Computer Games Forum

Go Back   Computer Games Forum > Tech > Software

Notices

Reply

LinkBack Thread Tools
Old 27-06-2009, 23:46   #1 (permalink)
QzE
Registered User

Retea xp sp3 - vista. Nu ii dau de cap.

Ma confrunt cu o serioasa problema( pt mine, cel putin). Incerc de zile bune sa fac o retea intre un desktop cu xp sp3 si un laptop cu vista sp2 ( ethernet). Am bagat pe sp3 link layer topology. Vista vede xp-ul insa nu poate accesa nici un fisier de pe el, iar xp-ul nu vede sub nici o forma vista. Am incercat o groaza de setari. Am dat pe google pana mi-au iesit ochii din cap. Am reinstalat xp sp3 si tot nimic.
Si desktopul si laptopul au cam aceeasi placa de retea ( marvell yukon). E ceva ce imi scapa?

Daca are cineva vreo solutie, il rog sa o posteze. Multumesc.

Last edited by QzE; 27-06-2009 at 23:58..

QzE is offline    Reply With Quote
Old 28-06-2009, 10:02   #2 (permalink)
Pure Black

allblack's Avatar

potzi incerca sa foloseshti un server de FTP. Ai cumva Bit Defender sau orice alt firewall pe Vista ?

allblack is offline    Send Message via Google Talk to allblack Reply With Quote
Old 28-06-2009, 10:45   #3 (permalink)
Registered User

rowger's Avatar

- Sa fie dezactivat Simple File Sharing.
- Sa fie bifat File and Printer Sharing
- Sa existe acelasi utilizator cu aceeasi parola pe ambele statii.

rowger is offline    Reply With Quote
Old 28-06-2009, 13:45   #4 (permalink)
QzE
Registered User

Pe vista nu am nimic, decat avg free si firewall-ul e dezactivat.

@rowger simple file sharing e dezactivat, file and printer sharing e activat, atunci cand urmat wizard-ul de la xp. Iar de ultima faza cu aceeasi parola nu o stiam, insa nu am pe nici un cont parola.

Am reusit pana la urma ceva, insa mi s-a intrerupt reteaua, si nu a mai vrut din nou. Solutia a venit de la win xp. La wizard-ul pt retea, am bifat a doua optiune, cea cu residential gateway. A mers, pana a dat o eroare ( ceva in genul ca nu mai are spatiu!?!?) si apoi nimic, nu a mai vrut deloc. Am revenit de unde am plecat.
De pe xp..apare eroarea: "Mshome is not accessible. You might not have permission to use the network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions."
De pe vista, imi spune ca nu am acces la utilizator ( calc cu xp), dar vede calculatoarele.

Alte sugestii?

Last edited by QzE; 28-06-2009 at 14:10..

Old 28-06-2009, 18:44   #5 (permalink)
LR
Registered User

Quote:
Am bagat pe sp3 link layer topology.
Link-Layer Topology Discovery Responder - trebuie bifat si la Vista cu SP2 ca daca nu este bifat este inaccesibila reteaua.

Quote:
De pe xp..apare eroarea: "Mshome is not accessible"
Am impresia ca ai workgroup-ul setat diferit, adica MSHOME pe WinXP si WORKGROUP pe Vista. Pune-le pe ambele WORKGROUP si cred ca o sa iti mearga dupa (de asemenea la TCP/IP -> Proprieties -> Advanced -> WINS pune Enable NetBIOS over TCP/IP).

LR is offline    Reply With Quote
Old 28-06-2009, 20:01   #6 (permalink)
QzE
Registered User

@LR

link layer topology este bifat pe vista, iar workgroup-ul este comun. De asemenea, aveam si netbios-ul activat pe ambele pc-uri. Tot nu vrea. O sa schimb si cablul, desi v-am spus, am reusit sa transfer ceva, apoi s-a intrerupt si asa a ramas.

Old 28-06-2009, 20:17   #7 (permalink)
LR
Registered User

Ia zi-ne cum sunt conectate ? Direct sau prin switch ? Banuiesc ca le-ai dat IP1 si IP2. Daca da atunci incearca sa dai share pe un director din Vista FULL si in run la XP sa scri:

//IP_Vista/$Share si sa dai ENTER

unde:
IP_Vista = IP-ul care este setat pe Vista
$Share = Numele directorului pe care ai dat share in Windows Vista

LE... care este statusul la userul GUEST in CP -> Administrative Tools -> Computer Management -> Users ? Daca este bifat disabled ca click pe el sa il faci enabled la ambele pt. moment si vezi daca merge.

Old 28-06-2009, 23:19   #8 (permalink)
QzE
Registered User

Am incercat sa le pun si cu switch si fara. La ip 192.168.0.3/4, subnet mask: 255.255.255.0, default gateway: 192.168.0.1. Am sa incerc cum imi spui aici. Mersi pentru raspunsuri.

LE: Nu merge deloc nici cu //IP_Vista/$Share. O mare porcarie vista asta... Userul guest, pe ambele sisteme era activat

Last edited by QzE; 28-06-2009 at 23:44..

Old 29-06-2009, 06:38   #9 (permalink)
Moderator

Ivan's Avatar

\\ in loc de // si \ in loc de /.

In rest - vezi sa nu-ti faci zob sistemele de operare din dorinta de a face "retea". Daca nu ai un firewall extern lasa-l macar pe cel din OS si dezactiveaza Guestul ca nu ai nevoie de el.

Ivan is offline    Reply With Quote
Old 29-06-2009, 08:00   #10 (permalink)
LR
Registered User

Quote:
\ in loc de // si \ in loc de /.
Da, ai dreptate si sunt invers fata de cum am scris eu. Daca nici asa nu-i merge nu stiu ce mai poate face ...

Old 29-06-2009, 10:08   #11 (permalink)
Registered User

rowger's Avatar

In plus la ce am scris mai sus, si Guest sa fie dezactivat.

rowger is offline    Reply With Quote
Old 29-06-2009, 11:21   #12 (permalink)
Paranoia is natural

ia-o usurel, de la 0. Cu un ping din ambele capete. Am avut o data ghinionul sa ma confrunt cu o problema asemanatoare. Era de la cablu.

Daca esti sigur ca layer 1/2 sunt ok mergi mai departe. firewalls disable. Vezi ca am impresia ca si avg are ceva internet protection sau cum se numeste in una din variante. Daca are disable.

Incearca conexiunea din cmd, ceva de genul
net use \\192.168.0.4\share

incearca si
net use \\192.168.0.4\share /username:numele_userului

Cel putin erorile pe care le primesti sunt mai ... clare

AStateOfMind is offline    Reply With Quote
Old 29-06-2009, 19:25   #13 (permalink)
QzE
Registered User

Ok, am sa incerc din nou. Va tin la curent

Old 30-06-2009, 16:04   #14 (permalink)
Nick anterior: PSCS

Queremos Paz's Avatar

Quote:
Originally Posted by QzE View Post
Am incercat sa le pun si cu switch si fara. La ip 192.168.0.3/4, subnet mask: 255.255.255.0, default gateway: 192.168.0.1. Am sa incerc cum imi spui aici. Mersi pentru raspunsuri.

LE: Nu merge deloc nici cu //IP_Vista/$Share. O mare porcarie vista asta... Userul guest, pe ambele sisteme era activat
Nu e vina sistemului de operare ca tu nu ai reusit sa stabilesti o conexiune intre statii...

Queremos Paz is offline    Reply With Quote
Old 03-07-2009, 11:39   #15 (permalink)
QzE
Registered User

A mers cu \\192..168.0.4\share, insa tot nu vad reteaua din xp, desi am facut setarile care trebuie. Vreo idee?

Oricum, macar acum pot sa imi transfer fisierele care imi trebuiesc. Multumesc mult.

Advertisment
Reply

Computer Games Forum > Tech > Software

Thread Tools

Posting Rules