Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 29-12-2008, 13:59   #101 (permalink)
pic related

!nsomnia's Avatar

aspectul default al superbarului nu mi-a placut. am pus taskbarul pe 2 rinduri, am adaugat quicklaunch-ul, am bifat 'use small icons' + 'taskbar buttons - never combine', am facut pin doar la Opera si la total commander si acum taskbarul arata asa:
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	taskbar.png
Views:	308
Size:	18.3 KB
ID:	419998  

!nsomnia is offline    Reply With Quote
Old 29-12-2008, 14:01   #102 (permalink)
Registered User

Dezinteres's Avatar

Quote:
Originally Posted by Soulstorm View Post

Doar 2 probleme am intampinat :
1)Nu am putut instala Firefox, am ramas cu IE8 care chiar daca e mai bun tot crap ramane fata de FF.
2)Nu am putut instala driverele placii de baza (Intel).
Destul de esentiale problemele
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Quote:
Originally Posted by !nsomnia View Post
aspectul default al superbarului nu mi-a placut. am pus taskbarul pe 2 rinduri, am adaugat quicklaunch-ul, am bifat 'use small icons' + 'taskbar buttons - never combine', am facut pin doar la Opera si la total commander si acum taskbarul arata asa:
Intrebarea este... cum se misca in daily use de aratat arata bine intradevar... dar cum se misca la 1 sapt de stat numai pe el ?

Last edited by Dezinteres; 29-12-2008 at 14:01.. Reason: Automerged Doublepost

Dezinteres is offline    Reply With Quote
Old 29-12-2008, 15:04   #103 (permalink)
Registered User

InFernal's Avatar

la internet explorer merge sa vad taburile in superbar ...dar la firefox nu imi arata decat tab-ul deschis nu si celelalte..stiti se poate face ceva sa vad si in firefox ca la ie?

InFernal is offline    Reply With Quote
Old 29-12-2008, 15:56   #104 (permalink)
Moderator

(Doar) am sters niste posturi cu torente, surse, etc. Sa pastram discutia strict despre OS.

mike is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 00:58   #105 (permalink)
trance addicted

billy boy's Avatar

Eu am instalat firefox si nu are nimic,chiar de pe el postez

billy boy is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 01:03   #106 (permalink)
LR
Registered User

Hmmm... se pare ca bateria la laptop (Dell D620) nu tine la fel de mult ca si in WINXP SP3. In Windows 7 am autonomie max. 1h30' iar in WinXP imi tine fara probleme 2h20'. A mai incercat cineva ?

LR is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 01:06   #107 (permalink)
trance addicted

billy boy's Avatar

tine mai mult bateria cam cu 20 minute

billy boy is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 01:40   #108 (permalink)
Andyno

Alex2007's Avatar

off topic.

cine poate sa ma ajute si pe mine cu o problema enervanta in vista.

dintr-o data pozele numai se vand cand ii dau ''large icons'' si ''extra large icons''

am atasat si o poza.
Attached Thumbnails

Name:	68_2.jpg
Views:	169
Size:	296.1 KB
ID:	420301  

Alex2007 is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 02:39   #109 (permalink)
Registered User

edut's Avatar

Quote:
Originally Posted by LR View Post
Hmmm... se pare ca bateria la laptop (Dell D620) nu tine la fel de mult ca si in WINXP SP3. In Windows 7 am autonomie max. 1h30' iar in WinXP imi tine fara probleme 2h20'. A mai incercat cineva ?
du-te la power options si scoate toate mancatoarele de energie cand e pe bat. vezi dupa aia daca tot asa te tine si zi-ne si noua

edut is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 08:17   #110 (permalink)
LR
Registered User

Quote:
du-te la power options si scoate toate mancatoarele de energie cand e pe bat.
Din pacate am pus deja de acolo maximal power saving. In cazul laptopului de care am vorbit asta este un punct negativ la Windows 7 .

LR is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 12:17   #111 (permalink)
Banned

windows 7 7000.0 beta 1 review

Deja primul review cu teste. Se pare ca e mai rapid decat XP Sp3 si vechiul build (6956) aproape in fiecare test tot, doar la viteza de scriere si citire pe HDD e mai incet decat Xp Sp3 si in jocuri (de fapt joc, doar Devil May Cry a fost testat). Rezultate bune pentru un beta care nici macar nu are drivere disponibile (probabil ca a folosit driverele de Vista sau cele care vin default cu OS-ul).
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Si cateva mici critici aduse os-ului, probleme minore legate de interfata si compatibilitatea cu cateva programe cum ar fi Skype sau Nero 9 (cineva mai foloseste Nero totusi?) ) + un noua metoda de a deschide o aplicatie din taskbar (jos la update) care nu a fost documentata inca: Some minor criticisms of the Windows 7 beta | iGeneration | ZDNet.com

Last edited by Soulstorm; 30-12-2008 at 12:17.. Reason: Automerged Doublepost

Soulstorm is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 13:02   #112 (permalink)
Registered User

edut's Avatar

mda, urata treaba asta cu bateria la laptop. de la 2h20 la 1h30 inseamna cu 30% mai putin. nu-i chiar neglijabil...

edut is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 13:37   #113 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Quote:
1)Expose iti micsoreaza ferestrele sa incapa pe ecran (si inca 2 sau 3 functii in plus). La Aero Peek treci cu cursorul peste programul din taskbar (de exemplu Firefox) si iti arata toate taburile de FF ordonate, si selectezi care vrei, sau il inchizi. Expose tau imi umple ecranul cu toate aplicatiile care ruleaza. Eu nu mai pot sa selectez ceva de pe desktop daca am expose-ul, cu Aero Peek pot.
Aero Peek e o tampenie cu care pierzi foarte mult timp. Uzabilitate zero. Te misti cu mouse-ul pe fiecare tab in parte, astepti o clipa sa se faca rendering-ul ferestrei, bla, bla. Pierdere de timp. Expose e super rapid, ai o privire de ansamblu asupra tuturor ferestrelor, pot fac drag-and-drop intre ferestre, pot sa misc ferestre intre desktop-uri virtuale (Spaces), Vista(Seven) e departe si de Linux la domeniul asta.
Am acces la desktop intr-o fractiune de secunda: 4 degete pe trackpad, misc in sus; cand am terminat cu desktop-ul trag in jos si totul revine la normal.
Spre deosebire de tine, eu folosesc si Vista si OS X, deci stiu despre ce vorbesc: Aero Peek << Expose+Spaces
Quote:
2)Ce transparenta visezi tu in Leopard? Vezi poza de mai jos...ti se par alea a fii ferestre transparente? Nu. Fail.
lol! Incredibil. Deci ai probleme si cu ochii am impresia, uita-te bine chiar in screenshot-ul TAU si ai sa vezi unde e transparenta! Daca chiar nu vezi unde e, te ajut eu [hint: e undeva pe toata lungimea ecranului]. Penibil.

Quote:
3)O tampenie pentru ca nu a fost bine implementata dummy, HP-urile alea au fost primele care au avut o interfata touchscreen functionala, si care chiar merge foarte bine. [comentarii irelevante]
Zici ca merge bine? Bre, incearca tu sa scrii un document fara tastatura daca te crezi smecher, ala exercitiu de futilitate. OCR-ul e o gluma in ceea ce priveste utilitatea inca. Esti ca un copil mic care crede ca daca apesi pe ecran atunci automat lucrurile o sa mearga de la sine cand defapt in afara de apasatul pe ecran (care tehnologic e implementat de multa vreme) mai trebuie sa functioneze o gramada de alte lucruri ca sa ai macar aceiasi productivitate pe care ti-o ofera o tastatura. E ca si chestia cu vorbitul, pun pariu ca esti din aia care cred ca statul cu microfonul la gura ca sa deschizi explorerul e super-cool.
Ti se pare super tare sa stai la birou cu bratul intins sa apesi pe ecran? Daca ai gandii putin ti-ai da seama ca dupa 2 minute incepe sa te doara mana. Dar nu, chestiile astea nu-ti trec prin cap, vezi o margica sclipitoare si imediat ti se pare ca e ceva nemaivazut care o sa revolutioneze lumea.

Quote:
4)Quartz 2D si Extreme sunt/au fost o gluma proasta comparativ cu CUDA. De aia aproape nimeni nu le-a folosit, toata lumea urmareste evolutia Nvidia CUDA si Ati Stream. Vezi ca deja aplicatii ca 3DsMaya 8.5 au accelerare prin Directx10.
lol. Keep dreaming. Adevarul e ca acceleratia video hardware pentru aplicatii exista in OS X cu mult inainte ca Windows sa inceapa sa inteleaga ce-i aia.

Quote:
5)Vezi ca Windows 7 aduce WARP : Windows Advanced Rasterization Platform
Adica accelerare completa, asemanatoare lui CUDA, prin DirectX10. Ce ziceai de Open CL?
lol. Windows 7 va aduce ce exista in OS X de mult. OpenCL e finalizat (sprijinit de nvidia) si pun pariu ca va apare pe piata inaintea WARP.

Nu tin neaparat sa transform discutia intr-un flame OS X vs Vista insa nu pot sa nu compar ultimele "inventii" Windows 7 cu ce exista deja in alte SO (Linux sau OS X de exemplu). Atata timp cat le folosesc extensiv, pot sa-mi dau cu parerea.

E trist de exemplu cum marele Windows 7 consuma bateria de laptop intr-o 1h30min in timp ce OS X tine bateria intre 3-4 ore. Dar nu e o comparatie fair, OS X va fi intotdeauna mai bun la consum fiind o platforma in care hardware-ul e intotdeauna cunoscut iar software-ul va fi optimizat in consecinta.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Cris is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 13:54   #114 (permalink)
Alexei

Quote:
Deja primul review cu teste. Se pare ca e mai rapid decat XP Sp3 si vechiul build (6956) aproape in fiecare test tot, doar la viteza de scriere si citire pe HDD e mai incet decat Xp Sp3 si in jocuri (de fapt joc, doar Devil May Cry a fost testat).
E drept ca nu arata rau. Dar faptul ca si in 3DMark scoate mai slab decat Win XP, e un indiciu ca nu se descurca grozav in nici un joc - cel putin deocamdata.

Stukov is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 13:55   #115 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Cris, zezi ca incepi sa compari mere cu pere, ai rulat OSX si 7 pe laptopul lui LR? Ma indoiesc...

P.S. Care ziceai ca e legatura dintre WARP si OpenCL? Adica dintre un renderer si un framework.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 15:04   #116 (permalink)
Let The Music Play DJ

DJ Flavio's Avatar

@Cris
Am lucrat in cateva randuri cu un sistem antiex, care culmea, rula Windows XP, respectiv o aplicatie profesionala. Siststemul asta functiona undeva afara, in aer liber. Aveam de configurat reteaua si alte cateva setari in programul respectiv. Daca nu ar fi fost touchscreen nu stiu cum m-as fi descurcat cu tastatura si mouse pe o ploaie teribila...
In domeniul medical vei intalni multe ecrane touchscreen; si nu numai acolo. Acestea au fost create pentru un acces rapid si facil la anumite functii la care s-ar ajunge mai greu cu ajutorul tastaturii si/sau mausului.
Plictiseste pe altcineva cu tastatura ta!

Quote:
...Bre,...
Pastreaza acest apelativ pentru la tine in sat!

DJ Flavio is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 15:54   #117 (permalink)
Dopat cu tehnologie

RicaNeaga's Avatar

Intrebare de baraj: Noul DAEMON Tools Lite v4.30.3 merge? Eventual instaland intai si separat SPTD 1.56 si apoi programul...

RicaNeaga is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 16:32   #118 (permalink)
Registered User

Cris's Avatar

Quote:
Originally Posted by DJ Flavio View Post
@Cris
Am lucrat in cateva randuri cu un sistem antiex, care culmea, rula Windows XP, respectiv o aplicatie profesionala. Siststemul asta functiona undeva afara, in aer liber. Aveam de configurat reteaua si alte cateva setari in programul respectiv. Daca nu ar fi fost touchscreen nu stiu cum m-as fi descurcat cu tastatura si mouse pe o ploaie teribila...
In domeniul medical vei intalni multe ecrane touchscreen; si nu numai acolo. Acestea au fost create pentru un acces rapid si facil la anumite functii la care s-ar ajunge mai greu cu ajutorul tastaturii si/sau mausului.
Plictiseste pe altcineva cu tastatura ta!

Pastreaza acest apelativ pentru la tine in sat!
Apelativul e pentru Soulstorm, dai dovada de o super ipocrizie ca-mi faci mie observatie cand Soulstorm a inceput cu apelative gen "shaormar, mactard", etc. "bre" e chiar frumos pentru nesimtirea de care da dovada, atunci cand pretiosul sau Vista este descoperit ca avand unele lacune.

In rest, nu te supara dar ceea ce spui tu acolo sustine exact ceea ce spuneam eu, respectiv ca touchscreen-ul e folositor pentru situatii speciale, nicidecum pentru restul de 95% din cazurile in care se foloseste un computer desktop. Eu te intreb o chestie simpla, intr-o situatie pe care o regasesti in aceste 95% din cazuri: stai pe scaun cu un monitor in fata ta, pe masa; e mai usor sa stai cu mana in aer pe ecran sau cu mana sprijinita de masa pe tastatura? Incearca sa stai cu mana intinsa in fata jumatate de ora si dupa aia sa-mi spui care crezi tu ca e viitorul touchscreen-urilor (da, de nisa). E inca o idee care pare next-gen, futurista, dar care pusa in practica nu functioneaza inca in contextul actual (adica om care sta pe scaun si cu monitorul pe masa).

PigBrother, am vorbit de renderer existent de cativa ani in OS X, Core Graphics si Core Image, insa Soulstorm vine si-mi compara WARP (care va apare peste cateva luni de-abia in Seven) cu OpenCL. Ma mir ca nu te-ai sesizat in cazul in acestei inadvertente din partea lui. Tipul crede ca daca in Windows de-abia acum apare suport pentru rasterizarea accelerata de imagini atunci si pe OS X trebuie sa fie o chestie de viitor, si gaseste si el o chestie care nu a aparut inca (OpenCL) ca sa ne bage in ceata. Desigur ca ignora in continuare ca render-ul accelerat in OS X a aparut de ani buni si ca multe aplicatii (dintre care i-am dat si exemple) profita din plin de el deja (in timp ce la Windows mai avem de asteptat). Arata-mi o aplicatie tip Pixelmator in Windows Vista, acum, care foloseste rasterul de imagini accelerat hardware(pixel shaders&stuff) oferit in pachetul standard Vista.
"Christianity, and nothing else, is the ultimate foundation of liberty, conscience, human rights, and democracy, the benchmarks of Western civilization. To this day, we have no other options [than Christianity]. We continue to nourish ourselves from this source. Everything else is postmodern chatter." -
Jürgen Habermas
Galerie Foto

Last edited by Cris; 30-12-2008 at 16:47..

Cris is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 18:15   #119 (permalink)
pic related

!nsomnia's Avatar

Quote:
Originally Posted by RicaNeaga View Post
Intrebare de baraj: Noul DAEMON Tools Lite v4.30.3 merge? Eventual instaland intai si separat SPTD 1.56 si apoi programul...
raspuns de baraj: nu merge

!nsomnia is offline    Reply With Quote
Old 30-12-2008, 20:19   #120 (permalink)
Registered User

tphase's Avatar

Quote:
windows 7 7000.0 beta 1 review

Deja primul review cu teste. Se pare ca e mai rapid decat XP Sp3 si vechiul build (6956) aproape in fiecare test tot, doar la viteza de scriere si citire pe HDD e mai incet decat Xp Sp3 si in jocuri (de fapt joc, doar Devil May Cry a fost testat). Rezultate bune pentru un beta care nici macar nu are drivere disponibile (probabil ca a folosit driverele de Vista sau cele care vin default cu OS-ul).
--------------------
Editare ulterioară
--------------------
Si cateva mici critici aduse os-ului, probleme minore legate de interfata si compatibilitatea cu cateva programe cum ar fi Skype sau Nero 9 (cineva mai foloseste Nero totusi?) ) + un noua metoda de a deschide o aplicatie din taskbar (jos la update) care nu a fost documentata inca: Some minor criticisms of the Windows 7 beta | iGeneration | ZDNet.com
1. Pentru cei care nu pot instala driverul de chipset INTEL sau driverul de Creative X-FI: Click dreapta pe executabilul care lanseaza setup-ul si la Compatibility setati sa ruleze in mod compatibil "Windows Vista". Merge perfect. Cel putin la mine a mers perfect. La aceste 2 setup-uri problema e ca fac verificari ptr versiunea de OS si nu stiu ce e aia "Windows 7"

Atasat aveti capturi de ecran. Pentru driverul de creative, fisierul acela care e la ei pe site e de fapt o arhiva self-exe. Eu am extractat si in ea am gasit setup.exe pentru care am setat compatibilitate cu Windows Vista si am rulat. Totul s-a instalat perfect.

2. Nero 9 merge perfect.

3. Daemon Tools nu merge dar merge perfect UltraISO.

4. Am instalat ultimul driver WHQL ptr nVidia [am GTX 280] si s-a instalat perfect. Toate jocurile merg sensibil mai rapid fata de Windows Vista.

E un sistem de operare exceptional de la Beta 1. La final, dupa ce vor finisa ce mai e de finisat, Windows 7 va deveni ceea ce trebuia sa fie Vista. Pana atunci, eu raman cu el. E peste Vista la orice si imi merge orice aplicatie, mai rapid ca in Vista.

PS. Ultimele 2 poze: dovada ca in 3D e peste Vista. 3DMark Vantage rulat la mine pe sistem, nu pe eu stiu ce site cu eu stiu ce drivere. 3DMark Vantage rulat pe acelasi hardware, aceeasi driveri, [ultimul driver WHQL ptr GT200 de la nVidia ptr Vista] - Vista SP1 si Windows 7 Beta 1. E peste Vista la orice capitol referitor la grafica / jocurile 3D.
Attached Thumbnails

Name:	Windows 7 Beta 1 - INTEL Chipset.png
Views:	147
Size:	3.03 MB
ID:	420540   Click image for larger version

Name:	Windows 7 Beta 1 - Creative X-FI.png
Views:	103
Size:	2.74 MB
ID:	420541   Click image for larger version

Name:	Windows 7 Beta 1 Nero 9.png
Views:	97
Size:	2.29 MB
ID:	420542   Click image for larger version

Name:	3DMarkVantage_GTX280_E8400_Windows7.png
Views:	178
Size:	3.93 MB
ID:	420545   Click image for larger version

Name:	3DMarkVantage_GTX280_E8400_VistaSP1.png
Views:	157
Size:	1.96 MB
ID:	420551  
Mobo: Asus P6T | CPU: i920@2.66Ghz + Cooler Master Hyper 212 | RAM: 3 * 2 GB DDR3 1600 Mhz Corsair XMS3 | GPU: Gigabyte ATI Radeon HD5870 | SoundBlaster: Creative X-Fi Titanium | PSU: CoolerMaster 1000W | Case: Cooler Master HAF 932

Last edited by tphase; 30-12-2008 at 20:42..

tphase is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules