![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Linux Problem
Am si yo o problema cu partitia de linux.Am asa-Windows Me cu Windows 2000 pe o partitie si Linux Mandrake pe alta.Bun aseara m-am apucat sa reinstalez Me ca facea figuri .Dupa care vad ca imi dispare fereastra cu meniu ala(lilo) care ma baga ba in windows ba in linux.Ce trebe sa fac acum,ca stiu ca trebuie sa repar mbru cu o disketa cu o imagine.Da ce imagine trebuie sa scriu(cu rawrite) ca nu stiu.
| |||
|
| | #2 (permalink) | ||
|
daca ai sidiu bootabil cu mandrake il bagi frumos in unitate, setezi bios-u sa booteze de pe cdrom si cand booteaza si-ti baga prompt-u ala in fata scrii si tu vmlinuz root=/dev/hdXY (unde X este: a pentru linux bagat pe hard primary master, b pentru primary slave, c pentru secondary master si d pentru secondary slave, iar Y este numarul partitiei cu leenucks si il aflii cu fdisk) cel mai probabil ai /dev/hda2 dar nu garantez apoi dupa ce ti-a bootat o sa-ti dea zeci de erori ca nu poate incarca mai stiu eu ce, dupa care te baga in shell acolo scrii simplutz /usr/sbin/lilo simple as that
__________________ show version | include ([0-9]*)(_\1)+ | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Sammy am mai scris -Linux Mandrake 8.0.Pai da stiu ca booteaza cu orice imagine da imi cere sursa cu iso ca sa instaleze,mi-a zis unu mai devreme sa iau boot.img da de unde-l iau ca pe toate ftpurile in diru imgages nu e p.s. nu credeam ca o sa am asa mare bataie de cap cu asta mai bine nu mai reinstalam caca de Me | |||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 |
boot.img gasesti aici : ftp://ftp.redhat.com/pub/redhat/linu...s/i386/images/
__________________ Sometimes oi just sits and thinks. Sometimes oi just sits. | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
maa sa mor yo crap de nervi,unu pentru ca pana am gasit boot.img si pana l-am tras(nu stu de ce da mere ca naiba netu)...si acum ca tot nu mere.De ce pentru ca e de redhat,parca merea cu orice distributie,oricum ii dau rescue mode intra da imi apare un menu cu redhat in care incepe instalarea propriu-zisa si imi cere locu unde-s isoruile .Ce naiba sa fac ca acum chiar nu mai stiu.Raptor nu cred ca mere cu cdurile de la oricare distributie ,da oricum yo nu cred ca va mai mere macar sa intru in linux cu cdurile lui de mandrake ca sa activez lilo.La naiba nu credeam inca odata zic ca o sa am asa mare bataie de cap cu asta,foarte ciudat sa nu existe nici o metoda sa intru in linux si sa active lilo .
| |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Nu daca imi faceam nu mai scriam atata lol apropo tocmai am facut rost de cdurile cu redhat 7,0 da nu m-au ajutat la nimik... | |||
|
| Advertisment | |
Cumpără jocuri prin SMSRapid si sigur! | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |