![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Cum il trec din PIO in Ultra DMA ?
Abia am luat un laptop Toshiba, am pus XP pe el, si am o mare problema. Se pare ca hardul pur si simplu nu vrea sa stea decat pe PIO, am incercat mai multe metode, si nu reusesc sa il fac sa treaca in Ultra DMA, cea ce afecteaza considerabil viteza ![]() Cand am instalat XP-ul, a trebuit sa schimb in bios de pe AHCI pe "compability mode" ca altfel imi tot dadea o eroare la instalare. Am incercat deja sa dau unistal din device manager, dar cand il reinstaleza, tot in PIO il gasesc. Ce mai pot face ? | |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
Du-te aici in registry: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96A-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} Acolo sunt mai multe subkey (subfoldere) de genul 0001, 0002 etc. De obicei 0001 e pt primary IDE, 0002 pt secondary... dar pot sa difere. Du-te in fiecare si vezi dupa "DriverDesc" care corespunde hardului cu pricina. Dupa ce l-ai gasit, sterge MasterIdDataChecksum sau SlaveIdDataChecksum (dupa cum e pus hardul - master sau slave, dar nu strica sa le stergi pe amandoua). Nu strica nici sa le stergi din fiecare subkey folder (0001, 0002...). Reboot. DMA-ul o sa fie detectat din nou. Verifica in Device manager daca hardul mai e setat pe PIO. | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
Incercasem deja asta pt ca am gasit tutorialul asta: DMA reverts to PIO | Windows Problem Solver Oricum, am mai facut odata exact cum ai descris si tu. Nu merge nici asa. Deasemenea, am incercat sa reinstalez driverul pt chipset pt ca am citit pe undeva ca ar putes fi asta. Apoi, am cautat in event viewer sa vad daca apare vreun mesaj in legatura cu problema asta si nu am gasit. Pana acum nu a mers nimic. Mai are cineva vreo sugestie ? | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
nu prea iese daca le instalezi dupa ce ai pus windowsul. mie cel putin mi-a iesit de 2 ori din 10 instalari, sa pot pune driverele sata si mai apoi sa restartez sistemul cu ahci mode on. e o chestie random. e posibil sa mearga sa faci repair, dar versiunea cu suprascrierea de fisiere, nu cu cea cu consola.
__________________ Eu nu sunt nebun, eu nu fac decat sa va sfidez ! James Oliver Huberthy | |||
|
| | #7 (permalink) | ||
|
Momentan, am facut un update de BIOS de pe site-ul oficial, si vad ca si hard-ul si unitatea optica folosesc Ultra DMA 5. Oricum, la urmatorul reinstal, o sa fac un CD cu drivere SATA incluse, pt ca tot nu pot rula pe AHCI pana nu fac asta, din cate am inteles. | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |