Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Closed Thread

LinkBack Thread Tools
Old 28-02-2002, 09:11   #1 (permalink)
Registered User

soft - decodor HBO

SCURT SI LA OBIECT!!

cred ca multi dintre noi dispunem pe calc de TV TUNER.

intrebare: Nu exista soft care sa decodeze bruiajul, sau decalajul sunet-imegine pe care astia(Statiile CATV) il realizeaza?
Stie cineva de asa ceva? Ar merge?

thx

castanel is offline   
Old 28-02-2002, 09:27   #2 (permalink)
Registered User

Iris's Avatar

Si pe mine m-a interesat problema mai demult, dar nu am gasit decit ca pentru HBO nu se poate realiza asa ceva. Singurele chestii care se gasesc pe net ar fi pentru RAI 1si 2.

Iris is offline   
Old 28-02-2002, 12:01   #3 (permalink)
Moderator

Nu se poate.

mike is offline   
Old 28-02-2002, 12:31   #4 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

treaba tine de radiofrecventa, mult inainte de decodarea semnalului PAL, si se situaza undeva in banda sutelor de MHz ( in functie de canalul alocat ), unde nu actioneaza softul tunerului, ci filtrele analogice "trece banda" de la intrarea selectorului de canale
iar la modelul mai nou de codare , e inversata pur si simplu polaritatea demnalului video

Mir is offline   
Old 28-02-2002, 12:41   #5 (permalink)
Registered User

tre` sa se poata!!! e facut tot de mana de om, ce dreaq?

castanel is offline   
Old 28-02-2002, 13:59   #6 (permalink)
Mir
Moderator

Mir's Avatar

se poate, dar nu din soft ! nici o linie din softul tunerului nu poate modifica ceva in filtrele de intrare din selector ! , acestea sunt pur ANALOGICE, trebuie sa le strambi cu surubelnita ! . Abia tensiunea de varicap ( Osc local si freq. intermediara ) sau frecvanta PLL ( depinde de tipul selectorului ) sunt modificate in pasi printr-o comanda soft, dar e prea tarziu !

Mir is offline   
Old 28-02-2002, 16:53   #7 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

Iris, RAI 1 si 2? Detalii?

Ivan is offline   
Old 28-02-2002, 17:31   #8 (permalink)
Registered User

Pai mai oameni buni, daca este pentru RAI1 si 2, de ce nu ar exista si pentru HBO ?
Si eu cand am spus soft, nu m-am referit in mod special la softul tunerului.

castanel is offline   
Old 28-02-2002, 18:52   #9 (permalink)
Moderator

>Pai mai oameni buni, daca este pentru RAI1 si 2, de ce nu ar exista si pentru HBO ?

Sunt sisteme diferite.

>Si eu cand am spus soft, nu m-am referit in mod special la softul tunerului.

Atunci la ce soft te referi?

mike is offline   
Old 28-02-2002, 19:01   #10 (permalink)
Registered User

of
orice alt soft care sa ruleze in paralel cu softul TUNER-ului, si sa frece frecventele astea sa vada castanel HBO.

castanel is offline   
Old 28-02-2002, 19:09   #11 (permalink)
Moderator

>orice alt soft care sa ruleze in paralel cu softul TUNER-ului, si sa frece frecventele astea sa vada castanel HBO.

Incearca sa intelegi : NU se pot atenua frecventele prin software. Mir ti-a explicat foarte clar; reciteste-i raspunsurile.

mike is offline   
Old 28-02-2002, 23:27   #12 (permalink)
Registered User

Drankon's Avatar

Pai castanel sincer nu te inteleg de ce vrei neaparat o solutie software daca ti-a spus Mir clar ca nu se poate ... pune un decodor pe cablu care iti intra in tvtuner ...

Drankon is offline   
Old 01-03-2002, 02:01   #13 (permalink)
Registered User

Eu personal am inteles ca se poate. Nu am testat... Verificati pe site-ul asta: http://www.netzagent.com/freetv . Nu ma pricep la germana, iar site-ul este complet in germana... Bafta..

MonkY is offline   
Old 01-03-2002, 02:42   #14 (permalink)
Registered User

Ma la noi nu se poate pt ca semnalul HBO nu e codat ci e bruiat de un alt semnal care e suprapus peste semanlul util si i-ti da cioacele alea pe ecran. Iar tunerul ala indiferent de softul pe care il pui nu stie sa faca diferenta dintre semnalul bun si ala rau.
Capisci?

Axel is offline   
Old 01-03-2002, 03:42   #15 (permalink)
Registered User

Angry

Quote:
Originally posted by Axel
Ma la noi nu se poate pt ca semnalul HBO nu e codat ci e bruiat de un alt semnal care e suprapus peste semanlul util si i-ti da cioacele alea pe ecran. Iar tunerul ala indiferent de softul pe care il pui nu stie sa faca diferenta dintre semnalul bun si ala rau.
Capisci?
Bine "Ma", daca zici tu. Ideea este ca se poate din soft, cu un mic ajutor hardware. Nu ma pricep prea bine la tunere, insa stiu ca ceea ce se gaseste in "cutiuta" de pe placa tuner este clasicul "tuner" care se gaseste in multe T.V.uri mai noi... Concluzia: mai adaugi un tranzistor-doi.. si te folosesti de soft sa scapi de "cioace"... Deci se poate (stiu pe cineva care a facut treaba asta... e tarziu acum, da' incerc azi sa dau de el... e as la electronica)...

MonkY is offline   
Old 01-03-2002, 09:55   #16 (permalink)
Registered User

Iris's Avatar

Detalii nu stiu sa dau deoarece nu m-am interesat amanuntit dar cauta si tu pe net. Cind am dat de subiect pe un forum dinafara nu aveam tuner-tv.

Iris is offline   
Old 01-03-2002, 11:32   #17 (permalink)
Registered User

Pai afara e altfel codat semnalul.

Monky daca ai avea cea mai vaga notiune despre electronica nu ai mai spune treaba cu un tranzistor doi.

Nu e cazul meu dar ai primit raspunsul unor oameni care chiar se pricep la electronica.

Axel is offline   
Old 02-03-2002, 15:31   #18 (permalink)
Registered User

stargate's Avatar

frecventele nu ar fi o problema. din dscaler setezi de la 1.00 la 900.00. daca caut foarte fin cu dscalerul aproape ca prind HBO albnegru si cu foarte putine interferente. eu am desfacut decodorul hbo ca sa-l repar (al dracu surub ca nu mai statea bine) si e o chestie nasoala... o spirala in centrul cariua trebuie sa pui surubul. chestia asta nu cred ca se face lejer prin software. de cand mi-am luat tunerul am tot cautat pe net asa ceva... dar nu am avut succes.

stargate is offline   
Old 03-03-2002, 02:30   #19 (permalink)
Registered User

Thumbs up

Quote:
Originally posted by stargate
......decodorul hbo ca sa-l repar (al dracu surub ca nu mai statea bine) si e o chestie nasoala... o spirala in centrul cariua trebuie sa pui surubul. chestia asta nu cred ca se face lejer prin software. [/B]
LOL ...man, era sa cad de pe scaun.

Poate acum au inteles si ceilalti de ce nu se poate.

Axel is offline   
Old 23-05-2002, 21:38   #20 (permalink)
eBE
Registered User

eBE's Avatar

Cu toata stima si consideratia , nu pot sa dau prea multe amanunta ca nu prea pricep cum dar am vazut cu ochiu' la unu care dupa ce a facut nust' ce modificari pe tuner a construit un soft cu ajutorul caruia putea vedea orice canal codat sau bruiat vroia , deci cumva se poate numai ca nu tine doar de soft ci si de hard .... ( asta era concluzia )

eBE is offline   
Advertisment
Closed Thread

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules