![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Excel: formule pt autocompletare casute
Salut. Am nevoie de un link sau de niste explicatii, despre cum as putea realiza urmatoarele: in momentul in care completez o casuta cu un anumit cuvant/numar sa imi completeze niste casute in mod automat. imi trebuie pt ceva usor asemanator unei facturari. iar undeva, mai complex am nevoie de o formula care sa se uite intai la codul introdus, apoi la suma, si apoi sa afiseze un rezultat. adica sa lucreze cu 2 conditii simultan. se poate face asa ceva? daca se poate, nu e nevoie sa explicati, atasati un model de tabel. va dau exemplu pe ce lucrez eu acum. daca nu, macar un loc unde pot invata aceste formule singur. multumesc.
__________________ ©MYSTIK 2005-2008 | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Daca aflii zi si mie ca si eu as avea nevoie. Stiu ca este o optiune undeva in Office 2007 in care ai un tabel MARE de tot in care trebuie sa pui tu completarile si prescurtarile. Ceva de genul pui dpdv - din punct de vedere dai ok si apoi aplica singur intr-un tabel sau text.
__________________ “The mind is everything. What you think you become.” Gautam Buddha The best Diet is simply a matter of mind over platter. | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Incepeti folosind VLOOKUP sau HLOOKUP si tricotati de la ele. Cerintele sunt mult prea ambigue pentru o rezolvare punctuala.
__________________ ...one of the truly bad effects of religion is that it teaches us that it is a virtue to be satisfied with not understanding. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
ok, ma mai joc eu cu ele putin si vad ce pot obtine. multumesc. -------------------- Editare ulterioară -------------------- problema. am inteles ca pot folosi diferite tabele ca sa fac ce vreau eu, sa se completeze mai multe, dar m-am intepenit undeva. am nevoie de un model de formula care completeaza ceva in functie de o suma, cuprinsa intre un nr si alt nr. de exemplu, pt valori - intre 0-100, sa afiseze 5.1 - intre 101-250, sa afiseze 5.2 etc. cum introduc aceasta conditie in formula? I'm stuck.
__________________ ©MYSTIK 2005-2008 Last edited by MYSTIK; 07-08-2008 at 12:52.. Reason: Automerged Doublepost | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 |
formula foloseste functiile IF si AND =IF(AND(A1>=0,A1<=100),E1,E2) daca A1 e intre 0 si 100, atunci se afiseaza valoarea din celula E1. in caz contrar, se afiseaza valoarea din E2 E2-ul poate fi inlocuit, la randul lui, cu o functie IF, resultand ceva de genul: =IF(AND(A1>=0,A1<=100),E1,IF(AND(A1>100,A1<=250),E2,E3)) in cazul asta, pentru [0,100] ti se afiseaza E1, pentru (100,250] ti se afiseaza E2, pentru orice altceva (mai mic decat 0 sau mai mare decat 250) ti se afiseaza E3.
__________________ Who forgot to close the gate? Who let me out? | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
|
e de digerat ![]() primul if e clar, l-am inteles, la al doilea trebuie sa ma gandesc cum fac. il pot lungi mai mult decat atat? de exemplu sa am 7-8 cazuri? ultimele posturi mi-au fost de mare ajutor pana acum si au luminat bine calea
__________________ ©MYSTIK 2005-2008 | |||
|
| | #11 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Nov 2001 |
il poti lungi cat vrei, dar ar fi bine sa incerci sa te limitezi cat de cat. o formula de cateva sute de caractere e foarte greu de reparat(daca ai vreo problema in ea) sau de modificat. conceptul e simplu: functiile intorc valori si lucreaza, la randul lor, cu valori. deci orice valoare poate fi inlocuita de o functie (cu conditia sa intoarca acelasi tip de valoare, nu poti imparti, de exemplu, o valoare de tip datetime la un sir de caractere).
__________________ Who forgot to close the gate? Who let me out? | ||
|
| | #13 (permalink) | ||
| ultima cifra din formula reprezinta numarul coloanei unde vrei sa caute
__________________ why should I serve in heaven when I could rule in hell??? Sometimes I wonder if men and women really suit each other. Perhaps they should live next door and just visit now and then. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|