![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2006 | schimbare mac!
Salutare tuturor!Am si eu nevoie de putin ajutor!Am o prietena care mi-a cerut ajutorul in sensul ca are un laptop pe care are windows vista si pe care ar vrea sa il conecteze wireless la o retea(are si wireless) care are filtrare prin mac si la care are conectat desktop-ul!Ma gandesc ca cea mai simpla solutie ar si sa ii schimb mac-ul dar am inteles ca in windwos vista e cam complicat!E adevarat?Daca a schimbat cineva macul in vista poate imi spune si mie ca sa nu ma duc sa incep sa ii experimentez pe laptoul ei diferite chestii! Astept sfaturile voastre! Am vazut ca smac 2 poate face treaba asta si pt wireless dar nu stiu daca merge pt vista! Va multumesc anticipat! | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Eu am reusit sa schimb macu pe vista din device manager. Clic dreapta pe interfata de retea, properties, advanced, network address, pui noul mac in campul Value, sub forma XXXXXXXXXXXX (adica fara ":" sau "-" intre cifre) Inca o chestie, nu stiu daca e relevant, dar tin minte ca eu am avut probleme cand am incercat sa restaurez macul implicit al placii. Asa ca poti sa-l notezi si pe cel vechi, in caz ca... | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Daca sunt mac-uri diferite (adica nu coincide cel desktop cu cel al notebook-ului) si sunt in range-ul de DHCP al router-ului o sa mearga internetul simultan. Altfel, daca e acelasi mac pe ambele va putea folosi doar cate unul. Intrebarea se pune altfel: de ce sa nu modifice in setarile routerului adresele fizice permise pentru alocare dinamica? In fine, se poate schimba mac-ul cu programul atasat - testat de mine pe Vista (sper sa mearga atasamentul).
__________________ Proud beholder of the joysucker! | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Da, poate schimba adresa MAC a oricarei placi de retea instalata pe PC. Ideea nu e sa schimbe MAC-ul router-ului ci sa adauga MAC-ul placii de retea de pe notebook in lista de adrese a routerului pentru DHCP. In felul asta merg ambele pe internet in acelasi timp.
|
| | #10 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jul 2006 |
ai dreptate dar nu stiu daca implica si alta taxare daca o sa se aloce 2 ip-uri cum ar veni!ea nu o sa stea niciodata cu ambele calculatoare deschise pe net deci nu ii trebuie inca un ip!Multumesc si o sa incerc cu prg pus de shadow
| ||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
MAC-ul routerului nu are sens sa-l schimbi si nu e recomandat (ip-ul alocat routerului cel mai probabil e prin DHCP deci e alocat pe MAC-ul actual) ci sa schimbi din setari MAC-urile pentru care se face alocare dinamica de adresa IP (DHCP).
|
| Advertisment | |
Inscrie-te in ActionLiga - locul pentru cei care vor un joc rapid si spectaculos | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|