![]() |
| | #1 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2006 | Retea xp sp3 - vista. Nu ii dau de cap.
Ma confrunt cu o serioasa problema( pt mine, cel putin). Incerc de zile bune sa fac o retea intre un desktop cu xp sp3 si un laptop cu vista sp2 ( ethernet). Am bagat pe sp3 link layer topology. Vista vede xp-ul insa nu poate accesa nici un fisier de pe el, iar xp-ul nu vede sub nici o forma vista. Am incercat o groaza de setari. Am dat pe google pana mi-au iesit ochii din cap. Am reinstalat xp sp3 si tot nimic. Si desktopul si laptopul au cam aceeasi placa de retea ( marvell yukon). E ceva ce imi scapa? Daca are cineva vreo solutie, il rog sa o posteze. Multumesc. Last edited by QzE; 27-06-2009 at 23:58.. | ||
|
| | #4 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: May 2006 |
Pe vista nu am nimic, decat avg free si firewall-ul e dezactivat. @rowger simple file sharing e dezactivat, file and printer sharing e activat, atunci cand urmat wizard-ul de la xp. Iar de ultima faza cu aceeasi parola nu o stiam, insa nu am pe nici un cont parola. Am reusit pana la urma ceva, insa mi s-a intrerupt reteaua, si nu a mai vrut din nou. Solutia a venit de la win xp. La wizard-ul pt retea, am bifat a doua optiune, cea cu residential gateway. A mers, pana a dat o eroare ( ceva in genul ca nu mai are spatiu!?!?) si apoi nimic, nu a mai vrut deloc. Am revenit de unde am plecat. De pe xp..apare eroarea: "Mshome is not accessible. You might not have permission to use the network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions." De pe vista, imi spune ca nu am acces la utilizator ( calc cu xp), dar vede calculatoarele. Alte sugestii? Last edited by QzE; 28-06-2009 at 14:10.. | ||
|
| | #5 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 Location: Alba Iulia | Quote:
Quote:
__________________ | C2D E8400 | DFI P965-S | 2x1GB Crucial Balistix DDR2 1066| WD6400AAKS | Sapphire HD3870 | 2 x Pioneer DVR-212BK | SAMSUNG 940BF | | ||
|
| | #6 (permalink) | ||
@LR link layer topology este bifat pe vista, iar workgroup-ul este comun. De asemenea, aveam si netbios-ul activat pe ambele pc-uri. Tot nu vrea. O sa schimb si cablul, desi v-am spus, am reusit sa transfer ceva, apoi s-a intrerupt si asa a ramas. | ||
|
| | #7 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 Location: Alba Iulia |
Ia zi-ne cum sunt conectate ? Direct sau prin switch ? Banuiesc ca le-ai dat IP1 si IP2. Daca da atunci incearca sa dai share pe un director din Vista FULL si in run la XP sa scri: //IP_Vista/$Share si sa dai ENTER unde: IP_Vista = IP-ul care este setat pe Vista $Share = Numele directorului pe care ai dat share in Windows Vista LE... care este statusul la userul GUEST in CP -> Administrative Tools -> Computer Management -> Users ? Daca este bifat disabled ca click pe el sa il faci enabled la ambele pt. moment si vezi daca merge.
__________________ | C2D E8400 | DFI P965-S | 2x1GB Crucial Balistix DDR2 1066| WD6400AAKS | Sapphire HD3870 | 2 x Pioneer DVR-212BK | SAMSUNG 940BF | | ||
|
| | #8 (permalink) | ||
Am incercat sa le pun si cu switch si fara. La ip 192.168.0.3/4, subnet mask: 255.255.255.0, default gateway: 192.168.0.1. Am sa incerc cum imi spui aici. Mersi pentru raspunsuri. LE: Nu merge deloc nici cu //IP_Vista/$Share. O mare porcarie vista asta... Userul guest, pe ambele sisteme era activat Last edited by QzE; 28-06-2009 at 23:44.. | ||
|
| | #10 (permalink) | ||
| Registered User Join Date: Mar 2000 Location: Alba Iulia | Quote:
|
| | #12 (permalink) | ||
| Paranoia is natural Join Date: Nov 2000 Location: Bucuresti |
ia-o usurel, de la 0. Cu un ping din ambele capete. Am avut o data ghinionul sa ma confrunt cu o problema asemanatoare. Era de la cablu. Daca esti sigur ca layer 1/2 sunt ok mergi mai departe. firewalls disable. Vezi ca am impresia ca si avg are ceva internet protection sau cum se numeste in una din variante. Daca are disable. Incearca conexiunea din cmd, ceva de genul net use \\192.168.0.4\share incearca si net use \\192.168.0.4\share /username:numele_userului Cel putin erorile pe care le primesti sunt mai ... clare
__________________ Those people who think they know everything are a great annoyance to those of us who do. | ||
|
| | #14 (permalink) | ||
| Quote:
| |||
|
![]() |
|
| Thread Tools | |
| |