'ala in 3 pcte)...
in concluzie: Macromedia a dat-o in bara cu versiunea asta. Trebuia sa mai astepte ceva feedback de la testeri

Strangelove is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2001, 14:50   #4 (permalink)
Registered User

GiGi's Avatar

Question

Hai sa fim seriosi. Eu zic ca-i o versiune buna. Trebuie numai sa te obisnuiesti putin cu noul look. Nu vreau sa vorbesc de partea de "Frame Actions", unde ai cu ce sa lucrezi. De ex. ce simplu este acum sa-ti faci un preloader cu .getBytesLoaded(); .

GiGi is offline    Reply With Quote
Old 10-01-2001, 16:37   #5 (permalink)
senior intruder

Vorbeam de transparenta in cadrul unui motion tween...acum e total diferit alpha settings-ul decat la 4.

Sincer mi-am prins urechile cu versiunea asta, diferenta e chiar foarte majora, ma refer in primul rand la interfata. In afara de asta lucrul cu scripturile/actiuni pare mult mai greu si complicat decat cu 4. De ex. eu ma fhut de o zi sa rezolv problema load-ului, u know:
ifFrameLoaded ("Scene x", xx) {
gotoAndPlay (xx);
}
...care nu vrea sa mearga... Din pacate i-mi ia cam mult timp sa ma acomodez si din cauza asta sunt nevoit sa ciobanesc multe chestii...

Anyway, eu zic ca totusi Macromedia rulez.

PS: Gigi, wf is .getBytesLoaded();

Old 10-01-2001, 19:10   #6 (permalink)
Nick anterior: radu_x

wooptoo's Avatar

Question

flash 5 really rulez!

wooptoo is offline    Send Message via Google Talk to wooptoo Reply With Quote
Old 11-01-2001, 09:42   #7 (permalink)
Registered User

GiGi's Avatar

Question

Intrudere incearca fara scene. Cind am incercat si io sa lucrez cu 5 pe un fla facut in 4 am avut exact problema asta, a preloaderului. Dracu stie ce greseam.
Baietii recomanda acum asta:
if (_framesloaded >= _totalframes) {
gotoAndPlay ("Scene x", "start");

PS. nu inteleg PS-ul tau

[This message has been edited by GiGi (edited 11 Ianuarie 2001).]

Old 11-01-2001, 11:20   #8 (permalink)
senior intruder

Question

ps-ul era what a fhuck is ....

Anyway, intrebarea din ps ramane valabila.
Iar chestia cu
if (_framesloaded >= _totalframes) {
gotoAndPlay ("Scene x", "start");
nu pare diferita de ce am incercat eu
ifFrameLoaded ("Scene x", xx) {
gotoAndPlay (xx);

O sa incerc si varianta asta, insa nu inteleg de ce nu functioneaza varianta mea. E o comanda clara, insa nu are absolut nici un efect. Atunci de ce draq mai exista? E o problema cu scenele ? Eu am doua scene, prima e preloaderul, iar a doua e "filmul" in sine. Practic se trece peste preloader si functii si animatia se impotmoleste atunci cand da de primul frame "greu". In 4 nu existau astfel de probleme...ciudata versiunea asta...in loc sa o faca mai simpla, mai mult au incurcat-o...

Old 11-01-2001, 16:35   #9 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Question

ce spune intruder e mai bine: sa iti incarce doar o parte (jumate sa zicem) si sa inceapa filmul dupa care sa se incarce in timp ce navighezi sau urmaresti intro-ul...
iar despre scripturi, nu ma pricep prea mult la partea asta dar din cate vad sunt mult mai multe functii (mult, mult mai multe... ) si devine mai complicat totul din cauza asta....
eu vorbeam de partea de animatie si desen care e tare dubioasa, plus chestii de genul: selectezi un keyframe si stergi si iti muta keyframeul pe frame-ul urmator; sau culorile care nu sunt in paleta default trebuie salvate, chiar daca filmul le utilizeaza, altfel n-ai nici o shansa sa setezi backgroundul,de exemplu, pe culoarea respectiva (in 4 la baga singur in swatchuri)
plus multe alte mici mizerii care iti amarasc munca...
PS: Macromedia rulz (and Adobe, of course...)

Old 11-01-2001, 17:57   #10 (permalink)
senior intruder

Da, cel putin asa era in 4. Insa nu pot intelege de ce draq nu functioneaza fazele astea in 5. Inca tot nu am reusit sa rezolv problema preload-ului si work-ul intre scene, de aceea sunt deschis la orice sugestie. Ma asteptam sa apara mai multi in zona, mai ales ca sunt destui de multi care lucreaza in Flash...

Lou, poate vorbesc prostii, nu am timp sa verific, insa nu merge sa salvezi setarile de culoare in librarie ? Lucrul cu keyframe-urile pare initial mult mai complicat, insa in timp am inceput sa-mi dau seama ca e mai usor decat in 4, insa acum se lucreaza altfel. Repet, diferenta e uriasa intre cele doua versiuni si de aceea e greu sa te acomodezi.

Old 11-01-2001, 18:38   #11 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Question

pai da, asta e singura solutie, sa le salvezi in paleta...cam peste mana
lucrul intre scene mi se pare ok, insa cu keyframeurile e cam neintuitiv si deja ma astept sa apara de undeva un program concurent mai bun pe partea de desen si animatie (care sa salveze si fla!! ))
daca ai probleme cu scripturile pune pe forum ca o sa ii intreb si pe colegii de aici (sunt doi care sunt cu scripturile la greu...bafta mea) care s-au luptat din greu cu noua versiune si par sa ii fi dat de cap

Old 11-01-2001, 22:22   #12 (permalink)
Registered User

GiGi's Avatar

Question

Repet inca odata pt. Intruder: Mai ales daca ai doua scene, lasa dracului scenele si fa un "copy frames" la toate frame-urile preloaderului si "paste frames" inainte de frame-urile din movie-ul principal.
Dupa aceea o sa-ti mearga de minune
ifFrameLoaded (xx) {
gotoAndPlay (xx);
}

Old 12-01-2001, 10:07   #13 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Question

ce pacat ca nu e un forum la noi de DTP si webdesign...se pare ca sunt destui care lucreaza in domeniu, si unele probleme se rezolva mai usor cand ai unde sa intrebi ce si cum...
poate vor face administratorii o sectiune de webdesign (sau ceva de genu asta)

Old 12-01-2001, 11:02   #14 (permalink)
senior intruder

E funny ca suntem doar 3 insi care discuta pe problemele date, insa cand e vorba de a te da rotund, scandal&stuff (a se vedea topicurile cu cei mai tari in flash, etc), topicurile se populeaza brusc. Ciudat. Anyway, eu va multumesc pt. suportul dat.

Lou, vezi ca Corel10 are un programel (i-mi scapa numele) care e concurent la flash, cel putin fazele de desen vectorial sunt mult mai bune si mai bine implementate. Nu am avut timp si rabdare sa vad exact ce si cum, insa prima impresie a fost buna. Poanta e ca poti importa tot ce ai facut acolo in Flash, unde urmeaza sa faci finisaj si alte alea.

In afara de asta eu nu cu scripturile am probleme, ci cu intepretarea lor. Scripturile astea sunt action-uri default in flash, chestii care functionau f. bine pana acum. Nu inteleg de ce nu mai functioneaza, cred ca sa facut o modificare pt. felul in care se utilizeaza aceste scripturi. Anyway, la dispererare o sa lucrez asa cum a zis Gigi, intr-o singura scena, asa ca orice lamer Daca intre timp va dati seama cum se lucreaza intre scene, pls let me know.

Gigi, inca mai astept o explicatie la ce inseamna: "sa-ti faci un preloader cu .getBytesLoaded();" Adica sa nu se incarce movie-ul pana nu incarca x bytes, right ? Poate fi folosita chestia asta ca si preloader script ? As incerca, insa nu am vazut unde se afla .getBytesLoaded...

Old 12-01-2001, 12:27   #15 (permalink)
Registered User

GiGi's Avatar

Question

"Adica sa nu se incarce movie-ul pana nu incarca x bytes, right ?"
Nu. Nu ma refeream la asta. Cu toate ca poti sa o folosesti si la ce vrei tu sa zici. Insa eu ma refeream la partea de a afisa citi bytes au fost download-ati din movie, sa faci si tu un preloader ca lumea gen
"x % bytes loaded" . Cred ca sti ce greu se facea asta in Flash 4, cu tot felul de trucuri care mai de care.
.getBytesLoaded(); il gasesti la Objects > MovieClip, si mai ai acolo si .getBytesTotal(); de care ai nevoie.
Mai sint o gramada de spus. Daca mai vrei sa sti ceva intreaba.

Old 12-01-2001, 13:26   #16 (permalink)
senior intruder

Angry

bagami-as.... chestia aia cu
ifFrameLoaded (xx) {
gotoAndPlay (xx);
}
nu vrea sa mearga nici macar din aceasi scena Ce draq are...pur si simplu trece peste action si se opreste la primul frame "greu"... Cum draq poti da o comanda mai simpla ca asta... Din pacate nu mai am flash 4, ca altfel dadeam de mult F8 la rahatul asta...

Scripturile se pun in layer separat ? Eu le-am pus deoacmdata in faremurile cu preload, sa fie asta problema ? Dati un help care stiti, pls

Old 12-01-2001, 15:40   #17 (permalink)
Registered User

GiGi's Avatar

Question

nu ai uitat sa pui un :
gotoAndPlay (1);
inainte de primul frame "greu"?
De obicei asta se pune in frame-ul 2.

[This message has been edited by GiGi (edited 12 Ianuarie 2001).]

Old 12-01-2001, 15:56   #18 (permalink)
senior intruder

Thumbs up

yep Asta era problema, intre timp mi-am dat seama de bug, mai ales ca am stat cu nasul in F1. Corect este:
Frame1
ifFrameLoaded (xx) {
gotoAndPlay (3);
}
Frame2
gotoAndPlay (1);
...and so on.

10x for help si spor la lucru

Old 12-01-2001, 16:56   #19 (permalink)
Call me Lou.

Strangelove's Avatar

Question

vezi ca unele chesti care mergeau in f4 nu mai merg in f5 tzinand cont ca au extins limbajul de programare de la cateva functii la ditamai purcoiul (actionscript, he...)
tzin minte ca pe aici am stat o zi degeaba pentru ca ne-am blocat la un script care mergea in f4 perfect- faza era ca in loc de ":" trebuia "::" (ceva gen javascript)
Rave-ul ala de la Corel e o mizerie (si cum lucreaza si ce exporta), plus ca se misca de parca ai lucra cu cine stie ce program 3d... o alternativa ar fi fost livemotionul de la Adobe dar sta prost la scripturi (de fapt nu prea are) si nu stie de fla-uri (plus ca se misca cam greu pentru ce face)
importurile in flash sunt in general aiurea (de exemplu din swish in flash iti ia tweeningul frame cu frame- cum face cu orice swf; ai nevoie de sursa ca sa copiezi tweeningul)
eu lucrez numai cu illustrator9 pt. desen si anim. frame cu frame si export swf cu layerele ca fiind frameuri...easy, he?

------------------
LouCypher has left the building...

Old 12-01-2001, 17:04   #20 (permalink)
Nick anterior: radu_x

wooptoo's Avatar

Question

LouCypher: daca vrei forum special ptr web design & programare intra la www.flashzone.com la comunity

wooptoo is offline    Send Message via Google Talk to wooptoo Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules