![]() |
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 1999 Location: Bucuresti |
Cunosc pe cineva care a facut toate patru modulele dar nu a dat examenul final ca e scump. Din ce stiu eu e ceva de genul 150$. CISCO are un mare dezavantaj diploma e valabil 2 ani dupa care iar tre' sa dai niste diferente care presupun ca mai costa si alea ceva. Ca administrator de retea cu diploma CISCO se castiga f bine. Se gasesc job-uri peste hotare bine platite.
| ||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Dukatu >> ca aproape peste tot in RO, cursurile acelea organizate reprezinta doar modalitatea de a primi niste materiale de curs/a avea acces la examinari la un cost mai redus/a avea acces la niste scule ... In general, instructorii de la Academiile Regionale CISCO sint "baieti buni", dar nu tori au experienta. Deci nu intotdeauna primesti raspunsuri la intrebari...Da, am facut toate modulele. Fanatic >> Ai dreptate in privinta posibilitatilor pe care le ai daca detii diploma aceea. Dar nu prea ai dreptate in privinta obligativitatii actualizarii certificarii. Gindeste-te ca se schimba tehnologiile atit de rapid ... Ar fi frumos sa obtii o certificare si apoi sa stai cu ea in rama 20 de ani, si sa fie valabila , dar probabil in alt domeniu... Entropy >> cauta pe site la CISCO, sectiunea RO, si vezi care sint Academiile Regionale si acelea locale din zona ta. Si mai vezi si daca poti sa afli ceva despre instructorii de la acele academii. Am avut neplacuta surpriza sa vad in instructor de la o astfel de Academie care cam incurca ICMP cu UDP, si asta-i chiar o enormitate ... In concluzie (concluzia mea), ceea ce inveti tu e sfint, ceea ce-ti dau ei este certificarea, si e buna !!! Oricum, examenele se sustin pe NET, direct pe site la CISCO, nu instructorii nostri dau punctajul, deci poti spune ca obiectivitate exista ... Succes ! | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Primul examen de CISCO costa intre 220-257$ cu TVA, in functie de unde se sustine. Parerea mea este ca poti sa inveti foarte bine pentru primul curs, mi-a spus un prieten care l-a facut si dat, pentru ca este comprehensiv si se explica multe din principiile retelisticii, dar daca nu lucrezi in domeniu eu zic sa nu dai examenul pentru ca daca nu ai background constituit in experienta, diploma aia nu reprezinta mare lucru, desigur atesta faptul ca ai priceput mecanismele ceea ce este un lucru extraordinar dar angajatorul va trebui sa te lase o perioada mai usor sa te "integrezi". Greets, Speedo | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
La mine la colegiu se face gratuit, si da, sunt 15 sau 16 module din care se da examene pe modul(1-10)examen pe modul separat si de la 11 in sus se mai gasesc chiar si cate 3 module intr-un examen. Ideea e sa se ia peste 70 de puncte/examen. Examenul final este mai usor decat cele pe module. Se fac 4 semestre.
| |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Total sunt 12 module, din care: - primele 4 se pot face la centrele regionale. Sunt baza, daca vreti... de la abc-ul protocoalelor la configurari simple. - urmatoarele 4 se fac doar in Bucuresti, la centrul national. - ultimele 4 se fac doar in cateva tari din Europa. Putini (foarte putini) instructori CISCO au facut mai mult de primele 8 module. Cat despre a se merita... se merita, daca le faci ca sa studiezi si nu pentru diploma. De curand in e-week era prezentat un studiu conform carora angajatorii incep sa caute mai mult experienta decat calificari oficiale. Avantajul mare in a face primele 4 module CISCO este ca la 150$/modul este extrem de ieftin, in alte tari se ridica la cateva mii de dolari. Deci merita foarte mult, mai ales pentru cei care vor sa plece din tara, deoarece e o diploma recunoscuta de angajatorii de oriunde. Inca un detaliu: un modul este denumit de CISCO "semestru". Dar in esenta, modulul respectiv nu dureaza mai mult de doua saptamani de instruiri zilnice.
__________________ ...like a madman laughing at the rain... | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
|
Speedo, itzi zic eu ca te insheli amarnic. Eu dau primul examen final adica CCNA poimaine. Dupa CCNA mai exista inca doua: CCNP si CCNE. Vreau sa te anunt ca CCNA costa la Omnilogic BGS 117$ fara TVA. Nici pe departe 200 sau 250 cat ai zis tu. zi-mi ca nu e adevarat ca innebunesc.
__________________ hai c-am zis-o si p-asta !!! | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
Speedo chiar te insel sau cei de la Omnilogic sunt cam hoti. Eu tocmai m-am inscris de curand si am platit 70$ pe primul modul(semestru) si mi s-a spus ca examenele sunt gratis(cel putin primul sau primele patru nu finalul).Asta cu reducere pt. ca sunt student(altfel era 140$ sau 100$ paraca ,dar nu stiu exact) Am prieteni care au facut 4 module si dau finalul acum( au inceput acum 2 ani la Colegiul Dimitrie unde a fost prima academie CISCO din Romania, acum sunt in toata tara si la Politehnica in Automatica este sediul central).Eu le fac in ASE-Cibernetica au deschis si aici sediu si au dotare foarte serioasa(ASE-ul cred ca a facut cele mai mari investitii in tehnica de calcul, stiam ca anul trecut sistemul informati era cel mai bun din tara si ca noutate si ca valoare monetara) Sunt utile daca dupa cum a mai spus cineva mai sus ai o oarecare baza. Aici inveti mai mult singur ,faci laboratoarele cu instructorii si ceva curscri sau "audiente". Manualele sunt in engleza si dupa ce le inveti si iei examenele(cel putin un modul) o sa obervi cum ti se lumineaza mintea in legatura cu aps. tot ce inseamna retelistica si internet. | |||
|
| | #19 (permalink) | ||
|
Speedo. S-ar putea sa faci o confuzie. Cei care termina cursul la academie, daca il termina, primesc un voucher care poate fi activat de catre instructor. Voucherul e valabil 1 an in care tu poti obtine o reducere de 40% la examenul de CCNA ca sa iti iei diploma mare. E, la Omnilogic ce-ai zis tu ca (,) costa 195 + TVA este pretul pentru cei care nu au reducerea de 40%. Cu reducere e 117 + TVA. Capisci? Si pt EmilianM: nu examenele finale costa atat si nici modulele, examenul de CCNA costa atat.
__________________ hai c-am zis-o si p-asta !!! | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
THE bogdanel - probabil ca este asa cum spui tu. Eu nu vorbeam de cei care au facut cursurile la academie, ci care au invat pe cont propriu. Greets, Speedo | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |