![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 Location: Bucuresti | Captura / editare video, cu ce placa?
Pentru cei mai priceputi ca mine in chestii din astea, am urmatoarea dilema: Am o camera video Sony, care are iesire video composite (cred, oricum, nu asta e important, daca e altfel de iesire, fac rost de adaptor). Cu camera asta video se inregistreaza diverse filmulete, care se vor a fi transferate pe calculator, prelucrate si (eventual) salvate pe cd, sub o forma oarecare de fisier (MPEG 4, MPEG, nu conteaza, totul e sa se vada bine). Ce vreau eu sa intreb, trebuie neaparat sa cumpar o placa de captura specializata (MIRO DC10, DC30 etc) sau e suficient un tuner cu intrare video (eventual un ATI RADEON VIVO, asta are si video-in) pentru a realiza ceea ce doresc? Ma gandesc ca placa specializata realizeaza captura si pe un procesor mai slab, dar pe un calculator bun nu e nevoie, intrucat captura full-screen la rezolutii decente se poate face si cu un simplu tuner... Nu am pretentia sa devin studio profesional, asa ca nu imi recomandati cine stie ce scule super scumpe. Sperand ca m-am facut inteles, va multumesc anticipat. | ||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
din cate stiu io, iti trebuie o placa de captura mai tzeapa, care sa nu scape din frame-uri + hard-disk care sa poata fi scris rapid (destul de costisitoare ambele...) procesorul nu prea conteaza in etapa asta...dar daca vrei o parere mai avizata zi-mi si o sa intreb pe cineva care se pricepe mai bine
__________________ i hope i'll be alive at the end of the world. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 |
Daca ai si iesire Svideo pe camera aia,foloseste-o.Mai ales daca e si Hi8,se simte diferenta de calitate. >Ce vreau eu sa intreb, trebuie neaparat sa cumpar o placa de captura specializata (MIRO DC10, DC30 etc) Tinand cont si de ce ai spus mai jos,nu.Insa nu ai zis ce procesor si ce hard ai.Foloseste un tuner si un codec mjpeg bun pentru captura,de preferinta picvideo. | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 Location: Bucuresti | .
Mda... procesorul ar fi un TBird la 700 sau un Duron la 900 (depinde, oricum, nu asta e problema, procesorul poate fi si mai rapid). Hard-disk-ul pe care vreau sa fac captura e din pacate doar IDE (un Quantum AS de 30 GB) pus pe UATA 100 (o placa MSI K7T Turbo, cu chipset KT133A. Mike, in ce conditii merita sa iau un DC10/30/mai mare? | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 |
Si procesorul cat si hardul sunt suficient de rapide pentru ce vrei sa faci.Eu am un quantum lm si captura merge lejer la 20 MB/s.Daca vrei sa nu ai pierdere de calitate la compresie,exista codecuri care captureaza fara pierdere,compresie 2:1;asa ajungi la 768x576,YUV 2 ,25 fps la 11-12 MB/s. Placile respective ar merita sa ti le iei daca stii ca-ti scoti banii pe ele si/sau daca vrei export bun pe caseta. DC10+ : -merita daca poti sa o cumperi la pretul corect de 99$-150$ (cat costa afara).Face captura mjpeg,maxim 6 MB/s;exportul pe caseta este excelent,insa nu exporta decat filmele comprimate cu codecul ei.Nu are drivere de windows 2000,dar poate fi folosita cu driverele de dc30+ (evident,fara partea audio),si astfel ai niste optiuni in plus in Premiere,precum "Instant Video" (tot pentru export). DC30+ -nu am lucrat cu placa asta,insa stiu ca are audio on board,pentru sincronizare a/v.Merge pana la maxim 7 MB/s,are breakout box.Pe scurt,o varianta mai profesionala a DC10+,vine si cu soft ceva mai bun. Un amanunt de mentionat : fata de tunerele tv,captura cu placile astea e mai buna dpdv al calitatii,culorile sunt mai vii (vazut pe dc10+). | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Re: Captura / editare video, cu ce placa? Quote:
radeon vivo 'scapa' frame la greu si asta pe siteme grele, gen p3 in excess speed & raid | |||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
RT2000, 2500 se gasesc in romania www.magicsys.ro, pretz peste 1000$.
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |