![]() |
| | #1 | ||
| Registered User Join Date: Nov 1999 Location: bucuresti | Problema OS Este putin mai mult de povestit dar incerc sa fiu scurt .Acum am 2 hdd-uri.Inainte am avut unul cu o singura partitie pe care am avut Vista.Am pe el toate cele de care nu vreau sa scap.Am instalat celalalt hdd si am facut 2 partitii,pe o partitie am pus vista.Ce se intimpla,booteaza tot de pe hdd-ul vechi.Daca pun sa booteze de pe hdd-ul cel nou nu vrea.Am mutat toate programele si tot ce aveam pe cel vechi si vreau sa-l formatez dar mi-e ca nu mai pleaca sistemul.In bios la tab-ul pentru boot nu poate aparea decit un hdd.Ce pot face ca sa booteze de pe cel nou si sa pot formata hdd-ul cel vechi? Multumesc
__________________ oil | ||
|
| | #2 | ||
| Ce partitie ai pe el? Primara sau logica?
__________________ Bigb | |||
|
| | #3 | ||
| Pe hardul vechi ai MBR,de-aia buteaza de pe el.Daca nu gasesti in BIOS ceva asemanator cu HDD Boot Priority,unde poti seta de pe care sa-ti buteze,poti sa scoti hardul vechi si reinstalezi Vista pe cel nou.Dupa aceea il pui si pe cel vechi si il formatezi. | |||
|
| | #4 | ||
| In anumite bios-uri ai doua optiuni separate: una unde spui care este primary boot device, si acolo poti alege intre HDD, CDROM, FDD etc, si o alta optiune unde specifici care este 'primary hard disk'. Check it out.
__________________ Normal? Absolut. | |||
|
| | #5 | ||
| Registered User Join Date: Nov 1999 Location: bucuresti | Am incercat asta cu primary si first boot device si nu vrea sa booteze de pe cel pe care am instalat acum.Cred ca trebuie sa dau hdd-ul vechi jos si sa mai instalez odata win-ul dar nu prea vreau sa fac asta.
|
| | #6 | ||
| corect. asa am si eu la o placa asus. trebuie sa intri la HDD si sa alegi care hard e cel principal... e un meniu separat de cel de boot. | |||
|
| | #7 | ||
| Registered User Join Date: Nov 1999 Location: bucuresti | Daca cititi ce am scris mai devreme ati vedea ca am incercat asa.Nu vrea sa plece.Apare ca bootmgr mising press ctrl-alt-del to restart.
|
| | #8 | ||
| Trebuie sa instalezi Vista pe HDD-ul cel nou fara cel vechi conectat pentru ca vede ca aacolo e un SO si isi scrie acolo ce are nevoie. Asa e si cand ai XP si Vista. BootMGR mi-l pune pe partitia de XP, chiar daca e acelasi HDD.
__________________ Chieftec CX-03, Enermax 400W Liberty, Asus P5E, Intel E8400, 2x1GB DDR2 PC6400 Kingmax, Inno 3D 8800GT 512 MB, 1xHDD S-ATA2 WD 500GB, DVD-RW ASUS S-ATA, Creative X-Fi Gamer, Genius 5.1, Logitech G5, Logitech G15, Samsung 226BW | |||
|
| Advertisment | |
| | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|