![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 1999 Location: Bucuresti |
Iaca mi se da 4bucate vob(scose de pe acelasi DVD, 768 x 576 PAL, cred 1,5h total) si mi se spune ca e nevoie de ele facute dat sau mpeg pt ca apoi sa poata fi arse cu nero si facute (2)VCD. Ceva de genu din primele 2 vob-uri sa iasa in discVCD si din ultimele doua alt disc. Am incercat cu DVD2AVI si TMPGEnc rezultatul fiind nesatisfacator(se taie nejustificat de mult pe orizontala) Pe urma am incercat cu flask mpeg dar mpg rezultat se vede cu intreruperi la sfarsit. A mai urmat o incercare si a iesit ceva cu f.multe artefacte la scenele cu miscare intensa si alte chestii urite caracteristice unui bitrate mic. Acuma nu ma astept ca un VCD sa se vada ca DVD dar comparat cu alte VCD-uri aflate la indemina, calitatea imaginii obtinuta de mine e rea de tot. Avind in vedere ca operatia respectiva e mare consumatoare de timp si nervi va rog care puteti sa ma ajutati si pe mine. Adica ce soft trebuie, ce codecuri sint necesare + ceva de genu' "fa asa ma boule ca o sa mearga" Avind in vedere ca nu am avut DVD in viata mea si nici video editing-ul nu ma pasionat iertati ignoranta si helpuiti-ma si pe mine pt ca nu mai am nici timp si nici neuroni de pierdut. | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 Location: Cluj |
Merge foarte bine cu FlaskMPEG pe care il iei de la http://www.dvd-digest.com. | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 |
Nu recomand flaskul,este foarte lent si destul de buggy (mai ales 0.6).Chiar si variantele optimizate sunt foarte lente,fata de dvd2avi,care decodeaza la 40 fps (pe un p3 la 733);flaskul abia atinge 12-15. DVD2AVI 1.74 + TMPGENC - e foarte buna solutia;la sunet selectezi 48->44.1,"normalization" daca se aude prea incet.Salvezi proiectul,il incarci in tmpgenc alaturi de fisierul cu sunet. In tmpgenc incarci template-ul de vcd pal,la motion estimation alegi "high" sau "highest" (functie de timpul disponibil).Tmpgenc face resize "cinstit",nu clipping. In vcd-uri oricum apar macroblock-uri in scenele de actiune,nu ai ce-i face,dar tmpgenc e de calitate foarte buna,asa ca eventual verifica sa nu ai ceva setari gresite,daca rezultatul nu e pe masura. O alta solutie ar mai fi asta: DVD2AVI 1.74 (cu sunetul faci la fel cum am zis mai sus);salvezi proiectul,il incarci in VFAPI 1.04.Incarci avi-ul rezultat din VFAPI in virtualdub.In video->filters alegi resize->precise bicubic la 352x288.In audio->wav audio incarci fisierul de sunet salvat de dvd2avi. File->start frameserver (trebuie sa instalezi frameserverul din auxsetup.exe,daca nu ai facut-o deja),salvezi in c:\film.vdr (de exemplu). Instalezi cinemacraft 2.50,incarci fisierul "film.vdr",la optiuni alegi "ss",mpeg1,bitrate-ul 1150kbps.La audio setezi 224 kbps.Ii dai "encode" si gata. Cu partea de scriere pe cd banuiesc ca nu vor fi probleme. Cinemacraft este cel mai rapid encoder si o idee mai bun (zic unii) ca tmpgenc dpdv al calitatii.Din cauza asta si costa 3500$ ,si merge doar pe un procesor ce are sse sau 3dnow (de la athlon and up).Alte encodere care merita cit de cit atentia sunt ligos 3.5 (cu setarile la maxim) si panasonic 2.5.Ambele metode sunt testate personal,si daca vrei pot sa-ti pun la dispozitie 2 vcd-uri (de 5 secunde).Mie mi se par mult mai bune decit toate vcd-urile pe care le-am vazut vreodata,iar pe tv se vad excelent.
__________________ Sometimes oi just sits and thinks. Sometimes oi just sits. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 1999 Location: Bucuresti |
Pina sa intru din nou pe net am mai incercat inca odata cu TEMPGENC mi-a iesit redimensionarea dar aveam probleme mari cu scenele cu miscare datorita intreteserii. Cum ajung acasa am sa incerc varianta 2 descrisa de Mike. BTW: Aseara mi-am luat o placa video noua si am primit bundle un soft de editare Unlead VideoStudio. Ma poate ajuta cu ceva? Thanks [Modificat de Axel pe 02-04-2001 ora 10:36 AM] | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 |
Intretesere ? Resize-ul la 288 ar trebui sa rezolve complet problema,eventual sa folosesti smart deinterlacer (din vdub) + resize ca sa pastrezi ambele fielduri.Oricum,semnalul palul se deintretese perfect,prin recombinarea cimpurilor (filtrul vdub pentru asta se numeste telecide). Ulead VideoStudio - nu-ti pierde timpul cu asa ceva.
__________________ Sometimes oi just sits and thinks. Sometimes oi just sits. | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
dca ai de gand sa folosesti flask-ul uite aici Run Flask Use flaskmpeg.exe for intel processors Use flaskamd2.exe for amd processors ** select file.....open file Browse to first vts_xx_1.vob file, select and open. Flask will find all the .vobs for the movie Note: you will have a choice of audio tracks (guess the right one) select options....select output format....lsx mpeg options....output format....VideoCD...OK option global video 352 x 288 (PAL) or 352 x 240 (NTSC), timebase 25 (PAL) or 29.97 NTSC (running the player in Flask should select the correct FPS for you) athlon optimized hybrid(AMD) or mmx iDICT (INTEL) audio 44100 (thats a VCD requirement) general (untick compile whole, enter 300 seconds) select Run...start Check the original FRAMES PER SECOND are the same as the recoded FRAMES PER SECOND......if they don't match your sound track will be out of sync! This will compile 5 mins of the film, check the result to make sure you have the correct sound track, if not go back to ** open the file again, select another track (usually first or last). If all is satisfactory go back to option global...compile whole film (go out to dinner) You now have a VCD format film of about 1 gig om your HD! | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |