![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Guest |
De ceva vreme unul din compuri se manifesta bizar,in sensul ca am activitate foarte mare pe hard cand rulez aplicatiile.Chestia asta ma calca pe nervi,pentru ca,evident,sistemul e incetinit cumplit de rau.Evident,defragmentarea e la zi,am reinstalat driverele la placa video,am facut si critical update la milenium,am verificat si racirea la proc,fara nici un rezultat.Hardul nu pare busit,n-am erori,n-am baduri,nu nimic.Are cineva vreo idee mai buna decat reinstalarea Windozelui?
| ||
|
| | #2 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Dec 1999 |
Norton Ghost, pui sistemul odata si bine, configurezi tot, instalezi toate alicatiile minime pe car ete bazezi mereu (WinAmp, Word, etc) apoi salvezi partitita system undeva pe partitia de date... un "reinstall" din win la cea mai mica problema sau cel mai minim semn ca ceva "scartzaie" pe un 7200rpm dureaza cca. 2-3 min... poti spune chiar <<si ce daca "instalez" windows de 3 ori pe zi ?>> daca dureaza putin mai mult decat un boot normal de win2k... macar merge mereu de zboara si in sfarsit se comporta cum ar trebui... | ||
|
| | #3 (permalink) | ||
| Guest |
Hehe,solutia asta am refuzat-o din start,ca n-am chef sa dau in paranoia si sa-l reinstalez de 3 ori pe zi Plus ca la mine "aplicatiile minimale" sunt cam multe,si oricum,acum am altele pe cap decat sa reinstalez javra de windoze,daca aveam timp nu mai faceam threadul,ma apucam de treaba . A mai intalnit cineva situatia asta si a reusit s-o rezolve altfel decat cu format c:/u ?
| ||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Moderator Join Date: Aug 1999 |
Sa inteleg ca ai win me. Ai instalat vreun antivirus? Te-ai uitat prin task list sa vezi daca exista ceva ce nu ar trebui sa fie acolo? Ia ProcessExplorer (80KB, free) de la http://www.sysinternals.com/files/procexp9x.zip , sa vezi mai exact ce ruleaza. Daca ai un restore point bun, nu ar strica sa-l folosesti.
__________________ Sometimes oi just sits and thinks. Sometimes oi just sits. | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
|
Cat RAM ai? Incearca sa pui swap-ul fix la 128 sau 256M daca ai mai mult de 128M de RAM. Eventual cu un tweakall te joci un pic cu dimensiunea cache-ului. Si evident pune hardul in DMA daca nu e...
__________________ a.k.a. windmaster... Antec SX 1040BII system enclosure; Intel Pentium III 550E @ 645MHz; MSI 6163 BXMaster; 1.0GB SDRAM PC133; Quantum Fireball CX13.0A+Western Digital Caviar WD800JB+Western Digital Caviar WD400JB; Plextor PX-W4824A+Plextor PX-716A+Toshiba DVD-Rom SD-M1612; Genius SP-G16+Tesla Sound System on Sound Blaster Live! Player 1024; Philips Brilliance 107P20 on Gigabyte Ati Radeon 7000E 32MB DDR; Microsoft Wireless Laser Desktop 6000. | |||
|
| | #8 (permalink) | ||
|
Hmm... pe linga faptul ca WindowsME este un pirtz de sistem de operare, e foarte posibil ca problema de care zici sa fie din cauza "system restore-lui" din ME, genial si foarte "popular". Uita-te cu un program [b]care chiar vede fisierele si deirectoarele hidden si system[/i] si vezi care e starea directorului c:/restore/ (sau ceva pe acolo). Daca nu ma insel ar trebui sa fie enorm. Poti forta millenium-ul sa nu mai faca magaria daca ceezi un fisier chior readonly cu acelasi nume. Oricum cea mai buna solutie este ori get back to W98 ori 2000 sau XP. ![]() Microshoft | |||
|
| | #9 (permalink) | ||
| Guest |
IMO W98 sucks Chestia e ca restorele e departe de a fi atat de mare incat sa nu-mi lase loc de swap pe C.Oricum,poti sa dai disable la system restore,nu-i nevoie de schema cu fisierul chior.O sa verific cand ajung acasa cat de mare e oratania,pana atunci mai are cineva vreo idee?
| ||
|
| | #17 (permalink) | ||
|
From my informations, mecanimsul de restore al ME nu poate fi oprit (chiar daca il "disablezi"). Problema ca iti umple hardul cu continutul directorului "restore" este doar o mica fateta a problemei. In alta ordine de idei eu am avut niste probleme groaznice cu AVP si XP, si am fost relevat de forum de originea problemelor mele. Chiar daca nu discutam de XP, ar merita sa uninstalezi (doar disablarea monitorului de la AVP la mine nu dadea rezultatele scontate) antivirusul de tot sa vezi daca se simte vreun cistig. Win some, lose some PS: BTW 98 rox, u incompetent! | |||
|
| | #20 (permalink) | ||
|
Optimus, daca cineva umbla in BIOS la setarile hdd-ului in mod cert o sa constati o degradare cam brusca. Johnny, problemele cu AVP si XP (sau 2000) sunt de la modul tampit in care cei de la Kaspersky au realizat monitorul, by default serviciu.
__________________ | |||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |