Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 04-03-2002, 23:14   #1 (permalink)
Optimus
Guest

Angry Windows crap

De ceva vreme unul din compuri se manifesta bizar,in sensul ca am activitate foarte mare pe hard cand rulez aplicatiile.Chestia asta ma calca pe nervi,pentru ca,evident,sistemul e incetinit cumplit de rau.Evident,defragmentarea e la zi,am reinstalat driverele la placa video,am facut si critical update la milenium,am verificat si racirea la proc,fara nici un rezultat.Hardul nu pare busit,n-am erori,n-am baduri,nu nimic.Are cineva vreo idee mai buna decat reinstalarea Windozelui?

Reply With Quote
Old 04-03-2002, 23:39   #2 (permalink)
Registered User

Norton Ghost, pui sistemul odata si bine, configurezi tot, instalezi toate alicatiile minime pe car ete bazezi mereu (WinAmp, Word, etc) apoi salvezi partitita system undeva pe partitia de date... un "reinstall" din win la cea mai mica problema sau cel mai minim semn ca ceva "scartzaie" pe un 7200rpm dureaza cca. 2-3 min...

poti spune chiar <<si ce daca "instalez" windows de 3 ori pe zi ?>> daca dureaza putin mai mult decat un boot normal de win2k... macar merge mereu de zboara si in sfarsit se comporta cum ar trebui...

GunX is offline    Reply With Quote
Old 04-03-2002, 23:49   #3 (permalink)
Optimus
Guest

Hehe,solutia asta am refuzat-o din start,ca n-am chef sa dau in paranoia si sa-l reinstalez de 3 ori pe zi Plus ca la mine "aplicatiile minimale" sunt cam multe,si oricum,acum am altele pe cap decat sa reinstalez javra de windoze,daca aveam timp nu mai faceam threadul,ma apucam de treaba . A mai intalnit cineva situatia asta si a reusit s-o rezolve altfel decat cu format c:/u ?

Reply With Quote
Old 04-03-2002, 23:56   #4 (permalink)
Moderator

Sa inteleg ca ai win me.

Ai instalat vreun antivirus? Te-ai uitat prin task list sa vezi daca exista ceva ce nu ar trebui sa fie acolo?

Ia ProcessExplorer (80KB, free) de la http://www.sysinternals.com/files/procexp9x.zip , sa vezi mai exact ce ruleaza.

Daca ai un restore point bun, nu ar strica sa-l folosesti.

mike is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2002, 00:58   #5 (permalink)
Optimus
Guest

Antivirusul e updatat la zi si n-am zeci de aplicatii care sa ruleze in off.Oricum,o sa iau si programelul ala (mersi de link ) sa vedem ce zice.Alte idei?

Reply With Quote
Old 05-03-2002, 01:49   #6 (permalink)
Registered User

Slider's Avatar

Cat RAM ai? Incearca sa pui swap-ul fix la 128 sau 256M daca ai mai mult de 128M de RAM. Eventual cu un tweakall te joci un pic cu dimensiunea cache-ului. Si evident pune hardul in DMA daca nu e...
Antec SX 1040BII system enclosure; Intel Pentium III 550E @ 645MHz; MSI 6163 BXMaster; 1.0GB SDRAM PC133; Quantum Fireball CX13.0A+Western Digital Caviar WD800JB+Western Digital Caviar WD400JB; Plextor PX-W4824A+Plextor PX-716A+Toshiba DVD-Rom SD-M1612; Genius SP-G16+Tesla Sound System on Sound Blaster Live! Player 1024; Philips Brilliance 107P20 on Gigabyte Ati Radeon 7000E 32MB DDR; Microsoft Wireless Laser Desktop 6000.

Slider is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2002, 10:37   #7 (permalink)
Optimus
Guest

Hardul e in ATA 66 si am 128 ram.Chestia e ca lucrurile s-au degradat de vreo doua saptamani,deci cauza e pur software,as zice.

Reply With Quote
Old 05-03-2002, 13:58   #8 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

Hmm... pe linga faptul ca WindowsME este un pirtz de sistem de operare, e foarte posibil ca problema de care zici sa fie din cauza "system restore-lui" din ME, genial si foarte "popular". Uita-te cu un program [b]care chiar vede fisierele si deirectoarele hidden si system[/i] si vezi care e starea directorului c:/restore/ (sau ceva pe acolo). Daca nu ma insel ar trebui sa fie enorm. Poti forta millenium-ul sa nu mai faca magaria daca ceezi un fisier chior readonly cu acelasi nume.
Oricum cea mai buna solutie este ori get back to W98 ori 2000 sau XP.

Microshoft

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 05-03-2002, 14:51   #9 (permalink)
Optimus
Guest

IMO W98 sucks Chestia e ca restorele e departe de a fi atat de mare incat sa nu-mi lase loc de swap pe C.Oricum,poti sa dai disable la system restore,nu-i nevoie de schema cu fisierul chior.O sa verific cand ajung acasa cat de mare e oratania,pana atunci mai are cineva vreo idee?

Reply With Quote
Old 05-03-2002, 23:52   #10 (permalink)
Registered User

SCViper's Avatar

Chiar daca dai disable directorul _restore tot exista si se mareste.

SCViper is online now    Reply With Quote
Old 06-03-2002, 00:17   #11 (permalink)
Optimus
Guest

I-am dat disable,din 700mb au ramas 3 mb,am 4,19 gb liberi pe discul C dar tot degeaba,chiar si dupa un nou defrag. Alte idei?

Reply With Quote
Old 06-03-2002, 01:25   #12 (permalink)
Nick anterior: aLeXb

Zircon's Avatar

Ai UDMA activat in BIOS ?

Zircon is offline    Reply With Quote
Old 06-03-2002, 01:34   #13 (permalink)
Optimus
Guest

Alexb,citeste si tu ce-am povestit mai sus,s-a produs o DEGRADARE,adica treaba mergea bine si a inceput sa mearga prost.Evident ca biosul e setat ca lumea.

Reply With Quote
Old 06-03-2002, 10:08   #14 (permalink)
Paranoia is natural

daca dai jos antivirusu' ce se intampla????

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 06-03-2002, 11:40   #15 (permalink)
Optimus
Guest

Asta n-am incercat-o,dar antivirusul era in sistem dinainte sa inceapa sa mearga prost.Oricum,o incerc diseara

Reply With Quote
Old 06-03-2002, 14:39   #16 (permalink)
Junior Moderator

Ice Shark's Avatar

Get read of Millenium....sux.

Ice Shark is offline    Reply With Quote
Old 06-03-2002, 16:32   #17 (permalink)
Administrator

Johnny's Avatar

From my informations, mecanimsul de restore al ME nu poate fi oprit (chiar daca il "disablezi"). Problema ca iti umple hardul cu continutul directorului "restore" este doar o mica fateta a problemei.
In alta ordine de idei eu am avut niste probleme groaznice cu AVP si XP, si am fost relevat de forum de originea problemelor mele. Chiar daca nu discutam de XP, ar merita sa uninstalezi (doar disablarea monitorului de la AVP la mine nu dadea rezultatele scontate) antivirusul de tot sa vezi daca se simte vreun cistig.

Win some, lose some

PS: BTW 98 rox, u incompetent!

Johnny is offline    Reply With Quote
Old 06-03-2002, 19:39   #18 (permalink)
Optimus
Guest

La ce rox 98? Lumineaza-ma,ca din ce-am observat eu e mai instabil si mai puturos ca Me, sfertodoctule !

Reply With Quote
Old 07-03-2002, 00:29   #19 (permalink)
Registered User

PigBrother's Avatar

Me mai rapid ca 98SE ? U're fuckin' crazy. Iar de stabilitate, e la fel de prost. Win 2000 4ever

PigBrother is offline    Reply With Quote
Old 07-03-2002, 04:57   #20 (permalink)
Nick anterior: aLeXb

Zircon's Avatar

Optimus, daca cineva umbla in BIOS la setarile hdd-ului in mod cert o sa constati o degradare cam brusca.

Johnny, problemele cu AVP si XP (sau 2000) sunt de la modul tampit in care cei de la Kaspersky au realizat monitorul, by default serviciu.

Zircon is offline    Reply With Quote
Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules