Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply
LinkBack Thread Tools
Old 01-07-2009, 20:50   #1521 (permalink)
deep fried

SteakHunter's Avatar

Quote:
Originally Posted by AStateOfMind View Post

OS Statistics te rog, 4%, da?

ceea ce i-a convins a fost esecul vista.
Care e esecul Vista? 18% pe o piata saturata in 2 ani e cam ok, si daca ai un sistem decent, dupa o luna-doua nu mai ai chef de intors la xp

SteakHunter is online now    Reply With Quote
Old 01-07-2009, 21:05   #1522 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by AStateOfMind View Post
Care e dependent de hardware-ul producatorului? . Cred ca esti oarecum in urma cu noutatile pe mac . Ia un book pro si studiaza ce are in interior.

OS Statistics te rog, 4%, da?

ceea ce i-a convins a fost esecul vista.
Sa mori tu ca ca nu stiu ce este intr-un Macbook
Dar ia un OSX retail si instaleaza-l pe sistemul de acasa. Ouch...

W3C nu este tocmai relevant pentru ca site-urile de pe care-si ia datele nu sunt de larg consum. Ia baga un ochi aici la ceva mult mai consumer.
http://marketshare.hitslink.com/oper...ame=M&qpsp=124

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2009, 21:41   #1523 (permalink)
Banned

De fapt pig se refera la limitarea artificiala impusa de Apple ca sa nu ruleze "OS-ul blagloslovit de puterea magica a lu` Steve" pe "hardware pagan".

Soulstorm is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2009, 21:55   #1524 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Operating system market share

Vista = 24%

Old 01-07-2009, 22:14   #1525 (permalink)
Paranoia is natural

Pig, glumesti? Am MacOs instalat pe un laptop HP. Nu vad unde e problema. Si din moment ce MacOS MERGE pe alt hardware decat al producatorului (care fie intre noi numai al producatorului nu e = cpu = intel, placa video=nvidia ... parca, sau ati, oricum NU e apple ...).

De ce retail? Pentru ca producatorul, asa cum a spus si soulstorm, a impus diverse limitari? E ca si cum ai spune: ia vista si instaleaza-l fara numar serial ... OUCH.

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2009, 22:28   #1526 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

trecand peste faptul ca ultima data cand am vrut un Hackintosh n-am gasit drivere pentru un lancard, iti dau un DVD cu OSX retail si-l instalezi pe HP? Evident ca nu, ergo OSX este dependent de un hardware proprietar. Indiferent de ce diferente sunt sau nu sunt intre Macbook si HP-ul tau. BTW, vezi ca incalci si SLA instaland OSX pe alt calculator decat unul Apple. Just because you can doesn't mean you should.

Vezi ca Vista ala fara serial este un OS incomplet. OSX-ul meu este complet. Analogy fails.

Old 01-07-2009, 22:35   #1527 (permalink)
Banned

Omu`, prietena mea habar nu are sa instaleze iDeben, sa aplice diverse patch-uri pentru nu-stiu-ce componenta care nu se pupa cu driverele built in bla bla. Asta e pentru "geeks" ca noi, userul normal nu prea se descurca cu asa ceva (daca stie macar de existenta Project OSX64), mai ales ca e o operatiune de genul : la unii merge, la altii nu, la altii nu merge totul....

Efi-X e alta poveste, poti instala usor OS X original fara versiuni modificate si alte prostii, dar e nou inca pe piata si inafara de ceva "geeks" ca noi, lumea nu stie de el + ca spre deosebire de Hackintosh, costa (si 130 de dolari pe stickul ala mi se pare cam mult).

90 la suta din utilizatori nu au tangenta cu chestiile astea, si pana cand nu va veni fiecare PC de la marii "branderi" (dell, hp etc.) cu un stick EFI-X la pachet, majoritatea userilor nu vor sti ce se poate face..

Cam asta era ideea, de perceptie, nu de posibilitati. Piata e dominata de marii retaileri si de os-uri venite instalate odata cu laptop-ul/desktop-ul (care e pe moarte in segmentul consumer)

Old 01-07-2009, 22:35   #1528 (permalink)
Paranoia is natural

Pig, nu te face ca nu pricepi, este o limitare software, altfel nu as putea pune acel OS pe laptopul HP. E ca si cum la vista ai pun un registry key ca nu poate functiona pe proc AMD. Nu are legatura cu o dependenta reala ... de resurse, drivere, etc.

Fiind software e de acelasi gen ca si serial key-ul. O limitare software. Si nu, OS-ul fara key este complet, este doar o simpla conditionare ... soft. Nu hardware. Capisci diferenta?

Old 01-07-2009, 22:37   #1529 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

First of all este dependent de EFI, Hackintosh-ul tau foloseste un driver alternativ ACPI. Este absolut irelevant care este natura limitarii atat timp cat exista.

Un Windows fara key nu este complet. Ce zici, cumperi un Vista fara cd-key? Sa mor eu, este complet!

Old 01-07-2009, 22:39   #1530 (permalink)
Registered User

samov's Avatar

Unii nu se descurca nici pe mac os...

samov is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2009, 23:03   #1531 (permalink)
Paranoia is natural

PigBrother, este foarte relevant.

Ca sa iti dau un exelpu clar: o masina.

Limitare hardware: un diesel nu merge cu benzina. Limitare software: bai nevasta, nu baga benzina de 95 in berlina noastra (pe benzina).

Old 01-07-2009, 23:08   #1532 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Care parte din intrebarea "poti instala un OSX retail pe orice calculator?" nu este clara? Da sau nu?

Old 01-07-2009, 23:09   #1533 (permalink)
dark passenger

dod0's Avatar

ia da-tii drumu` cu mac-u vostru de aici ma.
thread-ul se numeste Windows 7.

dod0 is offline    Reply With Quote
Old 01-07-2009, 23:10   #1534 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Indeed. Sa ne intoarcem la discutiile despre OS-urile utile...

Old 02-07-2009, 00:32   #1535 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

aveti timp pana pe 22 octombrie sa va certati, ca doar atunci apare. sunt curios, ce preturi vor fi la noi. ma intereseaza home pe 64, RETAIL.
bine, nu ca ma da afara XP-ul, pe care intentionez sa-l tin inca 2-3 ani, sau cel putin pana va deveni "unsupported" de aplicatii viitoare.

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Old 02-07-2009, 01:44   #1536 (permalink)
Registered User

Microsoft Activates Windows 7 Beta Kill Switch

"Users will begin to experience unpleasant interruptions

As forewarned, if you are among the millions who downloaded the Windows 7 beta and you haven't since upgrade to the Windows 7 Release Candidate (RC), you are about to experience unpleasant service interruptions. In lieu of an October 22 release, and a wrap-up for the RC phase, Microsoft began the end of life process for the beta release today.

Starting today users running the beta version of the OS will have their system shut down every two hours. Microsoft is urging users who stuck with the beta to jump to the release candidate, which includes a number of additional features and refinements." (Daily Tech)

Stie cineva ceva concret despre treaba asta?

oldshooterman is offline    Reply With Quote
Old 02-07-2009, 01:56   #1537 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Se stia de la inceput ca versiunea Beta devine inutilizabila dupa 1 iulie.

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 02-07-2009, 10:59   #1538 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

Quote:
Originally Posted by tar1901 View Post
Ma, ce tare e win7, ti-a gasit automat imprimanta. Nu-i asa ca se merita sa dai 120eu pe el?
tot e mai bine asa decat sa ai imprimanta iar leopardul dupa gardul vopsit sa nu aiba suport pentru ea si sa fii nevoit dai banii aia pe o imprimanta noua.
sunt multe periferice care sunt compatibile doar cu Mac sau doar cu Windows. Mac ar trebui sa nu se opuna Windowsului, ci sa mearga pe langa el, sa traga utilizatori de partea lui, deci sa ofere compatibilitate sporita.
regula generala de PR: nu te opune ideilor generale acceptate si faptelor evidente, ci construieste-ti imaginea in concordanta cu acestea, bazandu-te pe ele.
and dudes, get your gaming straight, wtf... damn!

parerea mea despre utilizatorii de Mac worldwide (culeasa de pe forumurile lor) e ca sunt niste snobi, care prefera sa-si miroasa propriile basini. se cred superiori din cauza unui OS, caci cei care folosesc un PC sunt prosti. mdeah, prosti, da' nelimitati in soft si aplicatii. so, who's the bitch now?

probabil ca si eu o sa fiu catalogat ca fiind PR MS Romania... I wish.

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Old 02-07-2009, 11:22   #1539 (permalink)
Banned

Nu-i asa?) Plug&Play, who the fuck said my street name?

Ce fain e ca imi merg toate softurile necesare muncii mele, 3Ds Max 2008, Adobe Creative Suite 4, Maya, Zbrush + toate plugin-urile si addonurile aferente etc. Pacat ca la concurenta (si nu, nu ma refer Leopard, pe care evident merg, mai putin Max, care nu are versiune pe OSX, din pacate) nu prea....

Oh well, era tare oricum daca aparea cu GIMP sau Picasa la lucru, cred ca eram de rasul intregului studio...

De IE nu mi se falfaie nici in anus (si nu vad ce legatura are cu WIndows 7), FF "rulz" (spre deosebire de alte chestii FOSS), si cand apar addon-uri pentru Chrome (momentan e chel, dar fuckin` fast), ii spun b`bye si la FF.

120E? Wow, adica mai putin decat factura mea la gaz pe 2 luni de iarna, lol?

Quote:
Originally Posted by MYSTIK View Post
tot e mai bine asa decat sa ai imprimanta iar leopardul dupa gardul vopsit sa nu aiba suport pentru ea si sa fii nevoit dai banii aia pe o imprimanta noua.
sunt multe periferice care sunt compatibile doar cu Mac sau doar cu Windows. Mac ar trebui sa nu se opuna Windowsului, ci sa mearga pe langa el, sa traga utilizatori de partea lui, deci sa ofere compatibilitate sporita.
regula generala de PR: nu te opune ideilor generale acceptate si faptelor evidente, ci construieste-ti imaginea in concordanta cu acestea, bazandu-te pe ele.
and dudes, get your gaming straight, wtf... damn!

parerea mea despre utilizatorii de Mac worldwide (culeasa de pe forumurile lor) e ca sunt niste snobi, care prefera sa-si miroasa propriile basini. se cred superiori din cauza unui OS, caci cei care folosesc un PC sunt prosti. mdeah, prosti, da' nelimitati in soft si aplicatii. so, who's the bitch now?

probabil ca si eu o sa fiu catalogat ca fiind PR MS Romania... I wish.
Nu e mactard , lol, face parte din comunitatea cu 1% din market share. Si da, is destui dobitoci (nu toti, am colegi care folosesc doar mac-uri care sunt super ok) pe forumurile lor, chiar si dupa ce mi-am luat jucarie noua (ca sa vada si el ce scule primesc "PR MS .ro", rofl) tot le evit forumurile mai rau decat ciuma. Imi place jucaria, da cand dau de dobitoci care cred ca un GPU e un framebuffer sau care isi imagineaza ca Apple au inventat totul, inclusiv roata si ata dentara, ma doare capul....

PS: Cat castiga un PR la MS? Ca vreau sa stiu daca ma las de slujba actuala..ca nenea retard1901 zice ca "eo heste bun di misierie, sa moara puradeii"

Last edited by Soulstorm; 02-07-2009 at 11:50.. Reason: Automerged Doublepost

Old 02-07-2009, 12:42   #1540 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Pe tot atatea pe care trambiteaza altii minunatiile tehnologiei din 2001 numita XP. Dupa cum vezi, e thread de 7. Daca vrei sa lauzi XP, fa-ti thread separat si lauda-l acolo pana nu mai poti. Promit sa nu te deranjez.

Advertisment
jocuri prin smsCumpără jocuri prin SMS

Rapid si sigur!
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules