Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 22-01-2008, 21:09   #1 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Fisiere corupte. Dezcorupere?

In urma unor manevre neiscusite am reusit sa fac praf o partitie de pe disc. Backup nu am la date (cine are?).

Combinand aceste premise am ajuns in situatia de a avea o puzderie de fisiere (recuperate ulterior) dar corupte. Exista vreun soft-minune care sa stie sa le repare, in cazul in care se mai pot recupera?
Daca nu exista (si probabil ca nu exista), ceva pentru reparat imagini (fisiere jpg) si audio (wav) exista? Am renuntat din start la colectia de pr0n, dar am cateva poze dupa care imi pare rau si un fisier audio pe care l-as vrea inapoi. Si niste doc/pdf/cbr/cbz, dar de alea ma pot lipsi cu inima usoara.
Ah, ar mai fi si un pst de vreo doi giga jumate, dar renunt si la el.
Si niste dwg-uri. Fcuk.

--edit--
Un screen dintr-un fisier txt pentru a va face o impresie despre natura dezastrului. Nu pot da paste din cauza caracterelor speciale care sunt interpretate ca "end of post".
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	txt.jpg
Views:	157
Size:	197.0 KB
ID:	300889  

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 22-01-2008, 21:33   #2 (permalink)
Genetic Dwarf

Korn's Avatar

Incearca sa le deschizi cu un editor pentru respectivul tip de fisier, poate ai noroc cu unele. Insa cre' ca poti sa le cam pui cruce.

Korn is offline    Reply With Quote
Old 22-01-2008, 21:39   #3 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Da, de asta ma cam tem si eu, dar o parte dintre ele vor fi pastrate pana cand se va inventa un software-minune, odata cu vindecarea cancerului si uploadarea constiintei intr-un storage online

Old 22-01-2008, 21:47   #4 (permalink)
Genetic Dwarf

Korn's Avatar

Mai bine te-ai apuca de lucru la softul ala magnific, o sa faci milioane cind o sa se corupa constiintele de pe storage-ul online.

Korn is offline    Reply With Quote
Old 22-01-2008, 21:50   #5 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Totusi, despre ce fel de manevre e vorba? Si cu ce ai "recuperat" datele?

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 00:29   #6 (permalink)
Registered User

Cam asa as zice si eu (ca Dr. Bonez), sunt diverse softuri de recuperat, in unele cazuri (si unele optiuni din cadrul lor) sunt mai bune, mai eficiente. De exemplu GetDataBack si Easy Recovery Professional sau mai sunt unele softuri proprii firmelor de hdd.

flyer is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 00:34   #7 (permalink)
Trance addicted

Raven's Avatar

Sper să nu zică repartiţionare cu Partition Magic 8.
Mă întreb de ce n-au mai scos altă versiune după PM8. E făcut de 5 ani jumate.
Quote:
PowerQuest PartitionMagic
Version 8.0 (Build 1242) 16.09.2002

Raven is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 06:35   #8 (permalink)
Registered User

Dezinteres's Avatar

Mai bine incearca sa recuperezi partitia bulita.Asta chiar se poate face.( am recuperat 300gb de torrente:P ).
Clicky
Cat despre recuperare date... toti zic ca merge... eu unu am incercat zeci de programe.. si nu a mers niciunul.

Dezinteres is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 07:03   #9 (permalink)
Registered User

Ivan, daca sunt date super importante, incearca si la firmele specializate (stiu ca la service Quartz si Flamingo erau niste baieti destepti care faceau recuperare de date). Nu zic sa mergi neaparat sa le dai sute de euroi pe recuperare (la urma urmei nu sunt defecte fizice), dar macar poate arunci un ochi la ce soft folosesc ei...

P.S. Si sa ne spui si noua

MonkY is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 07:19   #10 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

S-o luam pe rand.
Manevrele au fost performate cu disk managerul din Vista si apoi cu PM. However, nici unul dintre ele nu a reusit sa strice partitia, am stricat-o eu manual cu un fdisk de linux. Cel putin asta este impresia cu care am ramas dupa evenimente. Concluzie: softul si-a facut datoria, eu nu.
Datele au fost recuperate cu Easy Recovery Pro, vreo 90 de GB (rotunjit). Am periat ce am putut si am ajuns la vreo 20GB din care 10GB mi-ar trebui.

@monkY
Nu e vorba de nimic "superimportant". Ba dimpotriva, probabil pentru orice om in afara de mine nu valoreaza nimic. Si nici pentru mine nu valoreaza destul pentru a ma duce cu hdd-ul la Quartz.

Cred ca o sa intreb pe sectiunea Foto daca dansii au stiinta de vreun soft de reparat poze, in jpg-uri e grosul informatiei. Mi-e teama totusi sa nu mi se ceara un sample si apoi sa mi se recomande fdisk+format+wipe+vata cu spirt pe platane

Old 23-01-2008, 07:35   #11 (permalink)
Registered User

Dezinteres's Avatar

@Ivan ai incercat cu test disk sa repari partitia??? asa am patit si eu cu un instal ciudat de mandriva.A mers reparata partitia 100%.

Old 23-01-2008, 09:15   #12 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

Cred ca singura metoda e un soft care sa te lase sa te joci cu sectoarele de disk (clusterele) precum piesele unui puzzle, sa le pui cap la cap cum vrei, pana se potriveste ceva
Evident, poate fi partial imposibil, te plictisesti repede de tot, sau dureaza e eternitate. In plus, la un fisier text iti dai seama imediat, dar ce faci la WAV sau JPG, dupa ce-i recunosti continutul?

Si asta in cazul in care "amestecarea" s-a facut strict pe sectoare/clustere, din cauza fragmentarii, insa nu se poate sti sigur daca e asa sau nu.

Oricum, softul ala de mai sus e pur teoretic, nu cred sa existe asa ceva. Cel putin nu la lumina..

djlyon is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 09:26   #13 (permalink)
Registered User

aeon's Avatar

eu am recuperat date cu R-studio in cazuti cand alte softuri au dat gres

aeon is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 09:31   #14 (permalink)
Registered User

Dezinteres's Avatar

Quote:
Originally Posted by djlyon View Post
Cred ca singura metoda e un soft care sa te lase sa te joci cu sectoarele de disk (clusterele) precum piesele unui puzzle, sa le pui cap la cap cum vrei, pana se potriveste ceva
Evident, poate fi partial imposibil, te plictisesti repede de tot, sau dureaza e eternitate. In plus, la un fisier text iti dai seama imediat, dar ce faci la WAV sau JPG, dupa ce-i recunosti continutul?

Si asta in cazul in care "amestecarea" s-a facut strict pe sectoare/clustere, din cauza fragmentarii, insa nu se poate sti sigur daca e asa sau nu.

Oricum, softul ala de mai sus e pur teoretic, nu cred sa existe asa ceva. Cel putin nu la lumina..
Daca te referi la softul spus de mine.... te inseli amarnic.

Old 23-01-2008, 10:37   #15 (permalink)
melomaniac

Cosmin_C's Avatar

Daca ai patit la fel ca mine nu mai ai ce face cu fisierele asa-zis recuperate... vezi ce dimensiuni au fisierele, eu aveam poze de 50 kb in loc de 3-4 mb si imagini audio FLAC de cativa mb in loc de 300-400 mb, deci erau niste chestii goale cu numele fisierelor mele. Poate ai fost mai norocos ca mine dar nu iti face sperante...

Daca mai ai HDD-ul respectiv incearca un alt soft de recovery.

Cosmin_C is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 12:28   #16 (permalink)

Jigodie's Avatar

Quote:
Originally Posted by Dezinteres View Post
Mai bine incearca sa recuperezi partitia bulita.Asta chiar se poate face.( am recuperat 300gb de torrente:P ).
Clicky
Cat despre recuperare date... toti zic ca merge... eu unu am incercat zeci de programe.. si nu a mers niciunul.
asa e, de recuperat am incercat si eu dupa ce am prapadit 200Gb cu Solaris.
am recuperat o singura poza gri
daca ai ceva imp si merita investitia poti incerca AICI , baietii sustin ca recupereaza cam orice.

Jigodie is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 13:18   #17 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Problema nu e ca fisierele sint corupte, problema e ca nu contin ceea ce trebuiau in original. Functie de fragmentarea care era pe disc si cit de bine s-a putut descurca acolo softul de recuperare ai acolo tot felul de chunks amestecate, poze cu texte, cu filme si alte combinatii complexe. Deci nu se pune problema de fisiere corupte (as in - am dat save si in acelasi timp a cazut lumina) ci intr-un puzzle de date alandala. Presupunind ca ai ceva text care merita recuperat poti folosi un editor hex/txt (orice nu crapa cind afiseaza alte caractere decit alfanumerice si/sau fisiere foarte mari) si sa dai search prin toate fisierele la cuvinte cheie. Probabil ca gasesti bucati de text amestecat prin diverse fisiere care au extensii nepotrivite si headere aiurea. Altfel... e cam amin.

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 14:47   #18 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Asa cred si eu. Probabil MFT-ul este bulit in asemenea hal incat programul de recuperare nu se mai descurca sa uneasca fragmentele de fisiere. Totusi, daca mai ai timp de pierdut baga si un GetDataBack cu optiunea Systemic file system damage, poate ai noroc.

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 18:58   #19 (permalink)
Trance addicted

Raven's Avatar

Johnny, păi mi se pare logic. Un soft de file recovery ia la periat cluster cu cluster şi, ce găseşte, le varsă într-un fişier anume. Nu cred că se gândeşte vreun program la MFT/FAT sau poate că, într-adevăr, MFT/FAT sunt compromise şi nu se poate „descurca cu unirea fragmentelor de fişiere”, cum zice Doctor Bonez.

Raven is offline    Reply With Quote
Old 23-01-2008, 19:04   #20 (permalink)
Nimãnui nu-i pasã de custom title-ul tãu

fozoms's Avatar

Quote:
Originally Posted by aeon View Post
eu am recuperat date cu R-studio in cazuti cand alte softuri au dat gres
Subscriu, softul asta face minuni
M-a ajutat acum citiva ani, cind mi-am stricat partita FAT32 incercind s-o convertesc in NTFS cu partition magic, partitia fiind plina de date (aprox 120 gb)
La exact 99%(se putea altfel?) procesul s-a blocat si dupa un restart ,cind am revenit in windows, cam 70% din ce era pe acea partite, total aleator, s-a corupt---muzica,filme,poze,jocuri,tot.
Din 10 melodii mergeau 2, din 20 poze se vedeau 8 ,etc
Prin R-Studio, am copiat totul de pe partita paradita, pe un hdd gol, pe o partitie noua si ,culmea, totul era bun, nimic corupt.
Incearca-l....totul e sa nu suprascrii cu nimic partitia paradita, dar asta stiai deja

Nick anterior : Nimãnui nu-i pasã de nick-ul tãu anterior

fozoms is offline    Send Message via Google Talk to fozoms Send Message via Xfire to fozoms Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules