Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 04-07-2009, 21:16   #1581 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Windows 2008 R2 va fi primul Windows "x64 only". Nu m-as mira ca Windows 8 sa fie la fel. In sfarsit...

Vivio, MS zicea ca se asteapta, la sfarsitul lui 2009, ca numarul de instalari x64 sa le depaseasca pe cele x86. Repetandu-ma, in sfarsit.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2009, 22:08   #1582 (permalink)
Sacred Spirit

MYSTIK's Avatar

well, 64 is the future.

MYSTIK is offline    Reply With Quote
Old 04-07-2009, 23:24   #1583 (permalink)
Registered User

lordsidious's Avatar

Din cate se zvoneste,Windows 8,sau cum naiba l-o chema,va fi x64 only.
Dezvoltarea lui a inceput de la Windows Server 2008.

lordsidious is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2009, 01:47   #1584 (permalink)
Taw
CG Editor

Taw's Avatar

Sa inteleg bine.Vista mananca o groaza de resurse si e instabil, 7-le vine abia in octombrie si presimt ca va avea nevoie de un SP1 inainte sa fie brici, dar noi vorbim deja de windows 8.

Taw is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2009, 05:09   #1585 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Vista nu este instabil si mananca o groaza de resurse doar daca ai Celeron la 500MHz si 512MB RAM iar 7 este OK de pe acum.

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2009, 08:48   #1586 (permalink)
Registered User

sal

ei lasati vista in pace,ca sa maturizat,e sp2 deja,si compatibilitate 100%,pe cind windows 7 mai are de mincat la compatibilitate software si hardware,am un sistem high end,si tot face figuri,nu ca maninca resurse,dar e ca ceaiul la soft,si unele componente hardware nu sunt compatibile in drivere sub nici o forma.
ramin pe vista pina se face o varianta finala si cu sp1 macar

cipi78 is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2009, 08:49   #1587 (permalink)
Registered User

tphase's Avatar

Quote:
Originally Posted by Taw View Post
Sa inteleg bine.Vista mananca o groaza de resurse si e instabil, 7-le vine abia in octombrie si presimt ca va avea nevoie de un SP1 inainte sa fie brici, dar noi vorbim deja de windows 8.
Mitul cu Vista e instabil a disparut de la SP1 cum zice si Pig iar Windows 7 se prezinta foarte bine per ansamblu de la Beta 1. RTM-ul speram cu totii ca va fi finisat si folosit fara probleme ca OS principal 24/7.

Microsoft are echipe separate de dezvoltatori, iar dezvoltarea Windows 8 care are la baza kernelul din Windows Server 2008 R2 a inceput in timp ce Windows 7 se afla in stadiu beta. La fel s-a intamplat si pana acum. O echipa de exemplu lucra la Windows XP Sp3 iar alta lucra sa finiseze Vista. Asa e normal. Windows 7 s-a vrut un Vista foarte finisat si mai rapid,

Windows 8 se vrea ceva revolutionar. Odata cu Windows 8 vom vedea noul sistem de fisiere WinFS bazat pe motorul SQL Server - intern sistemul de fisiere va fi tratat ca o baza de date - va fi bazat pe interogari, b arbori, jurnalizare, etc... Rezultatul: posibilitatea de a da UnDo dupa orice operatie asupra unui fisier / folder si viteza de accesare mult mai mare - integrand un motor de cautare bazat pe indexi, teoretic gasirea unui fisier oriunde s-ar afla pe hard disk s-ar face aproape instant.

Un prototip pentru interfata grafica din Windows 8: Copenhagen User Experience on Vimeo
Mobo: Asus P6T | CPU: i920@2.66Ghz + Cooler Master Hyper 212 | RAM: 3 * 2 GB DDR3 1600 Mhz Corsair XMS3 | GPU: Gigabyte ATI Radeon HD5870 | SoundBlaster: Creative X-Fi Titanium | PSU: CoolerMaster 1000W | Case: Cooler Master HAF 932

tphase is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2009, 11:49   #1588 (permalink)
75% apa

Doctor Bonez's Avatar

Quote:
Originally Posted by tphase View Post
[...] integrand un motor de cautare bazat pe indexi, teoretic gasirea unui fisier oriunde s-ar afla pe hard disk s-ar face aproape instant.
Asta se poate si in XP, pentru ca NFTS foloseste indecsi (sau indexuri, in niciun caz indexi ) si B+ trees. Arunca un ochi pe Everything.

"In the beginning the Universe was created. This has made a lot of people very angry
and been widely regarded as a bad move." (Douglas Adams)

Doctor Bonez is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2009, 12:20   #1589 (permalink)
Taw
CG Editor

Taw's Avatar

Quote:
Originally Posted by Doctor Bonez View Post
Asta se poate si in XP, pentru ca NFTS foloseste indecsi (sau indexuri, in niciun caz indexi ) si B+ trees. Arunca un ochi pe Everything.
Good posting, asta voiam sa zic si eu.
Cu acest mic tool se poate indexa toate fisierele si apoi cautarea e un flleac.Avea si google ceva de genul asta parca.

Old 05-07-2009, 12:26   #1590 (permalink)
deep fried

SteakHunter's Avatar

Quote:
Originally Posted by PigBrother View Post
Vista nu este instabil si mananca o groaza de resurse doar daca ai Celeron la 500MHz si 512MB RAM iar 7 este OK de pe acum.
Actually, pe celly (nu D) single core la 2 ghz si 1 GB ram merge perfect

Pe e5200*3.6 si 8 GB de RAM ar putea sa si fie DOS, vorba lui cris

Last edited by SteakHunter; 05-07-2009 at 13:17..

SteakHunter is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2009, 12:31   #1591 (permalink)
Banned

Da, si google are app pt desktop search, dar Seven si Vista vin cu ele by default. Pana la urma tot acolo iesi.

PS: Videoclipul cu Copenhagen nu a fost facut de MS. Da, intradevar exista zvonuri ca se lucreaza la Windows 8, ca va suporta WinFS si va fi 64bit only dar videoclipul ala nu a fost facut de MS, ci de un enthusiast. Poate il iau la echipa de design a UI-ului, lol. E destul de interesant.

Soulstorm is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2009, 13:13   #1592 (permalink)
Registered User

intrebare de noob: cum instalez windows 7 x64 cand acum am instalat xp pe 32 de biti?

lucas22010 is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2009, 13:33   #1593 (permalink)
Grandfather of all Knowledge

C05T1N's Avatar

Cu CD-ul.
Ce importanta are ca ai XP pe 32 de biti?

Ofer invitatii pe Lockerz.COM. Dati-mi PM cu adresa de mail.
Vand: Nokia 2700 Classic si 2330 Classic, ambele NOU-NOUTE (0 min) Cumpar: Baterie pentru Nokia 8800 (BL-5X sau BL-6X)

C05T1N is offline    Send Message via Google Talk to C05T1N Reply With Quote
Old 05-07-2009, 13:38   #1594 (permalink)
Registered User

pai de asta ma mir si eu. cu cd-ul, desi i-am dat sa buteze de pe el, refuza sa faca asta (practic incearca sa booteze de pe cd, dar n-o face, si trece la incarcat direct xp-ul). pe cd am arsa imaginea data jos de pe site-ul microsoft, doar ca e x64.

Old 05-07-2009, 13:50   #1595 (permalink)
Banned

Sigur ai facut un cd bootabil din imaginea aia si nu ai "scris" efectiv fisierul .iso pe cd, cum faci cu un fisier normal?

Soulstorm is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2009, 13:50   #1596 (permalink)
Registered User

lol. sigur nu..

Old 05-07-2009, 13:52   #1597 (permalink)
Grandfather of all Knowledge

C05T1N's Avatar

Quote:
Originally Posted by lucas22010 View Post
pai de asta ma mir si eu. cu cd-ul, desi i-am dat sa buteze de pe el, refuza sa faca asta (practic incearca sa booteze de pe cd, dar n-o face, si trece la incarcat direct xp-ul). pe cd am arsa imaginea data jos de pe site-ul microsoft, doar ca e x64.
Ai o problema cu unitatea optica or smth. It should work.

Ofer invitatii pe Lockerz.COM. Dati-mi PM cu adresa de mail.
Vand: Nokia 2700 Classic si 2330 Classic, ambele NOU-NOUTE (0 min) Cumpar: Baterie pentru Nokia 8800 (BL-5X sau BL-6X)

C05T1N is offline    Send Message via Google Talk to C05T1N Reply With Quote
Old 05-07-2009, 13:52   #1598 (permalink)
Registered User

tphase's Avatar

Quote:
Originally Posted by Doctor Bonez View Post
NTFS e apropiat ca structura si principii de un server de baze de date, WinFS ESTE un sistem de fisiere bazat pe SQL Server si are multe lucruri diferite. Una e indexarea fisierelor alta e indexarea bazelor de date. O cautare bazata pe indecsi intr-un sistem de fisiere care are in spate SQL Server va fi mult mai rapida decat o cautare bazata pe indecsi pe actualul sistem de fisiere. Si am mai spus, WinFS parca se laudau ca permite operatii de Undo/redo pe mai multe nivele in sistemul de fisiere, ceea ce in NTFS este aproape imposibil.

Scuze pentru indexi dar nici indexuri nu se zice
Mobo: Asus P6T | CPU: i920@2.66Ghz + Cooler Master Hyper 212 | RAM: 3 * 2 GB DDR3 1600 Mhz Corsair XMS3 | GPU: Gigabyte ATI Radeon HD5870 | SoundBlaster: Creative X-Fi Titanium | PSU: CoolerMaster 1000W | Case: Cooler Master HAF 932

tphase is offline    Reply With Quote
Old 05-07-2009, 14:12   #1599 (permalink)
Taw
CG Editor

Taw's Avatar

Quote:
Originally Posted by tphase View Post
Scuze pentru indexi dar nici indexuri nu se zice
ÍNDEX, (1) indexuri, s.n., (2) indecşi, s.m.

Old 05-07-2009, 14:15   #1600 (permalink)
Registered User

Eu unul nu inteleg treaba asta cu uptime. Stiu ca nu se compara ca sunt destinatii diferite, dar stiu destule servere 2008 X64 care n-au avut nevoie de restart minim 1 an.
Evident, daca pui gunoaie pe ele (si aici intra o lista lunga de antivirusi) o sa mearga mai greu, dar controlul resurselor nu e o problema.
Am testat (putin, pe un vbox) si 2008R2 X64 (aka Windows Server 7) si totul e ok, nu am vazut diferente mari fata de versiunea anterioara.

han solo is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules