![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Problem'
Am si io o problema cu legislatia . Ca tot omu' (ca multi altii) am invatat si am facut de unul singur site-uri (si alte servicii diverse - design , reclame etc.) . Si pentru chestiile astea am primit bani . De la un timp (de fapt de la inceput) am intampinat probleme asupra faptului ca firmele care solicita vreun serviciu de la mine vor chitantze fiscale sau alte chestiuni d-astea . Iar io ma uit in oglinda si-mi dau seama ca nu sunt decat o persoana fizica . Am pus threadul la software pentru ca ceea ce ma impiedica sa devin persoana juridica este legat de acest aspect : legalitatea softului . Adica nu-mi prea vine , totusi , sa-mi fac firma , sa cumpar softul cu mii de $ , si apoi poate nici nu-mi gasesc clientii necesari sa amortizez investitia . Ca sa nu mai zic ca voi fi si io obligat sa aliniez preturile la nivelul celorlalte firme si s-ar putea sa-mi pierd avantajul de pret sub piata . Cum imi este imposibil sa fac toata treaba fara un mic Dreamweaver , PhotoShop ceva acolo , eu unul am ajuns la concluzia s-o las balta (sa-mi vad de acumulat si de lucrat in continuare in domeniul care ma intereseaza si care , by the way , include si aceasta parte pt. ca e vorba de internet/intranet) sau sa ma angajez la altii cu ceea ce pot sa fac la niv. asta pt. niste bani . Pentru ca stiu ca nu sunt singurul , sunt curios cum ganditi/actionati voi , "concurentza" --------------------------------------------------- poate ma ridica astia maine la sectie....... | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
nu e obligatoriu sa-ti faci firma........cine te angajeaza iti poate face un contract de colaborare pe termen limitat , ca persoana fizica......tu iti faci treaba si ei iti dau banii , cat se poate de legal......taxele sunt mai mici decat daca ai avea carte de munca dar totusi mai mari decat daca ai avea firma [ acolo poti deduce tva-ul si altele ] .....totusi e o solutie de compromis care te ajuta sa faci un ban cinstit ......
| |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Ce nu stie koala este ca de la 1 octombrie s-a dat o lege care iti neaga aceasta posibilitate. Contractul de colaborare se va face de acum inainte prin camera de munca, implicit acte aditionale si alte daravele, numai bune sa te puna pe fuga... Amenzile sunt mari, dar de acum inainte, contractul de colaborare nu mai constituie o solutie viabila. Vive le noir et la travaille honet !! | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
eu m-am angajat... oricum nu sunt in stare sa imi negociez contractele de unu singur (sau mi-e lene sa-mi bat capul, ceea ce e acelashi lucru). per total, mi se pare mai avantajos sa lucrezi ca angajat (nu stiu de ce, dar mi se pare ca patronii mor mai repede decat angajatzii... ; or fi blestemele...)
__________________ i hope i'll be alive at the end of the world. | |||
|
| | #5 (permalink) | ||
|
Lou , ca angajat nu o sa primesti niciodata atat cat meriti , NEVA EVA' ... si de ce nu ... nici macar pe jumatate , nici macar pe sfert , in fine , ceva de genul: profit pe munca ta de 10000$ la 'ei' si tu te alegi cu un salar cu 2 zerouri Pe cand cu firma ta , n-ai problemz. Dukatu , eu zic ca merita sa-ti faci firma,photoshopul , dw & co le scoti din 2-3 proiecte ... | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Jan 2001 |
eu nu's in bransa, insa pot sa iti cand un pont: la RomSYM Data poti lua bundle - Macromedia DW 3, Fireworks 3 la vreo 150 usd nu's ultimele versiuni, dar "esti acoperit"
__________________ It's nice to be important, But is more important to be nice | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
marfa chestia asta cu RomSYM !! ![]() Pe mine m-au speriat nishte zvonuri conform carora BSA-ul si cine se mai ocupa cu aplicarea legii copywr. actioneaza in primul rand pe cai evidente de depistare (cautare in reg. comertului , domeniul de activit. sau merg pe firul unui serviciu soft pana la prestator bla,bla...ouch!!) . Asa ca , chiar daca mai puteam sa devin colaborator temporar , puteau oricand sa rasara baietii si sa question : "ia zicetzi voi la tata cine v-a facut treabaaaa....". si ghici daca o zica ca "au gasit-o pe strada"... Guppy de-acord cu munca subevaluata , mai ales daca esti superstrong (nu e cazul meu . inca . io stiu , poate o sa se revendice slayer ) . Tu in ce situatie esti ??
| |||
|
| | #8 (permalink) | ||
| Quote:
(oricum,cu cat stii mai multe cu atat ti se pare ca esti mai varza , u know...)Cat e facultatea pe cap imi ajunge asa cu boss. Dar apoi sa vezi ... in da' biz ![]() Leap , un photoshop 5.5 cat este la romsym? si de ce nu,un 6 ... | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
|
Eu zic ca daca tu faci 2-3 site-uri folosind soft - deocamdata pirat - si apoi cu banii castigati din cele 3 site-uri iti cumperi DW si PhotoShop, n-ar trebui sa-ti faca nimic daca te prind. UNDE MAI E SUSTINEREA SI FACILITATILE ACORDATE DE STATUL ROMAN PENTRU MICII PRODUCATORI ??? Eu unu` daca as pati asa ceva - m-as lua in gura cu ei cand `or veni la mine. Pe bune! Ei dracia dracului...
__________________ Best regards, Dj Lyon | |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |