![]() |
| | #3 (permalink) | ||
| Hit ANY key... Join Date: Feb 2001 Location: Undeva, in afara bucurestiului... |
Eu am 512 MB ram si daca lasam dupa el, imi facea vreo 100 MB swap, din care folosea cam tot, desi avea vreo 460 MB ram liberi ![]() Asa ca am pus swap permanent de 20 MB (din care nu foloseste nimic ) si tot mai sint peste 400 MB ram liberi ![]() Cred ca datorita proastei utilizari a memoriei cam foloseste mai mult de 128 MB, mai ales daca rulezi mai multe aplicatii si le termini. Memoria eliberata apare ca ocupata...
__________________ Dupa mine potopul... | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
ia incearca sa pui in sistem.ini asta [vcache] MinFileCache=7000 MaxFileCache=7000 si sa imi zici cat ram liber mai ai si daca pui si asta ( desi nu mai stiu cum se scrie) ConservativeFileSwapUsage=1 nu o sa mai ai swap decat daca mai ai nevoie de el asa ca daca sti poti sa faci win sa iti cante in struna
__________________ A Jedi's strength flows from the force | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Hit ANY key... Join Date: Feb 2001 Location: Undeva, in afara bucurestiului... | Quote:
| ||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
Povestea ce swap-ul e destul de complicata. In Windows, intr-un mod destul de pervers, swapfile-ul este folosit si la alte lucruri decat strict extensie de memorie/swap space/etc). Un exemplu bun sunt asa numitele 'memory mapped files' care sunt folosite de catre anumiti programatori (si mai perversi!) la o groaza de lucruri (zone de memorie comuna intre procese diferite de exemplu). Un anume fel de a folosi aceste 'memory mapped files' necesita spatiu liber in swapfile, si asta e un motiv pentru care swap-ul creste destul de mult chiar si pe sisteme cu RAM mult. De asemenea, daca fixati swap-ul la o anume marime, e posibil ca aplicatii care se folosesc de mecanisme d-astea sa nu mai functioneze corect (desi mie nu mi s-a intamplat pana acum, si pe 320 MB RAM/Windows 2000 am pus swap-ul fix la 478 MB (recomandat de Windows... puah!)). | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
BIBICU .... daca tot aia atata ram si win-gozul nu-l baga in seama de ce nu faci un ramdrive si sa il fixezi ca partitzie de swap ??? merge ?? ca io sincer nu am incercat inca... acu mi-a venit ideea !!!
__________________ There shall be mind to understand it and heart to feel it !!!! | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Hit ANY key... Join Date: Feb 2001 Location: Undeva, in afara bucurestiului... | Quote:
Daca ai win2000 (advanced) server, swap-ul este de 1.5xRAM, deci la tine de 1.2 GB. Si nu prea ai cum sa il faci mai mic Eu am incercat, dar la o reboot-are aparea tot atita (1.5xRAM) asa ca am renuntat.
|
| | #14 (permalink) | ||
, mai ales ca e inca ieftina.
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Am mai vazut pe unu cu 768MB de RAM care a dezactivat de tot swapul. Evident a crapat sistemul dupa 5 minute... Windozu (cel putin 9x si NT4) stie ca anumite kestii trebuie musai sa le ia din swap si isi face swap special pentru asta... Am verificat personal treaba asta.Cat despre dimensiune, am 128MB RAM si swap de 128MB si nu-mi amintesc sa-mi fi crapat windozu 98SE (instalat ultima data prin august anu' trecut si de atunci tot carpit si ingrijit) nici cand faceam niste kestii in Photoshop, aveam vreo 5 IE deschise, vreo 3 downloaduri in background, SpeedDisk rula in tray pe o alta partitie si scriam un cd, toate concomitent... Nimic neobisnuit...
__________________ a.k.a. windmaster... Antec SX 1040BII system enclosure; Intel Pentium III 550E @ 645MHz; MSI 6163 BXMaster; 1.0GB SDRAM PC133; Quantum Fireball CX13.0A+Western Digital Caviar WD800JB+Western Digital Caviar WD400JB; Plextor PX-W4824A+Plextor PX-716A+Toshiba DVD-Rom SD-M1612; Genius SP-G16+Tesla Sound System on Sound Blaster Live! Player 1024; Philips Brilliance 107P20 on Gigabyte Ati Radeon 7000E 32MB DDR; Microsoft Wireless Laser Desktop 6000. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |