Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 03-10-2001, 13:10   #1 (permalink)
Drinking Guru

DIABOLIK's Avatar

Problema cu un program...

Am o problema destul de ciudata cu un program facut in Visual Basic care pe un P II la 400mhz si Win 98 SE merge si pe un P III la 700 mhz cu Win Me nu merge raportand o eroare "Runtime error:Type mismatch".
Daca stie cineva care poate fi problema il log sa ma ajute deoarece am mare nevoie de programul asta.
Multumesc anticipat.

DIABOLIK is offline    Reply With Quote
Old 03-10-2001, 14:28   #2 (permalink)
Registered User

djlyon's Avatar

niste idei doar:
- poate ajuta daca il compilezi pe acel p3@700? (daca ai cum)
- langa runtime error nu iti da si o adresa de genul xxxx:xxxx ?

djlyon is offline    Reply With Quote
Old 03-10-2001, 14:34   #3 (permalink)
Drinking Guru

DIABOLIK's Avatar

Nu am cum sa il compilez.Eroarea exacta este asta:Type mismatch "" Runtime error

Old 03-10-2001, 15:27   #4 (permalink)
Registered User

am mai auzit de o problema similara, se refera la faptul ca anumite bibloteci sau librari contin functii care pe frecvente mai ridicate crapa pur si simplu

persoana in cauza mi-a povestit cum un programel autostartabil gen agenda cu data nasterii a catorva prieteni, impartit la mai multa lume pe vremea Pentiumurilor MMX, cand au trecut toti prin upgrade-uri de 500Mhz (Celeroane in gneral) l-au sunat si l-au injurat si el a rescris codul in C si asta a fost

GunX is online now    Reply With Quote
Old 03-10-2001, 22:12   #5 (permalink)
Registered User

TheBlueScreens's Avatar

Nu ar trebui sa aiba nici o legatura procesorul/frecventa/etc.

Problema cu VB-ul este ca tre' sa instalezi o tona de chestii pe langa aplicatia propriu-zisa (minimal runtime-ul cu versiunea potrivita + controalele ActiveX pe care le foloseste programul, commctrl etc, etc). De-asta nu suport eu VB .

TheBlueScreens is offline    Reply With Quote
Old 03-10-2001, 22:41   #6 (permalink)
Registered User

Ar fi o sansa daca mesajul de eroare apare dupa lucrul intr-un control de tip data, asa ca verifica Regional Settings. Inca o data iti spun, daca e cazul de mai sus...

psycho too is offline    Reply With Quote
Old 03-10-2001, 23:01   #7 (permalink)
Registered User

TheBlueScreens's Avatar

Good point Psycho . Sunt sanse destul de mari (la o conversie de la un variant string la unul date, de ex.).

TheBlueScreens is offline    Reply With Quote
Old 03-10-2001, 23:17   #8 (permalink)
Registered User

Wink

Thanx TheBlueScreens, la completarea ta mi-am amintit ca s-ar putea sa fie diferente si la separatori de grupe de cifre sau la punctul zecimal...

psycho too is offline    Reply With Quote
Old 04-10-2001, 11:17   #9 (permalink)
Drinking Guru

DIABOLIK's Avatar

Va multumesc la toti ptr. raspunsuri.
As vrea sa mai stiu un lucru:stie careva de unde pot sa iau ultime runtime libraries?
Thanx!

Old 04-10-2001, 12:18   #10 (permalink)
Registered User

USS_001's Avatar

Talking

Type mismach - e genul de eroare care apare la afisarea unor obiecte de tip label, text, etc, care incerc sa afiseze caractere invalide.
De obicei apare in cazul unor programe VB compilate pe un sistem de operare cu langauge&preference diferit de systemul pe care va rula aplicatia.
De exemplu: compilezi si faci kit pe un windows english, apoi incerci sa vezi daca merge pe unul cu italiana de exemplu. Crapa! Nu tine.
Subiectul e mai delicat. Ar trebui incluse niste dll de langauge pentru chestia asta, momentan nu mai stiu care era solutia, dar era sigur afisata in MSDN library.

USS_001 is offline    Reply With Quote
Old 05-10-2001, 05:44   #11 (permalink)
LS
GIS/CAD

LS's Avatar

Quote:
Originally posted by TheBlueScreens
Nu ar trebui sa aiba nici o legatura procesorul/frecventa/etc.

Problema cu VB-ul este ca tre' sa instalezi o tona de chestii pe langa aplicatia propriu-zisa (minimal runtime-ul cu versiunea potrivita + controalele ActiveX pe care le foloseste programul, commctrl etc, etc). De-asta nu suport eu VB .
tind sa ii dau dreptate lui TheBlueScreens. la fel am patit si eu la serviciu. pe un P3 700 merge excelent aplicatia scrisa in VB, iar pe un P4 1.4ghz se reseta compu pur si simplu. si asta in Windows 2000, ceea ce mi se pare inacceptabil. am instalat Win2k Service Pack 2 si a mers. oricum in Visual Basic 6.0 am instalat toate Service Pack-urile necesare, ca il avem cu licenta si ne informeaza aia de ce a aparut mai nou. si USS_007 are dreptate, in sensul ca poate iti trebuie dll-uri compilate intr-un fel. dar de frecventa procesorului nu ar trebui sa tina seama, asta asa e.

LS is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules