Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Căutare produse PC Garage: Şterge căutarea

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 25-01-2008, 17:02   #1 (permalink)
Registered User

Unhappy Problema cu counter strike! vede in faze

Prieteni , singurul joc care imi place este Counter Strike si nu am norocul sa-l pot juca cu placere pt ca vede in faze! eu joc la 640x480!
Am proceson Intel Celeron 2,26 ghz
memorie 1GB ddram 1
HDD 40 GB
Placa video Ati Radeon 9600 XT cu 256 MB pe 128 bit
Monitor LCD BenQ wide de 20.5 "
Am bagat o gramada de drivere si de la ati si de la omega driver si degeaba!
In joc se vede in faze scade la 20 fps si 60 ms.
Ce inseamna MS ala din cs????? problema e de la monitor sau de la placa video?
va rog ajutati-ma! sunt foarte trist din cauza asta

valeron_K800I is offline    Reply With Quote
Old 25-01-2008, 17:27   #2 (permalink)
Registered User

helium's Avatar

aceste probleme sunt foarte dese...cu astfel de problema m`am confruntat si eu...

pana nu vezi pe propria piele nu poti sti exact...ca orice joc, Counter-Strike abuzeaza sau nu de resursele pe care un pc generos sau mai putin generos i le ofera...
in primul rand fps-urile scazute pot fi cauzate de mai multe chestii: comenzi inutile puse in joc, comenzi inutile dintr-un .cfg care se vrea a fi al nush carui jucator din PGL, fps drop in combat(placile video slabe sa "cedeze" in cazul in care textura jocului e incarcata, mai exact un exemplu ar fi atunci cand te bati cu mai multi playeri din preajma ta...sa iti scada fps-urile...
probleme mai pot aparea de la sistemul de operare, cat de incarcat este si ce programe iti ruleaza in timp ce joci counterstrike...
mai poate fi si de la procesor, iti recomand ca atunci cand joci cs sau inainte sa intri cateva secunde in speedfan si sa vezi cam ce temperaturi ai...
o alta problema importanta este rata de refresh! chiar foarte importanta...asigura-te ca ai cautat un hint pe net legat de rezolutii si ratele lor de refresh optime...

eu la inceput n`am crezut in toate chestiile astea apoi dupa ce l`am optimizat cum a trebuit in Steam si cu Messenger alt+tab am pe un ATi Radeon 9550 100fps...cel mai rau scade in 89-90fps in combat...asa ca nu ai d c sa nu ai nici o temere in privinta placii video pentru ca este buna pentru cs...ram-ul la fel fiind arhisuficient...

eu personal iti recomand driverele originale DAR FARA ATI CATALYST CENTER...cand instalezi bifezi doar device driver!...consuma foarte multe resurse, lucru vizibil la un click dreapta...
in al2lea rand asigura-te ca in timpul jocului nu ai prea multe programe care iti ruleaza aiurea prin pc si nu ai un CPU Usage ridicat!
in al3lea rand obisnuieste-te sa folosesti comenzile pe care nu le sti si nu da exec-uri la fel si fel de cfg-uri luate dupa net fiindca sunt multe comenzi care se optimizeaza dupa conexiunea ta de net...

este mai mult decat recomandat sa reinstalezi placa video si sa pui doar device driverul fara catalyst panel si steamul...
comenzi usuale pentru fps ar fi: fps_max 101, developer 1, rate peste 20000 depinde de conexiunea de net, cl_cmdbackup 2, cl_cmdrate, cl_updaterate(aici variaza)...

asigurate ca rata de refresh e optima pentru rezolutie...eu am facut un simplu test schimband rata de refresh si apoi am observat ca fps-urile au inceput sa scada...

in concluzie nu ai d c sa te temi pentru ca ai o configuratie buna pentru a juca Counter-Strike 1.6, un joc nu foarte pretentios

numai lua tot felul de drivere, dezinstaleaza si sterge tot ce tine de drivele avute pana acuma pune driverul original sau ultima actualizare si reinstaleaza cs-ul...ai sa vezi ca o sa mearga mai bine...

PS: ms inseamna milisecunde...Iar ping-ul se masoara in milisecunde insemnand 1000ms = 1s

helium is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2008, 02:05   #3 (permalink)
Registered User

Multumesc pt sfat , dar am uitat sa spun ca placa video al luat-o second hand , si in 3D Mark 2001 a reultat doar 4601 puncte! Am avut inainte un FX 5200 si jocul mergea fluent cu messenger deschis si alte programe chiar si winamp,dar pe alt monitor ,de 17 " crt !Scadea fps pe la 35 -45 dar nu vedea in faze. Eu ma gandesc ca problema poate fi si de la monitor ca e analog si are 20.5 "!
Stiu si eu sa dau vretical Sync OFf si chestiile celelalte , dar inutil ....
Eu am Counter Strike STEAM, si deci cfg e ala normal.
Acum sunt intr-o mare dilema : ce tre sa schimb la Pc-ul asta nenorocit???

Old 26-01-2008, 10:25   #4 (permalink)
-=®=-

Angel 5's Avatar

Cred ca este ceva legat de placa video, am patit la fel mai demult si de atunci am renuntat sa caut raspunsuri. Aveam un sistem asemanator cu al tau: Intel Celeron 2,66GHz, 1GB RAM DDR, placa video FX5200 si restu. CS-ul mergea fluent nu aveam probleme de nici un fel, apoi mi-am cumparat un GeForce 6200. De atunci CS 1.6 sacada la greu, chiar si cand eram singur, si nu i-am dat de cap problemei. M-am mai jucat CS:S dar dupa aceea m-am lasat de CS .

Angel 5 is offline    Send Message via Google Talk to Angel 5 Reply With Quote
Old 26-01-2008, 12:16   #5 (permalink)
Registered User

Bisti's Avatar

incearca si fa joc pe lan si vezi cum se misca. daca e ok si sta constant in 99fps (cum ar trebui sa fie), inseamna ca problema ta e netul. bafta !

Bisti is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2008, 14:05   #6 (permalink)
Registered User

Internet am de la UPC categoria cu 10 MB ! Se vede in faze si cand joc la New game .
M-am hotarat sa imi iau alta placa video FX 5500 noua !

Old 26-01-2008, 16:57   #7 (permalink)
Registered User

Bisti's Avatar

nu o sa fie nicio diferenta !

Old 26-01-2008, 17:17   #8 (permalink)
Registered User

nu iti lua alta placa pentru ca ii suficient de buna. nu conteaza ca e sh sau noua. antivirus ai? poate scaneaza ala in timp real si de aia iti sacadeaza. in cel mai rau caz reinstaleaza windowsul ca sa scapi de toate porcariile "stuck" in registri. Pe alta rezolutie ai incercat sa joci (eventual pe OpenGL). Si mie pe un 7800 imi merge ca porcu pe Direct 3D si la rezolutie mica, de aia fol OpenGL.

mAdTYzz is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2008, 17:47   #9 (permalink)
Registered User

pt mAdTYzz : Normal ca joc in OpenGL ca se vede si se misca mai bine decat pe Direct 3D! Ti se pare normal ca placa video pe care o am ( Radeon 9600 XT cu 256 MB pe 128 bit) sa cumuleze doar 4685 pct in 3D mark SE 2001???

pt helium : in speedfan am 125 grade dar scade la - 120 , cidat?!

pt Bisti : de ce zici ca nu o sa fie nici o diferenta??? am auzit ca frecventza placilor video scade in timp!

Am reinstalat Steam , si acum parca nu mai vede chiar asa in faze dar am fps 60 si
60 ms! Ce rol au si ms astea???( stiu ca sunt milisecunde)

Old 26-01-2008, 18:28   #10 (permalink)
pur si simplu graS

big_bum's Avatar

Deci 125 de grade spune totul. De la 120-125 placa video incepe singura sa faca un downclock ca sa se raceasca.

60 de ms, adica timpul de raspuns intre tine si server-ul de cs.

big_bum is offline    Reply With Quote
Old 26-01-2008, 22:27   #11 (permalink)
Registered User

Dar speedfan nu masoara temperatura CPU ???
Arunc placa video???
Sa inteleg ca e si problema de server??? ( 60 ms) cum se rezolva??

Old 27-01-2008, 00:15   #12 (permalink)
Registered User

InFernal's Avatar

nu joc counter nici nu am jucat,dar in schimb joc foarte mult call of duty 4,am ping la unele servere de 100-120 si nu sunt probleme vizibile,intrucat mai toti au asa,oricum counter este un joc vechi depasit,care nu prea are treaba cu drivere noi,baga un driver vechi ,nu mai stiu ce are ati,dar cred ca un ati catalist 5,6 paraca asta e de prin 2004,sau ceva de genu,ar fi bun..incerca si varianta asta,daca nu lasate de cs ca e si mai bine . Succes

InFernal is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2008, 05:22   #13 (permalink)
Registered User

pt. valeron_K800I: habar nu am cu punctele 3dMark, niciodata nu m-a tentat sa vad cate puncte am si cate e normal sa ai. Speedfan masoara si temp placii video. Oricum eu cred ca la 125 de grade iti "moare" placa video nu doar iti scade din frecventa. Eu cred ca ai probleme de senzori sau de driveri, asta pentru temperatura. Stai linistit ca nu scade frecventa placilor video in timp, asta e o porcarie sincer! Eu cred ca ai inebunit windowsu cu tz-shpe driveri instalati si cu un reintal de windows se rezolva. Poate ma insel dar chiar tu ai spus ca ai bagat nush cati driveri+omega driveri, etc...

mAdTYzz is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2008, 12:12   #14 (permalink)
Registered User

Bisti's Avatar

Quote:
Originally Posted by InFernal View Post
nu joc counter nici nu am jucat,dar in schimb joc foarte mult call of duty 4,am ping la unele servere de 100-120 si nu sunt probleme vizibile,intrucat mai toti au asa,oricum counter este un joc vechi depasit,care nu prea are treaba cu drivere noi,baga un driver vechi ,nu mai stiu ce are ati,dar cred ca un ati catalist 5,6 paraca asta e de prin 2004,sau ceva de genu,ar fi bun..incerca si varianta asta,daca nu lasate de cs ca e si mai bine . Succes
ahahahahahah ... tare asta ... esti de real ajutor.

60 ms e enorm. chiar si la 5-10 ms o sa observi ca ai lag si loss/choke.
deci vina nu este 100% a placii video.

Old 27-01-2008, 13:44   #15 (permalink)
Registered User

pentru mAdTYzz : faza cu reinstal windows e parcursa de mine. De asemenea si faza cu driverul vechi

pentru bisti : problema e de la hlds ? ca pe toate serverele am peste 60 ms si chiar depaseste 125 ms ( recordul 2000 ms ).inca o data precizez ca am steam , dar si inainte cand aveam netu intrerupt si jucam pe un cs non-steam si se vedea in faze!

Care ma sfatuieste sa schimb placa video???

Old 27-01-2008, 15:43   #16 (permalink)
Registered User

madock12's Avatar

nu cred ca ar trebui sa o schimbi ! fazele alea se produc fiindca ai fps low! dar nu stiu cum se poate remedia !

madock12 is offline    Reply With Quote
Old 27-01-2008, 16:00   #17 (permalink)
Registered User

InFernal's Avatar

Quote:
Originally Posted by Bisti View Post
ahahahahahah ... tare asta ... esti de real ajutor.

60 ms e enorm. chiar si la 5-10 ms o sa observi ca ai lag si loss/choke.
deci vina nu este 100% a placii video.
Ok si imi explici si mie ce legatura are latenta serverului cu fps-ul scazut al jocului? Poate imi explici cum un server poate reduce performanta placii video si tac din gura. Am zis baga
un driver mai vechi de prin 2004 si vezi ce face

Old 27-01-2008, 16:02   #18 (permalink)
Registered User

Bisti's Avatar

ms-urile vin de la conexiunea la net. nu are treaba cu placa video sau cu hlds. pur si simplu netul tau e praf sau joci pe servere care nu au peering cu providerul tau.
ca sa scapi de ms - ajustezi din cl_cmdrate si cl_updaterate si rate pana la valori care iti permit sa joci cursiv fara loss.
in mod normal cmdrate si updaterate sunt undeva la 35 iar rate la 25000. incearca sa fluctuezi cmdrate si updaterate cu +/-5 si vezi cum se misca (mai bine sau mai prost) si ajustezi pana cand ai minim de ms.
despre fps - pune OFF la AA, AF si Vsync (la ATI cred ca sunt toate in Control Center). urca din consola fps_max 100 si urca setarile monitorului la 75hz in loc de 60 cat are default. ar trebui sa urce usor spre 99 fps.

Infernal : daca ai net prost, ai loss si se vede in poze. chiar daca ai placa de 1000 ron dar ai net prin telefon, tot prost se misca. si nu o sa iti stea tie in 99 fps doar ca ai placa video ultimul racnet.

Old 27-01-2008, 16:21   #19 (permalink)
Registered User

InFernal's Avatar

ei si cand toti de pe serverul respectiv au acelasi ping de 100-120 ms? Cum pot fi eu afectat? Netul e prin telefon da...prin telecom italia , adsl cica de 8 mb , vorba vine.

Old 27-01-2008, 16:25   #20 (permalink)
Registered User

Bisti's Avatar

daca au toti ping mare ... la toti se misca in poze. e normal. tu transmiti 100 pachete din care vin inapoi 50. e normal sa mearga in frameuri.

Advertisment
Vrei sa devii un adevarat gangster ? Vino pe strazile din Bronx!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules