![]() |
| | #1 (permalink) | ||
|
Pentru cei care utilizeaza frecvent sintaxa avansata in google -si aici ma refer la limitarea domeniului de tip "site:.ro" sau "site:domeniu.net" poate ati observat ca in ie8 nu merge asa ceva. Orice introduci cu doua puncte da o eroare ca sintaxa nu e buna. Nici daca preced cautarea cu keywordul "g" (pentru google) nu merge (de fapt in ie8 nu e acceptat "g" ca keyword - cel putin nu implicit). Fara doua puncte, evident, merge (si cauta cu motorul de cautare implicit) dar e enervant sa nu poti introduce restrictia de domeniu. Singura solutie ramane sa nu folosesc ie (nu totdeanua se poate) sau sa folosesc caseta de cautare separata (ceea ce mie mi se pare enervant). De ce spun cele de mai sus? Pentru ca azi am gasit din intamplare solutia (desi cautasem cu alte ocazii insistent o solutie nu gasisem nimic - posibil pentru ca anglofonii nu cauta cu "doua puncte"). Simplu! Precedati sintaxa de cautare cu cuvantul "find". Deci poti introduce in address bar-ul lui ie8: find gigabyte ep45 site rice.ro [later edit: adica site: si price.ro]si cauta in google fara eroare. Cautand mai multe pe tema asta, am gasit ca la fel de bine poti preceda cuvantul/cuvintele introduse cu semnul intrebarii - astfel obligandu-l pe ie8 sa "intelega" ca vrei sa faci o cautare. In caz ca nu va intereseaza, sau stiati cele de mai sus, scuze pentru timpul pe care vi l-am rapit. Dar daca tocmai EU (un inveterat al motoarelor de cautare - lol) nu stiam... sunt convis ca nici altii nu stiau si poate ca informatia le e utila
__________________ Robotic Electronic Beings, Inc. | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |