![]() |
| | #1041 (permalink) | ||
|
Dintre toate browser-ele Opera este cel mai rapid. Mai jos aveti un link despre miturile FX, lectura placuta ! O sa va dea de gandit, FX fan's ![]() Firefox Myths | |||
|
| | #1043 (permalink) | ||
| Quote:
La ora actuala IE detine monopolul, Firefox e pe locul 2 pe urma restul... Majoritatea site-urilor sunt concepute si testate sub IE ca browser principal, Firefox ca si alternativa, pe urma restul... Am intalnit destule site-uri afisate incorect sub Firefox sau Opera. Ba chiar trecut in ceva chenar cum ca acest site poate fi afisat corect doar sub IE, sau ceva in genu. In schimb viceversa, site-uri care sa fie dependente de Firefox sau Opera, d'astea nu-mi amintesc sa fi intalnit...In rest, totutul tine de functionalitate. Multi prefera Firefox, pentru Add-on-uri si simplitatea cu care s-au obisnuit. Ceilalti (70%) folosesc IE pentru ca altceva nu au incercat, poate nu au simtit nevoia. Mai sunt si interfetele mai prietenoase cum e Maxthon, dar fiind bazat tot pe I.E. e luat ca atare (tot din cei 70%). Altii s-au atasat de Opera, dar sunt destui care folosesc Opera sau Safari, doar ca sa se simta mai speciali. Eu ma pot numi utilizator de Firefox, fiind brower-ul principal (cel mai mai folosit), dar uneori mai folosesc si I.E. am si Opera ca si alternativa, intr-o vreme eram destul de atasat de el (setari personalizate create din urma unor disectii amanuntite). | |||
|
| | #1044 (permalink) | ||
| Nick anterior: Kruger | r@m Join Date: Aug 2003 |
Si mie imi place Opera, dar mi se pare ca sta cel mai prost la capitolul usability. In rest, toate bune. De exemplu, ma enerveaza la culme faptul ca pentru a aranja/sterge/personaliza bookmark-urile, trebuie sa deschid o alta fereastra in care mai mult ma incurc. Nu e mai frumos cu click dreapta contextual ca la orice browser ? | ||
|
| | #1045 (permalink) | ||
|
Credeam ca doar Yahoo se distreaza pe seama Operei , dar vad ca si Google cu smecheria lor numita GEARS zice "pa" Opera. Uff, chiar duc dorul toolbar-ului google.
__________________ Toate cele bune! E8400↕Ninja B+↕DFI LP DK P35-T2RS↕2x2GB + 2x1GB Mushkin XP2-6400↕Zotac GTX260AMP2↕RAID0 2xSeagate ES.2 500GB + 7200.10 320GB CM HAF 932↕Enermax Modu82+ 525W↕Philips 170C↕Asus Xonar D2X↕Klipsch Promedia GMX A-2.1 FOLDING@HOME | |||
|
| | #1046 (permalink) | ||
|
Dupa cum vad eu lucrurile, succesul lui Firefox tine de "simplitate". Fiind cel mai usser friendly browser pentru Windows. De cand a fost lansat pana in prezent, are aproape aceeasi interfata, fiind bine gandite functiile suplimentare cat sa nu deranjeze nici pe utilizatorii obisnuiti. In schimb Opera si la inceput era complicat, in prezent au mai imbunatatit interfata, dar tot e mai complicat. Ce-i drept, asa cum vine de la mama lui recunosc ca e un browser destul de rapid si asta devine vizibila in comparatie cu Firefox. Abia am adaugat ultima versiune (aveam una mai veche pe sistem) si am inceput sa ma joc putin cu el, asta mai mult din plictiseala. Am adaugat un skin mai decent, mai sunt cateva functii destul de utile si evident viteza de accesare a paginilor. In schimp chestii banale, cum ar fi renumirea/mutarea/stergerea - practic, optiunile suplimentare, optiuni de baza pentru managem al bookmark-urilor lipseste. Ce-i drept, pe vremuri era destul de modular, poate daca sap bine pot adauga ceva modificari la structura browser-ului. Dar asta poate dura cateva ore bune, pentru o optiune banala. ![]() ==== LE: Acuma incerc Opera 10.0 daca tot au lansat un preview. La prima vedere pare a fi mai curat ca 9.xx - o sa ma joc cu el o perioada, se misca mai bine comparativ cu versiunule anterioare. Exista si o sansa sa-l trec ca browser principal. Last edited by XSamSung; 04-02-2009 at 02:34.. | |||
|
| | #1047 (permalink) | ||
|
FF nu e cel mai user friendly, poate doar prin asemănarea cu IE ca interfaţă pe care îl copiază mişeleşte ![]() Opera are o interfaţă frumoasă, dar cum ai spus şi tu uneori a avut schimbări doar de dragul schimbării. Durrea lui cea mai mare e că până la urmă e un browser pentru developeri, respecte cele mai tâmpite standarde, dar cei care fac situri nu
__________________ Toate cele bune! E8400↕Ninja B+↕DFI LP DK P35-T2RS↕2x2GB + 2x1GB Mushkin XP2-6400↕Zotac GTX260AMP2↕RAID0 2xSeagate ES.2 500GB + 7200.10 320GB CM HAF 932↕Enermax Modu82+ 525W↕Philips 170C↕Asus Xonar D2X↕Klipsch Promedia GMX A-2.1 FOLDING@HOME | |||
|
| | #1048 (permalink) | ||
| Quote:
Dar cu timpul, au stricat Maxthon-ul si lumea a migrat inapoi spre Firefox, care la vremea respectiva a ajuns sa fie aproape la fel de Lite. Eu le-am tinut pe toate 3 (Opera, Maxthon si Firefox), tot am testat in paralel fiecare versiune noua, pana m-am plictisit si am ramas cu cel mai prietenos ca browser principal (Firefox). Am mai testat Opera ocazional, dar deja arata ca un caz disperat. A inceput si sa se miste foarte prost intr-o vreme... | |||
|
| | #1050 (permalink) | ||
|
Am scris mai sus despre Opera ca este cel mai rapid, intr-adevar am realizat ca de la test la test aceasta valoare este diferita. Totusi mi-a scapat contextul in care doream sa cititi postul meu: "Lupta pentru cel mai rapid browser." Am vazut foarte des in interviuri, emisiunie TV/Online si discutii pe forumuri despre lupta FX vs Chrome si doar atat, adica Opera obtine punctaje foarte bune si nici macar nu este in aceasta lupta. Cu atentia catre Chrome si FX ne este usor sa scapam din vedere alternative care pe alocuri sunt mult mai bune. Link-ul cu "Miturile FX" sunt ca tu (cel care citesti) sa fii informat despre ceea ce crezi si sa obtii o viziune de ansamblu. Eu sunt utilizator de MAXTHON, da foloseste engine de IE insa pentru mine conteaza utilitatea functiilor si mai putin viteaza si respectarea codului - astea sunt pentru developeri nu pentru utilizatori. De curand am instalat si Opera, si imi place foarte mult cum se misca. La rece se incarca cel mai repede iar viteza de incarcare a paginilor este vizibil mai buna de cat IE si uneori mai rapid decat FX. | |||
|
| | #1051 (permalink) | ||
| Quote:
Acuma ma joc cu Opera 10, asta din plictiseala. Ba chiar l-am facut sa arate ca firefox. | |||
|
| | #1055 (permalink) | ||
| Quote:
Posibil sa fie o neintelegere la mijloc, ca fapt divers acum ma joc cu Opera.Quote:
| |||
|
| | #1057 (permalink) | ||
| Quote:
__________________ k, posted. nao wut? | |||
|
| | #1060 (permalink) | ||
|
am reinstalat windowsul, am bagat opera 9.63 si am o problema la download: fisierul care vreau sa il downloadez se deschide intr-un nou tab si se incarca acolo pana la 100%. Unele merg cu "save linked us" si il downloadez unde vreau insa altele nu.
__________________ Asus M2N-E | AMD Athlon 3800+ | Kingmax 2x1gb ddr2 800 Mhz | Gigabyte 2600xt | WD 250aaks | Thermaltake 360w | Asus Mb19tu 19" | Logitech X-530 | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |