Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 17-06-2009, 00:13   #1381 (permalink)
Banned

Evident ca se poate, vezi screenshot (bifezi use Small Icons + Never Combine). Nici 2007 nu tin minte sa suporte oficial Vista, doar 2008 parca.

Ah, stai, tu te referi la Star Menu? Daca da, atunci raspunsul e nu, au scos Classic Menu.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Capturedasdfsfsdfgsd.PNG
Views:	121
Size:	148.0 KB
ID:	489666  

Soulstorm is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2009, 01:17   #1382 (permalink)
Registered User

hiphopebola's Avatar

oricum au facut prea interesant start menu asa cum e, cu jump list si searchul care acum se extinde si poti sa vezi tot numele fisierului , si cauta si mai bine parerea mea, gasesti exact ceea ce vrei, si taskbarul e reusit , dar ma cam enerveaza ceasul cu data aia si ca iconitele de la icon tray sunt prea mici si nu poti sa pui nici una sub alta cand sunt mari, nush, parca e ...nefinisat. Plus ca ma streseaza pe messenger cand vorbeste cineva si ii raspund in 15-20 de min ca nu am vazut , nici in xp sau vista nu le suportam grupate, e buna ideea ca in IE8 cand vezi fiecare tab la preview dar cum eu folosesc chrome, o sa mai treaca ceva tp pana cand vor optimiza programe pt el, sa apara mai intai...

oricum, n-am postat sa laud/sa ma plang referitor la taskbar ci pentru ca am o problema, de exemplu daca se blocheaza explorerul sau primesc anumite erori, reusesc sa scap de ele dar cand dau shut down nu se inchide, se roteste cursorul la infinit dar nu se opreste, ma gandeam sa fac upgrade la o versiune mai noua de 7100, am auzit ca au reparat multe buguri desi nu sunt mari diferente la design, intrebarea e daca e ca un upgrade de la un sistem la altul (XP la vista de exemplu), sa trebuiasca sa reinstalez driverele si programele inapoi... sau dupa upgrade voi vedea programele in add or remove programs si totul va fi ca inainte?

hiphopebola is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2009, 01:29   #1383 (permalink)
Banned

Pai la yahoo messanger cand iti raspunde cineva ti se coloreaza icoana aia din taskbar (iconita de yahoo), nu? Cel putin la mine asa face, pe build 7100 + ultima versiunea de Y!Mess.
Si mie imi place noul taskbar, 0 icoane/schortcut-uri pe tot desktopul, toate programele sunt "pinned" in taskbar, curatenie bec pe desktop.
Driverele cred ca trebuie sa le resintalezi (nici nu ai avea cum sa treci de la Xp la Seven cu driverele de Xp, nu merg, evident) dar programele cred ca iti raman daca tin bine minte (nu am mai facut un upgrade de mult timp, tot timpul clean install)

Oricum driverele poti sa le iei si de pe Windows Update, in afara de placa video (pentru care avea niste drivere generice WDDM) si placa de sunet, 7 a recunoscut tot hardware-ul. Iar pe Windows update am gasit ultimele drivere de la Nvidia + placa de sunet. Sper sa o tina asa in continuare si sa ofere ultimele drivere pe Windows Update, pentru userul normal care e paralel cu drivere&stuff, e foarte bine.

Old 17-06-2009, 01:42   #1384 (permalink)
Registered User

Vivio's Avatar

Soulstorm mersi, dar cum ai intuit era vorba de Start menu, never combine o rezolvasem deja. SW 2007 cu SP2 se lăudau că va merge sub vista dar... doar SW2008-2009 rulează. Şi SW2004 pe Vista x32 rula onorabil deşi oficial nu era suportat, pur şi simplu nu avea prea multe verificari ale sistemului de operare.

Oricum e bine că Win 7 vine cu serioase îmbunătăţiri sub capotă, deşi unele părţi ale design-ului mă cam supără.

FOLDING@HOME

Vivio is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2009, 02:49   #1385 (permalink)
Registered User

hiphopebola's Avatar

mersi Soulstorm, desi ma refeream la upgrade de la windows 7 build 7100 la 7200 si ceva sau la cat a aparut acum mai nou... daca mai raman programele instalate, ca driverele le bag eu, e mult mai usor asta... oricum, referitor la design si pe mine ma enerveaza, in windows media player e cel mai naspa cum au facut, puteau sa bage efectul ala ca in office 2010 cand trece de la transparenta la culoarea fundalului... pana si WMP 11 avea un aspect mai frumos...

hiphopebola is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2009, 10:06   #1386 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Quote:
Originally Posted by AStateOfMind View Post
Hmmmm, acum am observat: WMP 12 nu imi arata subtitrarile. Si vad ca nici icon-urile de ffdshow nu mai apar in tray. Mai mult, chiar daca dezinstalez ffdshow imi merg filmele (xvid, divx) dar fara sub. Nici subtitles din Matroska nu imi apar pe wmp12.

Pt subtitrari pe win 7 folositi:

Shark007.net - x64 Components addon

Pentru subtitrari in WMP folosesti vobsub.

aurasdoom is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2009, 13:30   #1387 (permalink)
Paranoia is natural

Quote:
Originally Posted by aurasdoom View Post
Pentru subtitrari in WMP folosesti vobsub.
Trebe ala compilat pt 64 bits. Ofcourse, daca ai 64 bits. Oricum e cam ciudat, OS-ul include ambele playere, si pe 64 si pe 32 bits.

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2009, 13:41   #1388 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

De ce folosesti WMP nu stiu ... MPC HC, GOM, KMPlayer ce au ?

Drankon is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2009, 14:16   #1389 (permalink)
Paranoia is natural

Pt ca am observat ca cu WMP am avut cele mai mici incidente. Si imi place ca atunci cand vreau sa vad un film sa dau doar dublu click pe icoana.

Old 17-06-2009, 14:51   #1390 (permalink)
Registered User

aurasdoom's Avatar

Quote:
Originally Posted by AStateOfMind View Post
Pt ca am observat ca cu WMP am avut cele mai mici incidente. Si imi place ca atunci cand vreau sa vad un film sa dau doar dublu click pe icoana.
De "Always use this program to open this file extension" nu s-a auzit pe acolo?

aurasdoom is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2009, 17:49   #1391 (permalink)
Registered User

angry's Avatar

cel mai des folosesc wmp pentru ca-mi place interfata si cam atat.
mai am instalat bsplayer in caz ca vreau sa dea shutdown automat dupa un film, dar se vede si o diferenta de culori diferite in film, wmp se vede mai inchis si in bsplayer am dat brightness mai jos dar se reseteaza dupa restart , oricum nu vreau solutie, zic de calitatea default cum vine.

am 2gb ram si vreau sa mai imi pun 2, sa instalez windows x64? si pers care au 4gb tot nu-l folosesc, descrierile pe net sunt foarte vagi, chiar nu e compatibil cu multe programe?
in x32 vede numai 3.x gb, ce rost are sa-mi iau 2gb si nu 1 fata de cum am acuma ?

angry is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2009, 18:00   #1392 (permalink)
Registered User

Cucu, io am x64, si am avut si Vista x64, si a mers totul ok. Din aplicatiile pe care le folosesc n-am intalnit vreuna care sa faca nazuri pe x64.

weeezer is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2009, 18:09   #1393 (permalink)
Banned

@angry
a) Bullshit player ramane bullshit player, o petarda de program care nici la 8-9 luni dupa lansarea Vista nu stia de interfata Aero..go figure.
b) Ne intrebi pe noi daca vei folosi 4GB de ram? De unde stim noi ce programe folosesti tu si la ce folosesti computerul, eu am folosit si 12GB de ram pe Mac Pro-ul meu. Tu stii la ce "memory usage" ajungi de obicei, tu te decizi.
c) Compatibil e cu orice program pe 64bit si cu majoritatea programelor pe 32bit (90%)(are emulator intern, WoW64, pentru rularea programelor scrise pe 32bit). Photoshop 64bit e in unele cazuri de 2 sau 4 ori mai rapid decat versiunea sa pe 32bit.

Last edited by Soulstorm; 17-06-2009 at 18:27..

Old 17-06-2009, 18:57   #1394 (permalink)
Registered User

angry's Avatar

evident ca voi folosi 4gb ram din moment ce doresc sa fac upgrade-ul
la ce am vrut sa ajung este ca windows x86 vede maxim cat 3.2gb? nu afiseaza restul sau chiar nu ii foloseste

angry is offline    Reply With Quote
Old 17-06-2009, 19:37   #1395 (permalink)
Paranoia is natural

auras? Ce nu s-a inteles? Trebuie sa repet cele 2 prop una langa alta ca sa te prinzi? De fapt erau una langa alta: 1 "cu WMP am avut cele mai mici incidente." 2 "vreau sa vad un film sa dau doar dublu click pe icoana" adecatelea nu am chef sa fac debuging la fiecare film pe care il vad, gen de ce player-ul ala are mai multe artefacte, de ce player-ul ala are negrul mai deschis, de ce cu player-ul ala am nu shtiu ce problema. Pana acum WMP e singurul care mi-a asigurat asta.

Old 17-06-2009, 20:40   #1396 (permalink)
Banned

Raspunsul scurt (ca ala lung are 2 pagini) : Nu
- o aplicatie pe 32bit e limitata la fix 4GB de memorie. Luand in considerare si kernel adress space, asta inseamna 2GB limita per aplicatie.
- un sistem de operare pe 32bit nu poate vedea mai mult de 4GB de memorie (memorie ram totala in sistem, inclusiv placa video, placa de sunet etc., de aceea vezi tu 3.2, cateodata 3.5GB in task manager de exemplu). Cu PAE (activat by default de la Vista SP1 incolo) ai extensia pe 36 de biti, permitand os-ului sa vada pana la 64GB de memorie ram, sau asa ceva (imi este lene sa fac calculele). Dar sistemele de operare Windows pentru desktop sunt limitate artifical de M$ la 4GB, chiar si cu PAE. Cele de server nu, dar nu mai conteaza, pentru ca si daca ai PAE activat, dai de limita de mai sus.

Intr-un fel sau altul, 64 de bit e viitorul si va deveni standard probabil de la Windows 8 sau cum Dumnezeu il vor denumi. Permite adresarea unei cantitati de pana la 16TB de memorie pentru orice aplicatie.

Last edited by Soulstorm; 17-06-2009 at 21:38..

Old 18-06-2009, 03:36   #1397 (permalink)
Registered User

salut , eu am 2 probleme mari cu windows 7 .. :

1. " display driver has stopped working and recovered" , mi se intampla asta destul de des , cand ma joc . placa video este radeon x1550

2. din cauza unor probleme am instalat windows'ul de vreo 3 ori fara sa formatez . problema este ca mi-au ramas 3 foldere numite "windows old" care imi ocupa vreo 20 de giga din spatiu si pe care nu pot sa le sterg din cauza unui program numit 'trustedinstaller' .

ma chinui de vreo 3-4 ore sa rezolv probleme astea 2 ! imi bubuie capu :P .

marga4433 is offline    Reply With Quote
Old 18-06-2009, 09:23   #1398 (permalink)
Registered User

lordsidious's Avatar

La problema 1,rezolvarea tine de ATI-AMD,tu n-ai ce face.
Problema a 2-a : incearca cu Take Ownership sau cu Unlocker .

lordsidious is offline    Reply With Quote
Old 18-06-2009, 10:48   #1399 (permalink)
Registered User

MIhaINho24's Avatar

salut!am varianta 7100 x64.am instalat ultimul driver nvidia din 6 mai pentru varianta mea de windows si nu il detecteaza rivatuner.ce pot face?

MIhaINho24 is offline    Reply With Quote
Old 18-06-2009, 11:07   #1400 (permalink)
Registered User

Quote:
Originally Posted by marga4433 View Post
salut , eu am 2 probleme mari cu windows 7 .. :

1. " display driver has stopped working and recovered" , mi se intampla asta destul de des , cand ma joc . placa video este radeon x1550

2. din cauza unor probleme am instalat windows'ul de vreo 3 ori fara sa formatez . problema este ca mi-au ramas 3 foldere numite "windows old" care imi ocupa vreo 20 de giga din spatiu si pe care nu pot sa le sterg din cauza unui program numit 'trustedinstaller' .

ma chinui de vreo 3-4 ore sa rezolv probleme astea 2 ! imi bubuie capu :P .
La punctul 2 foloseste Disk Cleanup-ul din windows si iti apare pe undeva "Remove Previous Version of Windows"

adilmarin is offline    Reply With Quote
Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules