Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 03-04-2008, 16:26   #1 (permalink)
Registered User

edut's Avatar

configurare WLAN

sal, problema e urmatoarea: am cumparat un router si o placa de retea wireless. am instalat routerul (Trendnet) pe primul pc conform cd inclus in pachet, apoi placa de retea pe al 2-lea pc. instalarile au decurs fara probleme, iar routerul l-am setat default, fara parole etc. chestia e ca desi se vad intre ele, nu reusesc sa am net pe al 2-lea pc. in zona mai exista 2 retele wlan pe care am reusit sa ma conctez fara probleme cu pc2. pe routerul cu pricina m-am conectat cu laptopul cuiva la fel fara probleme. in concluzie pe routerul meu se poate conecta oricine fara probleme, mai putin eu cu pc2, iar cu pc2 ma pot conecta pe orice wlan, mai putin pe al meu . daca ati mai auzit de asa ceva, sau stiti vreo setare, solutie etc nu va sfiiti sa postati. merci
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	trend1.jpg
Views:	140
Size:	205.9 KB
ID:	329237   Click image for larger version

Name:	trend2.jpg
Views:	83
Size:	137.6 KB
ID:	329238  

edut is offline    Reply With Quote
Old 03-04-2008, 21:16   #2 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

In prima poza sunt conectati Edutu si Andra. Nu sunt astea cele doua masini?
Apoi ai spus ca "se vad intre ele". Cine? Cele doua masini? PC2 si routerul?

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 04-04-2008, 00:44   #3 (permalink)
Registered User

edut's Avatar

sa mai explic o data: am 2 pc-uri. la primul e conectat routerul, la al 2-lea placa de retea wireless. la routerul de la pc1 am reusit sa ma conectez cu un laptop (andra) sa vad daca e bun routerul. cu pc2 am reusit sa ma conectez pe 2 retele wireless locale, neparolate, mai putin pe a mea. deci cu laptopul pot sa ma conectez la router, cu pc2 nu, desi peste tot setarile sunt default.

Old 04-04-2008, 07:39   #4 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Nu mane, faci confuzii. Routerul e legat la net si cele doua PC-uri (sau laptouri sau ce sunt ele) sunt legate la router. Asta e ordinea logica.
Primul PC e legat pe sarma (presupun) si al doilea se incearca a fi conectat wireless. Right?

Si ai probleme in a conecta al doilea PC la router. Dar n-ai spus mai nimic despre configurarea routerului, ce model de securizare folosesti (daca folosesti), ce distanta e intre PC2 si router etc.
E greu sa-ti smulgem noi vorba cu clestele, frumos ar fi sa faci tu o lista cu tot ce stii (si este relevant pentru problema).

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 04-04-2008, 10:23   #5 (permalink)
Registered User

edut's Avatar

pai ce am scris mai sus stiu... primul pc e legat prin cablu la router, cum bine zici si pe al 2-lea incerc sa-l conectez wireless. numai ca nu pot. am mai zis, routerul e configurat default, nu i-am schimbat nici o setare din fabrica. cele 2 pc-uri sunt in camere diferite. cand dau de pe pc2 sa caute retelele wireless disponibile in zona mi-o gaseste si pe cea facuta cu routerul meu din cealalta camera, numai ca nu pot sa ma conectez la ea. asta-i problema. ca sa verific daca routerul e bun am venit si cu un laptop (nu e al meu si nu are legatura cu cele 2 pc-uri din cele 2 camere), laptop cu care am reusit sa ma conectez fara probleme la routerul de la pc1. deci routerul merge bine. precum si placa de retea de la pc2 cu care pot sa ma conectez la alte retele din zona (wireless). nu reusesc sa le fac sa se pupe intre ele, asta-i tot (pc1 cu pc2)

Old 06-04-2008, 08:09   #6 (permalink)
Registered User

edut's Avatar

urmand sfaturile de aici am reusit sa gasesc pe cineva care sa ma ajute. s-a dovedit a fi de la router. closed

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules