![]() |
| | #121 (permalink) | ||
| Quote:
One picture is worth more than a thousand words.
__________________ and anarchy smiles in the Royal Mile | |||
|
| | #126 (permalink) | ||
|
Bineinteles ca exista comparatie, si alte browsere stau mai bine la anumite capitole. Anyway: An overly excited Jon S. von Tetzchner, CEO, Opera Software, today proclaimed at an internal company meeting that if the download numbers of the new Opera 8 Web browser reach 1 million within the first four days of the launch, he will swim from Norway to the USA with only one stop-over for a cup of hot chocolate at his mother's house in his home country, Iceland. Opera's new Web browser, Opera 8, was released Tuesday, and the massive response had Opera's download servers kneeling an hour after the launch. Still, the download numbers of Opera 8 reached 600 000 in the first 48 hours. http://www.opera.com/pressreleases/en/2005/04/21/
|
| | #130 (permalink) | ||
| Join Date: Oct 2003 |
A fost si sprijin imens din partea site-urilor care promoveaza software. Tot open source comunity sare "FF, FF" nu neaparat fiindca e cel mai bun dar fiindca e "de-al lor". Opera nu are atata succes ca nu e gratis, si trebuie configurat putin ca sa fie utilizabil ca lumea by default ( FF by default arata ca IE, no prob )
| ||
|
| | #131 (permalink) | ||
|
47 000 000 de downloads e enorm. Bineinteles, nu toata lumea care il da jos il si foloseste (la mine e abia al treilea browser) si pe deasupra majoritatea utilizatorilor contorizeaza multiple downloads. Ma rog, asta e evident valabil pentru orice soft, asa ca ramine foarte impresionanta cifra. 600 000 de mii in doua zile e foarte bine. Interfata default e cam incarcata si cred ca sperie in continuare utilizatorii noi. Am vazut ca ofera o licenta pentru 250 de downloads (affiliate site referrals).Programele Open Source sint o resursa nepretuita tocmai pentru ca sint gratis ; faptul ca foarte multe concureaza de la egal la egal cu softuri comerciale nu poate fi decit imbucurator, stimulind calitatea si reducind preturile. Posibil ca in viitor sa devina rentabila doar producerea de soft-uri de nisa, industriale, pentru ca numarul programatorilor tineri dornici sa-si exerseze si dezvolte skill-ul prin dezvoltarea de soft free/open source nu poate decit sa creasca.Nu intimplator foarte multe soft-uri payware ofera alternativa adware, cum se intimpla si cu Opera sau un download manager excelent cum e FlashGet, ca sa dau doar doua exemple. Avantajul Firefox asupra altor browsere consta configurabilitatea extensibila . Totusi asta e si un minus, deoarece ingreuneaza serios exact procesul de cofigurare, care la Opera imi ia doua minute tops. Pe deasupra Opera ramine in continuare mai rapid, problemele dispar de la o versiune la alta, si astea, plus interfata excelenta, sint unele din motivele pentru care are o comunitate foarte iubitoare .Pe deasupra, fanboy-ul Firefox tipic e mai degraba un browser noob, care nici nu a auzit decit de IE pina la valurile enorme care le-a facut pe net lansarea unui browser competent, moca si independent de IE. Fanboy-ul Opera are intr-o masura mai mica defectele astea macar din motivul ca mult mai putin s-a auzit de Opera (asta e bineinteles greseala companiei), deci cei care l-au folosit au fost macar interesati de gasirea unei alternative la IE. Eu nu ma consider fan al nici unui program, pentru ca mi se pare ca imi pastrez obiectivismul si n-as avea nici o ezitare sa renunt la Opera daca as gasi un browser pe care sa-l gasesc mai bun. Eh, si la "mai bun" e o lunga discutie.
|
| | #132 (permalink) | ||
|
Daca Opera nu ar avea problemele de parsare pe care inca le are, as trece imediat inapoi la Opera. Desi m-ar enerva lipsa unui adblock.
__________________ Life...is like a box of chocolates. A cheap, thoughless, perfunctoral gift that no one ever asks for. Unreturnable because all you get back is another box of chocolates. | |||
|
| | #133 (permalink) | ||
| Join Date: Oct 2003 | http://www.opera.com/download/ Version 8.0 Out! Shrek, Opera are Add-Block 0.o Problemele de parsare apar in cazul in care codul e optimizat pt alt browser. De ex se stiu problemele care le are Opera cu hotmail... for more info, o comparatie sincera zic eu: http://www.osnews.com/story.php?news_id=7562&page=1 | ||
|
| | #134 (permalink) | ||
|
Ai testat v8? Singura problema pe care am detectat-o e cu forumurile Ubi, inaccesibile de la beta2 incoace. E adevarat ca nu ma pasioneaza sa caut cu tot dinadinsul pagini pe care nu le afiseaza corect, dar pe unde umblu eu n-am observat probleme Are adblock. Ufff filter.ini, sau mai simplu Opera Adblock. E adevarat ca nu se compara cu Firefox AdBlock (care impreuna cu TabMix si All-in-One Gesures mi se par indispensabile pentru a face din Firefox un browser bun si usor de folosit), dar functioneaza. Daca o luam asa, cea mai beton facilitate de blocare a reclamelor mi se pare aia de la Maxthon, care e de-a dreptul geniala, fara nici o configurare.
|
| | #135 (permalink) | ||
Using v8.0 right now ..Din cate vad pe http://hemiolapei.free.fr/divers/tabmix/tabmix.html.en ..are aceleasi facilitati care le are si opera (ma refer la facilitatea sa te joci pe tab list cu diferite combinatii de mouse clicks) Cat despre all-in-one gestures thing.. si opera are mouse gestures, tab scrolling cu scrollbar si tot ce vrei. Nu poti sa zici ca la Opera ii lipseste ceva esential | ||
|
| | #136 (permalink) | ||
|
An overly excited Jon S. von Tetzchner, CEO, Opera Software, today proclaimed at an internal company meeting that if the download numbers of the new Opera 8 Web browser reach 1 million within the first four days of the launch, he will swim from Norway to the USA with only one stop-over for a cup of hot chocolate at his mother's house in his home country, Iceland. Opera's communications department could obviously not resist to make such a bold and inarguably over-confident statement public. http://www.opera.com/pressreleases/en/2005/04/21/
__________________ Life...is like a box of chocolates. A cheap, thoughless, perfunctoral gift that no one ever asks for. Unreturnable because all you get back is another box of chocolates. | |||
|
| | #137 (permalink) | ||
Hehe, downloadez eu 4,000,000 numa sa il vad pe tipul ala ![]() SF Hint1 : Tools > Preferences(Ctrl+F12) > Advanced > History si selectati Memory Cache off Opera foloseste semnificativ mai putina memorie, cu diferente de performanta nesesizabile. La mine consuma mai mult ca am tot timpul vre-o 10 taburi deschise, si la intervale regulate imi verifica cele 40 de RSS feeds la care is subscribed. In general nu ar trebui. SF Hint 2: Ctrl + H hides Opera in system tray. Useful. SF Hint 3: Right click + scroll mouse = scroll through tabs. | ||
|
| | #138 (permalink) | ||
| Quote:
Quote:
fleacurile de care s-a legat ala in acea comparatie sincera au fost rezolvate in noile build-uri si extensii.. dupa parerea mea e o chestie de optiune pana la urma: Opera venind deja ca un pachet complet - user friendly, pe cand Firefox vine mai despuiat dar cu un potential ceva mai mare datorita extensiilor si comunitatii. browse on! SF: vezi ca n-ai facut calculul bine..
__________________ lipsa de idei a unui game designer se ascunde sub paravanul "realismului" | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
|
|