![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2000 Location: Bucharest,Romania | VPN or smthing
Mda deci ma intereseaza in principiu creearea cu unul sau mai multe compuri a unui vpn,amandoi conectati la cablu prin Fx...Nu prea stiu cu ce se mananca chestia asta asa ca niste explicatii ar fi binevenite...
| ||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
zii shi tu cu ce sisteme de operare. win98/me? NT/2000?? linux?? in principiu e vorba de a realiza o retzea "secure" peste internet. pe win e relativ simplu. pe Linux e mai chinuiala.
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Iertati-mi ignoranta, dar asa cum nu stiam ce e aia "servita" pana in anul I de facultate, tot asa intreb si eu acum: Ce e aia VPN? Poate intreb si eu prin jur si daca aflu ceva va ajut...
__________________ a.k.a. windmaster... Antec SX 1040BII system enclosure; Intel Pentium III 550E @ 645MHz; MSI 6163 BXMaster; 1.0GB SDRAM PC133; Quantum Fireball CX13.0A+Western Digital Caviar WD800JB+Western Digital Caviar WD400JB; Plextor PX-W4824A+Plextor PX-716A+Toshiba DVD-Rom SD-M1612; Genius SP-G16+Tesla Sound System on Sound Blaster Live! Player 1024; Philips Brilliance 107P20 on Gigabyte Ati Radeon 7000E 32MB DDR; Microsoft Wireless Laser Desktop 6000. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
'catz'ash... Nu'i la fel de simplu pe cat il spui. Ia d'aci. Acuma, o sa ai nevoie de cunostinte mai solide pentru tot tacâmu ala.. o GRAMADA de alte tutoriale daca nu stii nimic despre sistem. Apropos, linku ala il gasesti cautand cu putin bun simt pe orice motor de cautare. E destul de clar.. de comprehensibil.. =P
__________________ Aware. | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2000 Location: Bucharest,Romania |
Nu stiu de ce dar am impresia ca linkul ala se refera la creearea unui VPN pe linux...poate o fi url-ul www.linuxdoc.org...cred ca inainte am spus destul de clar ca e vorba de win98-me
| ||
|
| | #10 (permalink) | ||
daca iese prin proxy nu merge, asta inseamna ce de fapt celalat calk vede ip-ul proxyului, nu al tau. Cam nashpa chestia. Dar potzi incerca un vpn linux-ce ai in partea cealalta. zyklon, nu cred, mai trimite unu, daca e la nbk@k.ro, shi adu-mi aminte shi de problema ![]() detaliaza shi tu, faci NAT?? nu ai ip rutabil?? fara IP rutabil nu ai cum sa faci asta. iar daca ieshi prin dial-up iar nu potzi, pt ca se asigneaza un ip la conectare, de fiecare data e foarte posibil sa fie altul. Trebuie sa instalezi pe winuri suportul de vpn pentru adapteru pe care il foloseshti (dial-up sau nic) apoi e relativ simplu. Dar, cum spuneam, daca ieshi prin dialup va trebui sa vb cu provideru sa itzi dea ip fix, iar daca nu ai ip rutabil shi ieshi prin squid - vpn linux - win.
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #12 (permalink) | ||
pt inceput, daca pui gateway pe windowz ip-u linuxului potzi sa "vezi" internetul??? 2 faci NAT? sau masquarade? (tot dreaq ala e)
|
| | #14 (permalink) | ||
| Winroute
Eu am facut VPN pe Win2k AS shi winroute. Shtiu ca e tzaranesc, da' sa mor daca nu e al naibii de simplu. Winroute ofera NAT, destul de bazat, cu portmaping. Simplu shi la obiect. Trebuie setate fix doua reguli in portmapper shi treaba merge (daca ai dat drumul la VPN connections in Win2k). Routing shi alte alea ... este deja prea mult. Shi, ca sa nu umplu spatziul aici, Winroute vine shi cu un FAQ serios (pe web) shi itzi explica pas-cu-pas problemele mai uzuale in help. Try it | |||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
Zyklon5,starcraft: cablu fx, 35$/luna, 500 mb, right? ![]() anyway... eu asa am... mi-am facut un vpn pe linux (de fapt pe 2, sa fiu sigur, si pe terranet si pcnet ), super simplu, si merge binishor...Q: ai acces pe serveru' ala de linux pe care e squidu'? (root)... daca da, se face destul de simplu... mai grav e ca s-ar putea sa trebuiasca sa recompilezi kernelu'... whatever... se face ![]() da un mail si te rezolv la o adica... da' pe serveru' ala, nu pe ale mele ca nu pot.
__________________ Hi, I'm a signature virus. plz set me as your signature and help me spread | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
| Join Date: Dec 2000 |
teoretic we'r in da nu stim cum sa procedam
| ||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |