![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| No more excuses: It's time to stop using Microsoft products
Microsoft management is now threatening to stop shipping Windows completely if the next federal court decision goes against them. This is insane. If I used Windows in my business, I would be working hard to switch to Linux -- or Mac or BSD -- as fast as I possibly could, just in case Microsoft decides to make good on this threat. http://www.newsforge.com/article.pl?...53&mode=thread | |||
|
| | #3 (permalink) | ||
|
eu unu sunt dependent de produsele microsoft asa ca... nici o sansa
__________________ The problem with the world is stupidity. I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself? | |||
|
| | #4 (permalink) | ||
|
Vechea strategie. Daca nu poti sa ii invingi prin superioritatea produsului tau, da-i in judecata. Cel mai clar exemplu este Sun, care isi simte Ja(v)ra amenintata desi MS nu a adoptat nici o masura monopolista pentru a promova .NET framework-ul. In concluzie s-au bagat si ei in proces ca musca in ra***.
__________________ | |||
|
| | #6 (permalink) | ||
| Guest |
Desi nu-s eu omul care sa simpatizeze cu MS,pot afirma ca procesul asta e un mare rahat de la cap la coada.Chiar si chestia de la care s-a plecat,cu Netscape,era trasa de par,pentru ca MS n-a facut ca browserul de la Netscape sa fie incompatibil cu windoze .Prin urmare care era problema daca IE intra "la pachet" cu windows,din moment ce nu te oprea nimic sa-ti instalezi pe urma alt produs???
| ||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Aug 1999 Location: Bucuresti |
Orice s-ar spune despre Microsoft, un lucru e cert tre' sa recunoastem....au facut destule lucruri bune si inovatoare pentru noi astia maniaci. Ca au probleme de securitate and stuff?... imi aduc aminte de o marca renumita de masini (merz) care s-a facut de ras cu un prototip care s-a rasturnat...aaaa, ca l-au retras de pe piata, i-au rezolvat problema...daca nu puteau face patch-uri la el ))
| ||
|
| | #11 (permalink) | ||
|
LiveSucks, personal nu am patit niciodata nimic din cauza bugurilor de securitate din IE. Poate am avut noroc ![]() Securitatea .NET-ului nu pare sa aiba probleme, cel putin deocamdata. Procesul respectiv este un jidanism pur. E vorba de MS vs. AOL - Time Warner, care numai mic nu este, ca sa nu mai vorbim de monopol & stuff. Daca vroiau sa faca concurenta cu adevarat bagau niste bani in Navigator si demonstrau lumii ca se poate. Pana una alta pana si Konqueror & Opera depasesc creatia celor de la Netscape. Realitatea este ca Netscape oricum nu a scos niciodata prea multi bani din Navigator, acesta fiind free pentru home-use. Iar serverele produse de ei au fost si sunt warza. O firma fara perspective care a avut la un moment dat norocul sa ocupe o piata in plina dezvoltare, pe care nu au avut concurenta.
__________________ | |||
|
| | #12 (permalink) | ||
|
Mai, una din ideile procesului este sa faca Winblowsu' modular, ceea ce mi s-ar parea o chestie geniala. Si de ce tot spunetzi ca e rau, daca o sa fie(in sfarsit deh...) api-uri deschise pt toate idiotzeniile lor o sa fie capabili si unii programatori mai destepti sa faca un amarat de Painbrush fara sa trebuiasca sa scrie de 3x ori mai mult cod decat cei din interiorul firmei care au acces la cine stie ce dll-uri. E distractiv cum a raspuns reprezentantul Microsoft la intrebarile despre Windows CE care e deja modular: Aaaah, nu cunosc... aaaa nu am auzit, nu sunt din domeniu sau ceva similar BTW si eu foloses windowsu' desi sunt cica fan linux... si nu-mi place netscapu, dar nu v-ar place si voua sa se poata face linuxul sa suporte internet explorerul? | |||
|
| | #13 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
alexb, una din problemele mai recente e aceea ca xp avea in primele stadii, nishte protectzii, gen erai obligat sa fol msn, nu se putea instala AOL, nu se putea instala programul de calibrare de la Kodak si multe altele. NU cred ca tu ca utilizator, itzi convine sa nu potzi alege ce itzi place sa foloseshti. Ok , javra e mai prost decat visual net, dar, merge pe orice platforma, shi poate eu sint programator javra, nu VNet. Cred ca shtii ka la un moment dat se pune problema ca XP sa nu mai ofere suport pt java sun. Sincer, mi se pare o magarie, shi nu cred ca tzi-ar convenii ca pe viitor sa se ajunga la un real monopol, in care sa fii obligat sa foloseshti anumite programe, nu la alegerea ta, SHI FARA SA SHTII CE FAC ACELE PROGRAME, in totalitate. Potzi fi sigur ca intradevar nu eshti spionat in tot ceea ce faci??? Sau chiar daca nu eshti spionat, tzi se refuza dreptul la libera alegere, nu numai prin practicile de a nu avea suport pt x,y ci shi prin simplul fapt ca tzi se ofera o varianta gratuita, integrata in OS a programului. Shi chiar amenitzarea ca nu vor mai livra Windowze, mi se pare clar o pozitzie de fortza, tipic monopolista. Shi putzin de copil razgâiat, gen "daca nu e ca mine, imi iau jucariile shi plec"
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. Last edited by LifeSucks; 07-03-2002 at 13:34.. | ||
|
| | #15 (permalink) | ||
|
LifeSucks, MS este o firma nesimtita si putini neaga asta. Insa sa vina AOL - Warner si sa afirme ca sunt nedreptatiti, hai da-o draq. AOL a avut intotdeauna o politica monopolista iar acum cele doua companii formeaza una dintre cele mai cumplite combinatii posibile, un colos plin de bani si relatii, care incearca sa obtina cate o felie din orice pe toate caile posibile. Am un prieten care a fost beta-tester la XP si nu stie nimic de chestia cu "protectiile". Chiar daca ai dreptate, beta-ul nu este produs final si nu are rost sa-l evaluezi. Cum sa nu mai ofere suport pentru Java ? Sa-l baneze din SO ? lol. Hai ca asta chiar intra la categoria bancul lunii. XP este un produs lansat de ceva vreme deci asemenea modificari nu mai sunt posibile in acest moment. Poate urmatoarea varianta. Portabilitatea. Check www.go-mono.com E departe de final, se misca destul de greu dar merge. Am rulat o multime de programioare simple pe el. MS nu are nici o sansa sa taie alternativele free, gen Linux. Atata timp cat exista Linux MS-ul poate sa faca orice, la prima chestie care ma deranjeaza am schimbat total tabara. Pana una alta programez sub amandoua si nu cred ca ma spioneaza cineva la ce firewall-uri (linux based) exista pe unde lucrez. "imi iau jucariile shi plec" este o pozitie pe care personal o inteleg. Daca justitia ar incerca sa ma convinga pe mine sa dau in PRODUSUL MEU un produs al CONCURENTEI si eu as face acelasi lucru. Incearca sa gandesti altfel. Sa presupunem ca un producator de masini si-ar deschide 50 de fabrici proprii si nu ar mai colabora cu nici o firma externa. Crezi ca se duce cineva sa-i interzica asta si sa-l forteze sa foloseasca anvelope Pirelli ? Clientul are intotdeauna posibilitatea de a decide. Daca nu ii place cumpara altceva. De exemplu Apple. tudor: problema dll-urilor. Daca nu esti capabil sa faci un Paintbrush folosind dll-urile MS poti oricand sa iei de pe net sau sa iti faci propriile functii care sa mearga mult mai repede decat cele din API-ul standard. Ah, VB-ul nu se prea preteaza la asta. Ghinion. Nimeni nu a spus ca a lucra in VB inseamna a programa ![]() Procesul care s-a incheiat acum cateva luni a avut efecte benefice. Un exemplu excelent este Samba care acum lucreaza foarte legal la noua varianta a jucariei lor. MS a fost silit sa dea protocoalele. Procesul care continua acum este insa un jidanism. Probabil ii ingrijoreaza ca acolo nu sunt bagati suficient
__________________ | |||
|
| | #16 (permalink) | ||
|
LifeSucks - JVMu' de vindoze nu a mai fost introdus in XP din cauza procesului intentat de catre SUN (pt ca MS facuse ca din J++ sa se poata accesa APIul Vindozelei facind astfel platform dependent), proces cistigat de catre SUN. Deci nu e vina MS ca nu mai "livreaza" JVMul (desi nu cred ca fi facut-o nici daca aveau voie.....deh..pregateau si ei terenul pt NET). Si mie mi se para justificata pozitia MS....i mean.....sa fim seriosi......sa "pui la zid" MS din cauza KKTului ala de Netscape ?? Get real..... Optimus - problema lor e simpla: IE e mult mai bun decit Netscape. Tudor : la ce dlluri au ei access si n-avem si noi ?! aLeXB: si cum se comporta MCSul ?
__________________ put a stake thru my heart and drag me into sunlight | |||
|
| | #17 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti | Quote:
![]() nu ma refer la includerea de produse ale altora, ci de a-tzi lasa posibilitatea de a le folosii. Relativ la exemplul tau cu mashinile, daca pe linga cele 50 fabrici de mashini, am shi 20 de anvelope, shi imi proiectez jantele la rotzi in asha fel incat numai cauciucurile mele sa fie compatibile. Shi nu cred ca (sa bag o virgula? ) comparatzia e buna, in auto ai f multe posibilitatzi de alegere. La calkulatoare a fost chiar practica ca atunci cand cumperi sa ai shi un windowze inclus in pretz. Iar de linux, multzi fug pt ca s-a auzit ca e greu de configurat.Shi ca idee, nu dau atat in produsele Microsoft, cat in special in politica lor.
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| Advertisment | |
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |